După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 26 octombrie 2015

✡ ISIS amenință: „Nici un evreu nu va fi lăsat în viață”

Gruparea terorista „Statul islamic” a postat pentru prima data in mediul on-line un videoclip in limba ebraica, adresat publicului israelian. In film, un militant mascat imbracat in uniforma militara si vorbind in ebraica cu un accent arab, a adresat urmatoarea avertizare:
„Nici un evreu nu va fi lasat (in viata) dupa ce luptatorii nostri vor cuceri Iordania si vor ajunge la granita Israelului. In curand vom stapani Ierusalimul si intregul Israel, relateaza Times of Israel.
Adevaratul razboi inca nu a inceput si tot ceea ce s-a intamplat pana acum a fost o joacă de copil. Nimic nu se compara cu ceea ce va urma si inca destul de repede, Inshallah (cu voia lui Allah).
Va promit ca foarte curand nici un evreu nu va mai fi (in viata) in Ierusalim sau Israel si vom continua sa luptam pana cand vom eradica aceasta boala (iudaismul?) din lume.

La Ordinea Zilei: League of Legends LOL - jocuri video


Interviu cu presbiterul
Ioan Asaftei 
despre un joc video foarte popular in acest moment, 
LOL - League of Legends, 
si despre dependenţa 
de jocuri video.

Rubrică realizată și furnizată de către Ioan Ciobotă


Adevărul.ro: Brian Cox, vicepreşedintele Institutului pentru Diplomaţie şi Religie din Washington: „România poate juca un rol important în diplomaţia internaţională”

Brian Cox, vicepreşedintele Institutului pentru Diplomaţie şi Religie din Washington, un ONG specializat în medierea neînţelegerilor dintre grupuri religioase aflate în conflict, a venit în România pentru a discuta cu oficiali români o eventuală colaborare în domeniul „diplomaţiei prin credinţă”.

Prezent în România, vicepreşedintele Institutului pentru Diplomaţie şi Religie din Washington DC, Brian Cox, care este şi profesor la Pepperdine University, a oferit un interviu pentru „Adevărul” în care a vorbit despre „diplomaţia prin credinţă”, rolul religiei în confilctele armate, situaţia din Siria, dar şi criza imigranţilor din Europa. Brian Cox, care i-a pus la aceeaşi masă pe musulmani şi creştini sau pe musulmani şiiţi cu musulmani suniţi şi chiar pe creştini aflaţi în conflict cu alţi creştini, consideră că România are un rol esenţial în diplomaţia internaţională, acesta fiind şi motivul pentru care şi-a declarat intenţia de colaborare cu autorităţile române.

 „Natura muncii pe care o facem este o diplomaţie pe bază de credinţă. Încercăm să aducem credinţa şi în domeniul politicii, cu scopul de a aduce pacea, reîmpăcarea”, a explicat Brian Cox misiunea ONG-ului pe care îl conduce din postura de vicepreşedinte. Cu misiuni de pace în conflictul de la Caşmir dintre India şi Pakistan, Siria sau Sudan, Brian Cox şi oamenii săi au reuşit să pună la aceeaşi masă membri ai unor comunităţi religioase aflate în conflict, pornind de la principii valabile în toate religiile. „La baza a ceea ce facem este reconcilierea pe bază de credinţă. Nu este o formă de negociere politică. Când aduci părţile beligerante la discuţii, există un element de ostilitate şi dacă inimile nu sunt pregătite nu vor putea rezolva problemele. Diplomaţia prin credinţă nu e acelaşi lucru ca negocierea politică. În negocierea politică este să obţii cât mai mult de la celălalt”, a declarat Brian Cox.

Citeste mai mult: adev.ro/nwu632

Seara Mulţumirii la Biserica Aletheia Timişoara


Seară de evanghelizare la Peciu Nou, județul Timiș


Marius Cruceru & Cristocentric la Biserica Penticostală Filadelfia Oradea


Adevărul.ro: Un pastor din Singapore a fost găsit vinovat de sifonarea a 32 de milioane de euro pentru finanţarea carierei muzicale a soţiei sale

Şase lideri ai unei bogate biserici evanghelice din Singapore au fost găsiţi vinovaţi de sifonarea a 32 de milioane de euro, cu scopul de a finanţa cariera muzicală a soţiei pastorului, relatează TV5 Monde.

La capătul unui proces răsunător care a durat doi ani, pastorul Kong Hee, în vârstă de 47 de ani, şi cinci colaboratori de-ai săi au fost găsiţi vinovaţi, miercuri, de sifonarea a 32 de milioane de euro de la City Harvest Church, în scopul finanţării carierei muzicale a soţiei pastorului, apoi pentru ştergerea urmelor. 

Pastorul Kong şi un colaborator de-al său au fost găsiţi vinovaţi de abuz de încredere şi ar putea primi 20 de ani de închisoare. Ceilalţi patru acuzaţi, între care contabilii bisericii, au fost găsiţi vinovaţi de falsificarea unor acte. Conform acuzării, banii erau sifonaţi din bugetul alocat construcţiei de biserici. 

Citeste mai mult: adev.ro/nwmvpg

Vladimir Pustan – Sfinții din țara nesfinților (25 Octombrie 2015)

Vezi şi alte resurse în pagina
Vladimir Pustan

Interviu cu pastorul Viorel Iuga, președintele Uniunii Bisericilor Baptiste din Romȃnia

“Creştinul, indiferent unde se află, trebuie să facă ce i-a încredinţat Cristos”

De la oaspeți așteptǎm, ori daruri bune, ori vești noi, ori ajutor, ȋntǎriri. Dumneavoastrǎ, frate pǎstor Viorel Iuga ați devenit cunoscut și ȋndrǎgit de frații romȃni pribegi, de toate confesiunile evanghelice, cu prilejul vizitelor și misiunilor din anii trecuți printre noi, aici ȋn Belgia. Bine ați revenit la noi, la frații romȃni, creștini luptǎtori din inima Europei.

Vǎ mulțumim pentru gȃndul bun și disponibilitatea manifestatǎ de mai multǎ vreme de  a sta puțin de vorbǎ, de a ne acorda acest interviu.

Ȋntrebare: Bisericile baptiste din Romȃnia au parcurs un drum cu dificultǎți de la cǎderea regimului comunist, dar au reușit sǎ respingǎ unele influențe lumești, chiar și erezii venite din lumea civilizatǎ și ȋmbuibatǎ, cum ar fi «teologia bunǎstǎrii»,  ori laicizarea ȋnchinǎrii, introducerea lumescului și firescului ȋn slujbele sfinte. Care ar fi principalele dumneavoastrǎ preocupǎri și a echipei care vǎ ajutǎ, ȋn privința curǎției credinței, a așteptǎrii ȋn veghere a Venirii Domnului?

Răspuns: Nu ştiu cât de bine am depăşit aspectele amintite, dar ne dorim mult să ajutăm bisericile în eforturile depuse în vederea aşteptării Domnului printr-o viaţă curată şi activă.

Ȋ. - Unul din predecesorii dumneavoastrǎ ȋn fruntea UCB mi-a creat impresia cǎ  se exprimǎ cu jumǎtate de mǎsurǎ despre “teoria cesațiunii”, fiind cunoscut faptul cǎ ȋn toatǎ perioada comunistǎ frații baptiști din eșaloanele fruntașe propovǎduiau aceasta teorie, oarecum ȋn armonie cu ideologia comunistǎ. V-am fi tare recunoscǎtori, dacǎ ați fi dispus sǎ ne prezentați pe scurt viziunea și lumina dumneavoastrǎ ȋn ce privește lucrarea și manifestarea darurilor Sfȃntului Duh ȋn vremea noastrǎ  și ȋn anii vieții noastre.

R. - Dumnezeu nu Se schimbă şi Scriptura rămâne aceeaşi. 

Iosif Ţon – Biblioteca lui Adrian Rogers

AM PARTICIPAT, IMPREUNA CU SOTIA MEA ELISABETA, CA INVITATI SPECIALI AI LUI JOYCE ROGERS, LA EVENIMENTUL ACESTA.


Adrian Rogers ( a trăit între 1931-2005) a fost un foarte bun prieten al meu. Printre altele, el m-a ajutat substanţial la începutul Institutului Emanuel (acum Universitatea Emanuel) din Oradea. Fiindcă nu aveam cămin pentru studenti, el mi-a dat cate 60 de mii de dolari pe an, timp de doi ani, de am închiriat un hotel întreg la Băile Felix pentru studenţii noştri.
Ca să înţelegem cine a fost Adrian Rogers, trebuie să vă spun câteva lucruri despre teologia liberală. Pentru aceasta, trebuie să mergem cu 250 de ani în urmă; la începuturile mişcării numite „iluminism”. În cadrul acesteia, filosoful scoţian David Hume a scris cartea „Miracole”, în care a argumentat că nu există şi nu au existat niciodată minuni, şi nici profeţii. Filosofia iluministă s-a extins cu putere întâi în Franţa şi apoi în Germania, unde a fost îmbrăţişată de câţiva teologi de seamă. Fiindcă aceştia nu mai credeau în minuni şi în profeţii, dar Biblia este plină de relatări despre minuni şi profeţii, şi-au pus în gând să explice cumva că aceste minuni şi profeţii nu au avut loc. Cum să facă lucrul acesta?