După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 26 februarie 2016

Proiectul "Alfabetizare" pentru copiii din Madagascar - Reportaj AOTV




Republica Madagascar se găsește în Oceanul Indian, în partea de sud-est a Africii, fiind a patra insulă ca mărime din lume, cam de trei ori teritoriul României. Capitala țării este orașul Antananarivo, unul dintre cele șapte orașe ale țării, populația fiind de 22 milioane de locuitori.
Din cauza sărăciei și a lipsei de bani, părinții nu își permit să-și trimită copiii la școală. Pentru că statul malgaș nu are suficiente fonduri să susțină școli de stat, a existat o mare libertate în privința școlilor particulare, care se găsesc peste tot. Ele oferă o calitate mai bună a învățăturii, dar, la fel ca și în cazul celor de stat, trebuie plătite.
În anul 2013, familia Șaitiș, Marcel și Ioana s-au mutat în Madagascar împreună cu cei trei copii. Aceștia au înțeles planul lui Dumnezeu cu privire la viața lor, de a fi o familie de misionari care trebuie să se implice în vestirea Evangheliei, plantarea de biserici și echiparea de lucrători în zone cu mari nevoi.
Familia Șaitiș a început mai întâi cu o mică școală duminicală în curtea lor pentru copiii din vecinătate, care includea lecții biblice, cântece, lucru manual și jocuri. Datorită faptului că mulți dintre acești copii nu aveau posibilitatea de a merge la școală, în inima lor s-a născut dorința de a le oferi acestor micuți șansa de a studia. Ioana, soția lui Marcel este cea a derulat, a organizat și a gestionat realizarea proiectului „Alfabetizare” în luna martie 2014, începând cu opt copii.
Profesorii de la școala „Le Manoro”, care înseamnă „Apă Proaspătă” au remarcat faptul că acești copii au lucrat suplimentar datorită rezultatelor uimitoare pe care le-au obținut, cinci dintre aceștia fiind premianți în clasele lor de învățătură.
Pentru anul următor, familia Șaitiș vede o dezvoltare a acestui proiect la 30 de copii. Aceștia își doresc să le ofere copiilor o șansă pentru viitorul lor, pentru ca adolescența să nu le oprească drumul, mai ales fetelor pe care le au în acest proiect deoarece se pot mărita la o vârstă fragedă, în mod ilegal.
Mai multe informații despre lucrarea misionară din Madagascar se pot găsi pe site-ul www.misiunemadagascar.ro, iar dacă doriți să investiți în această lucrare accesați site-urile partenerilor deja implicați: Discover your Mission sau Misiunea Genesis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.