După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 28 aprilie 2016

✡ Istoria poporului Israel


Putini crestini cunosc istoria Israelului ca si popor si entitate statala. Incepand cu anul 1948, cand a luat fiinta statul modern Israel, au aparut multe controverse legate de "Tara Sfanta", statutul Ierusalimului si drepturile palestinienilor. De asemenea, se vorbeste mult despre Orientul Mijlociu, Primavara Araba, razboaiele din Golf, Iranul nuclear si petrolul atat de important. Dar care este originea acestor lucruri?

Conform Bibliei si a altor izvoare, natiunea Israel are la origine pe patriarhul Avraam, undeva in jurul anului 2000 î.Hr. Acestuia, conform Bibliei iudeo-crestine, i-a fost promisa tara numita astazi Israel-Palestina (Geneza 15). Emigrand din est, din Irakul de azi, Avraam si descendentii sai imediati au locuit in Israel ca straini, primind in proprietate acel pamant din partea lui Dumnezeu, desi nu l-au guvernat in timpul vietii lor. In acest context, nepotul lui Avraam, Iacov, are o intalnire cu Dumnezeu (Geneza 32), si in urma acestei intalniri, numele ii este schimbat in Israel. Exista doua semnificatii pentru acest nume: "cel care se lupta cu Dumnezeu", sau "printul, cel care guverneaza cu Dumnezeu" (interpretare aproximativa). Israel va avea 12 copii, ai caror descendenti vor forma ulterior 12 semintii ale lui Israel.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.