După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 30 octombrie 2015

Sărbătoarea Mulţumirii la Biserica Creştină după Evanghelie Betania Bruxelles


Sărbătoarea Mulţumirii la Biserica Sion Londra


Ziua Mulţumirii la Biserica Poarta Cerului Timişoara


Sărbătoarea Roadelor la Biserica Penticostală Filadelfia Mândreşti, judeţul Botoșani


Intermedia TV: „Feriţi copiii noştri de macabrul Halloween!”

Celebrarea Halloween-ului în şcolile din Suceava nu este privită cu ochi buni de toţi părinţii. 12 asociaţii şi fundaţii au semnat o scrisoare deschisă prin care solicită interzicerea de urgenţă în unităţile de învăţământ a activităţilor legate de Halloween. Semnatarii consideră că astfel de activităţi afectează pe termen lung sănătatea spirituală şi morală a copiilor şi contravin valorilor Neamului Românesc, valorilor credinţei creştine şi valorilor umane.

Sărbătoarea Mulțumirii la Biserica Baptistă Harul Lugoj


La Ordinea Zilei: Reforma protestantă – Martin Luther

Interviu cu pastorul
Petru Bulica
Tezele au fost aduse în circulație pentru prima dată la 31 octombrie 1517 printr-o scrisoare adresată episcopului de Mainz și Magdeburg Albrecht von Brandenburg. Pentru că nu a primit un răspuns de la episcop, Martin Luther a dat tezele unui cunoscut, care le-a tipărit făcându-le astfel temă de discuție în întreaga Germania.

Biserica Tuturor Sfintilor din Wittenberg, numita in germana Schlosskirche, este cunoscuta cel mai bine sub numele de Biserica Castle. Aceasta a fost ridicata de catre Frederick cel Intelept intre anii 1490 si 1511. Biserica constituie a treia aripa a unei structuri mai ample. Biserica din Wittenberg dateaza astfel din secolul al XV-lea, prezentand un st

Cel mai reprezentativ moment din istoria acesteia il reprezinta data de 31 octombrie 1517, moment in care un preot augustinian, dr. Martin Luther, a folosit usa-afisier a acesteia pentru a posta cele 95 de Teze ale sale, prin care chema la o intrunire privind statutul bisericii.

Martin Luther posteaza pe usa usa acesteia cele 95 de Teze ale sale impotriva coruptiei din vanzarea indulgentelor de catre Biserica Catolica. Acesta le-a postat in limba latina, intentionand sa initieze o dezbatere academica. In orice caz, acestea au fost traduse in limba germana si copiate rapid, fiind folosite tiparnitele proaspat inventate. Acestea au aprins scanteia reformei germane.
Rubrică realizată și furnizată de către Ioan Ciobotă

Vladimir Pustan – Cu ochii deschiși, visând

Genesa 37:19 - „Ei au zis unul către altul: „Iată că vine făuritorul de visuri!”

Iosif a fost un visător de profesie. De obicei, tălmăcitorii de vise au o meserie stabilă, dar Iosif trăia din mila cerului pentru că furniza idei noi, dimineaţa, celor din casă. A rămas orfan de copil şi poate visul era locul care-i mai rămăsese drept refugiu…

A visat un vis straniu, cum că familia i se va închina, dar, povestindu-l, visul a ajuns coşmar pentru ceilalţi. I-au furnizat şi lui un coşmar şi la şaptesprezece ani era deja rob, vândut pe bani puţini. Probabil că fraţii lui s-au gândit că un om ocupat n-are vreme de visat.

Şi ca lucrurile să devină şi mai complicate, a ajuns la optsprezece ani în puşcărie, de unde a ieşit când avea peste treizeci de ani, ca să ocupe scaunul de prim-ministru al celui mai mare imperiu din vremea aceea.

I-a văzut pe cei din familia sa cum se închinau la picioarele lui, a hrănit un popor înfometat, a avut chiar puterea să ierte şi-a avut dorinţa să-i fie oasele îngropate în Canaan.

Învăţăm de la Iosif că niciodată nu trebuie să renunţi la un vis dacă startul e ratat. Începutul slab trebuie să te facă să înţelegi că visele nu se abandonează ca şi copiii în faţa orfelinatelor. Nu e un semn de la Dumnezeu uşa trântită în nas. E semn că lucrurile nu sunt uşoare…

Cătălin Ciuculescu & Band la Șiria și Chișineu Criș, județul Arad


Edictum Dei: Conf. Andrei Pleșu – Problema răului

Emanuel Zaharia Lăpugean & Grupul Ghedeon la Biserica Baptistă Harul Lugoj


Nicolae Geantă – Coarnele Halloween-ului

Halloween-ul, ştiu cam toţi orăşenii şi sătenii acuş, e sărbătoarea aia irlandeză, în care unul Jack, umblă cu dovleacul bâjbâind prin întuneric. Se zice că Jack Zgârcitul, după ce a păcălit de două ori pe Scaraoţki, pe dracu cel mare, n-a mai încăput nici în iad nici în Rai. Şi Satana, i-a dat un dovleac în mână să umble haihui prin întuneric! Ciudată poveste. Cu final neînţeles. Pentru mine, pentru dvs...

 Paradoxul e că sărbătoarea dovleacului cu cap de mort bântuie România. De la profesori şi actori, politicieni şi educatoare de grădiniţă, până pe uliţele satelor din creierii munţilor, pruncii noştrii au învăţat să colinde cu dovleacul aprins. Adică în numele Satanei. Colindă ca de Crăciun, dar nu cu traiste de covrigi, şi nici cu vestea bună că s-a născut Mesia, ci îmbrăcaţi în haine de drac! Mascaţi, cu sânge fals pe obrajii lucioşi, cu coarne ca ăia răii - dar şi cu cruciuliţe la gât, cu cearşafuri albe peste trup - ca stafiile, bufniţe, vârcolaci, huhurezi sau vampiri, tinerii se dau malefici. Şi devin. Se cred Merlin, sau nu ştiu ce mama Omida. "Noi suntem vrăjitoare bune, dle profesor", a strigat o "diavoliţă" de liceu ce venea spre mine cu… coasa (de carton, e drept). Nu ştiam că se poate şi vrăjitori buni. Adică şi draci cumsecade...

 Intrând la Diverta să-mi cumpăr o carte, am rămas uimit să constat că pe un raft, pe lângă prostioarele vrăjitorului Harry Potter erau şi manuale de magie, cartea neagră a vrăjitoriei, textele lui satana, şi alte chestiuni malefice. Cărţoaie groase de sute de mii sau milioane de lei vechi. Atenţie, pentru copii!!!

 La Târgovişte, am văzut într-o cofetărie tot felul de măşti, de coarne, de ochelari, de turbane şi nu mai ştiu ce aiureli, cică pentru haloween-ul copiilor.

La liceu, un prieten al meu – profesor de religie, n-a putut să estompeze distracţia dovleciştilor, deoarece o profesoară i-a sugerat să fie blând, "să nu distrugă de tot haloween-ul". Mi-a spus la telefon că parcă publicul i-a disipat entuziasmul şi că a simţit o apăsare diabolică în timp ce vorbea.

România TV: Un antrenor de la Steaua face case în Uganda. Poveşti cutremurătoare din vestul Africii

Alin Jivan, unul dintre cei mai cunoscuţi gimnaşti ai României, s-a retras din activitatea sportivă în 2011, dedicându-se religiei. Recent, în calitate de misionar al cultului penticostal, Alin Jivan, antrenor de gimnastică în cadrul CSA Steaua, a ajuns în vestul Africii, în Uganda.
Alin Jivan, care în prezent este antrenor de gimnastică la clubul Steaua, a fost impresionat până la lacrimi de ceea ce a văzut în Uganda. "Zilele trecute am vizitat Tribul Batwa, din Kabale și Kisoro (sud-vestul Ugandei) cunoscut și sub numele de pigmei. Batwa locuiesc în colibe mici, realizate în principal din bețe și iarbă. Am găsit acolo o sărăcie de nedescris, bărbaţi şi femei îmbrăcaţi sărăcăcios.


Am văzut copii dezbrăcaţi şi desculţi care alergau curajoși prin noroi, pe o ploaie torenţială, doar ca să primească dulciuri. Unii dintre ei erau acoperiţi de noroi pe tot corpul, dar aveau un zâmbet dulce şi vindecător. Am văzut copii care îşi duceau frățiorii şi surorile în spate kilometri întregi şi copii de 4-5 ani cărând cărămizi pe cap. Aceştia trăiesc departe de civilizaţie, departe de tehnologie, nu au curent electric, sunt marginalizaţi şi nu beneficiază de respectul pe care îl merită orice fiinţă umană. De aceea, le-am oferit respectul nostru şi toată dragostea în Hristos Isus.

Continuarea pe www.romaniatv.net

ActiveNews: Dr. Leon Dănăilă, considerat unul din marii neurochirurgi ai lumii: Credința este foarte importantă pentru a progresa. Dacă nu crezi în Dumnezeu, înseamnă că nu crezi în nimic

Academicianul profesor doctor Leon Dănăilă s-a născut la 1 iulie 1933, în orașul Darabani din județul Botoșani. Este considerat a fi cel mai bun neurochirurg din Europa și se află, alături de Einstein, printre cele 500 de genii ale secolului 21. După ce a introdus microscopul operator și a făcut primele operații pe creier cu laser în România, a scăzut rata mortalității de la 50-60% la doar 3-4%.
Este membru al Academiei Române, al Academiei de Științe Medicale și a altor zeci de academii și societăți științifice din lume. La cei 82 de ani, operează și astăzi, la Clinica de Neurochirurgie de la Spitalul „Gheorghe Marinescu” din București.

Pe lângă extraordinarele sale abilități și cunoștințe în domeniul medical, doctorul Leon Dănăilă este și un om foarte credincios.

Acesta se consideră "cel mai sărac medic din lume", dar "cel mai bogat din punct de vedere spiritual.

"Am iubit oamenii! Când iubești ceva, îți dai și viața pentru acel lucru. De aceea am scris și pe ușă: „Consultațiile sunt gratuite!” Nu iau de la nimeni nici un ban, nu fac avere. Sunt cel mai sărac medic din lume, dar cel mai bogat din punct de vedere spiritual. Pentru cercetare și pentru tot ce am făcut trebuie să faci niște sacrificii. Am sacrificat concedii, sfârșitul de săptămână, sărbătorile legale. Am citit, am scris și așa am reușit să-mi anihilez oarecum temerea că sunt mai sărac din punct de vedere material", a spus reputatul medic într-un comunicat primit la redacție.

Dr. Leon Dănăilă afirmă că toate sacrificiile făcute în cariera sa au meritat.

"Eu zic că a meritat, eu sunt mulțumit pentru că ajut oamenii. Și Hristos a sacrificat tot pentru oameni. Eu sunt credincios și când am situații mai deosebite mă rog. Credința este foarte importantă pentru a progresa. Dacă ai încredere în ceva, ai încredere în tot. Dacă nu crezi în Dumnezeu înseamnă că nu crezi în nimic și ești un om pierdut", a declarat doctorul Dănăilă.
Continuarea pe www.activenews.ro

CulturaVieţii.ro: Halloween, întunericul dintre două lumi

Moartea şi viaţa sunt lucruri esenţiale şi de aceea, simple. Omul le-a complicat atunci cînd, orbecăind, a ales mai uşor întunericul decât lumina.

Copiii sunt cele mai vulnerabile făpturi iar părinţii sunt aceia despre care se presupune că îi ocrotesc atât timp cât sunt vulnerabili, adică toată copilăria lor.
Legătura dintre viaţă şi moarte sunt copiii. Fără ei, raportul dintre cele două ar fi atât de răsturnat încât de departe, moartea ar ieşi învingătoare.
Această victorie a morţii, greu de acceptat până şi în planul imaginaţiei, se realizează atunci când copiii trăiesc cultura ei. În România, părinţii şi şcoala îşi dau mâna an de an în realizarea acestui act de autodistrugere, atunci când copiii celebrează Halloween. Nu contează pentru nimeni că Halloween este sărbătoarea morţii, fiind una dintre cele 3 sarbatori anuale importante ale cultului satanist.
Ascultaţi povestea, înainte de a califica aceste afirmaţii, drept exagerare:
Samhain era numele zeului celtic al morţii, căruia între 31 octombrie şi 2 noiembrie i se închinau practici pline de smbolurile pe care le întâlnim azi în Halloween. Era un timp în care sufletele morţilor bântuiau lumea celor vii, pentru că hotarul dintre cele două lumi se subţia foarte mult, permiţând trecerea dintr-o parte in alta. Simbolurile folosite ajutau la realizarea ritualului, la fel cum astazi, aceleaşi simboluri şi imagini folosite de copii în celebrarea Halloween, pătrund în mental, sfâşiindu-l cu lama încărcăturii lor imaginative. Explicaţia consecinţelor în fiinţa care operează cu simboluri, o gasim exemplar sintetizată de Mircea Eliade: „psihologia profunzimilor ne-a învăţat să acordăm mai multă importanţă prezenţei active a unui simbol decât experienţei conştiente care îl manipulează şi-l valorizază”. Cu alte cuvinte, ceea ce produce consecinţe în mintea copilului este simbolul morţii şi nu gândul conştient că el doar se joacă.
Continuarea pe www.culturavietii.ro