După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 1 mai 2016

Declarația europarlamentarului Tőkés László privind cazul Bodnariu

COMUNICAT


Ședința plenară a Parlamentului European din 27 aprilie ac. a avut pe ordinea de zi – printre altele – tema promovării transfrontaliere a intereselor copiilor, care este mai presus de orice. Profitând de ocazie un grup de parlamentari, la inițiativa deputatului Daniel Buda (Partidul Popular European), a pus pe tapet practica de protecție a minorilor din statul norvegian, care a stârnit vii controverse internaționale, proliferate de cazul soților Bodnariu din Norvegia, cuplu care a fost privat de cei cinci copii ai lor de către serviciul de protecția copilului ”Barnevernet”, ce activează în acestă țară.

Seara târziu i-a venit rândul europarlamentarului Tőkés László (PPE) ca printr-o scurtă intervenție să se alăture celor care atât acasă, în România, cât și peste hotarele ei, au protestat prin diverse metode împotriva celor întâmplate românului Marius Bodnariu și soției lui norvegience, cărora le-a fost luate mlădițele, plasate mai apoi sub tutela unor străini. Printre copii fiind chiar și un sugar de patru luni!

Cazul este arhicunoscut, iar abuzul Barnevernetului nici până azi nu a fost reparat. Motivele care au dus la dislocarea copiilor din sânul familiei au fost neîntemeiate sau trase de păr, procedura a fost cât se poate de inumană și samavolnică, intervenția în viața privată a unei familii în acest fel este condamnabilă. Nu degeaba s-a ajuns la un scandal mondial, încununat cu vii demonstrații de protest. În luna ianuarie zeci de mii de cetățeni europeni au protestat revoltați în România, inclusiv în orașele din Transilvania, de unde provine și eurodeputatul Tőkés. Au luat poziție demnitarii români, diplomația românească și-a făcut și ea treaba, chiar și în Norvegia s-au găsit vreo două sute de specialiști care printr-o scrisoare deschisă au cerut intervenția ministerului de resort împotriva disfuncționalităților organizației Barnevernet. Președintele Cehiei – al cărui conaționali s-au confruntat cu un caz aproape similar – a comparat sistemul de protecție al copiilor din Norvegia chiar cu regimul nazist.

Europarlamentarul Tőkés László în cuvântul său rostit în plen și-a manifesat compasiunea față de familia greu încercată, și a solicitat Parlamentului European un demers hotărât împotriva abuzurilor antifamiliale și anti-creștine din Norvegia, cerând o intervenție concretă în interesul reîntregirii totale a familiei Bodnariu.

Bruxelles, 28.04.2016

                                 Biroul de presă al europarlamentarului Tőkés László


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.