După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 24 august 2015

† Show pentru predicatori cu premii consistente


Congresul European Mission-Net

Peste 3000 de adolescenți și tineri din peste 50 de țări europene și de pe alte continente sunt așteptați să participe între 28 decembrie 2015 și 2 ianuarie 2016, la cea de-a patra ediție a Congresului de Misiune din Offenburg, Baden-Württemberg, Germania. 
Tema Congresului din acest an are titlul: CONECTAȚI. Conectați-vă la Dumnezeu, la lume și la voi înșivă.
Obiectivul principal al creșterii acestei mișcări este de a-i motiva pe tinerii europeni să adere la un stil de viață misionar. Acest congres,care se desfășoară din doi în doi ani, are rolul de a le oferi tinerilor noi perspective și de a-i ajuta să experimenteze și să înțeleagă conceptul de misiune intercultura
Organizațiile responsabile de această mișcare sunt Alianța Evanghelică Europeană și Asociația Evanghelică Misionară. 
Pentru mai multe informații despre Congres, vizitați site-ul Mission-Net www.mission-net.org

La Ordinea Zilei: Asaltul imigranţilor musumani asupra Europei post creştine (24 August 2015)

Interviu cu pastorul Marius Birgean
pe tema:
Asaltul imigranţilor musumani asupra Europei
Durerea a 3000 de imigranti, blocati in "No Man's Land". 
Politia din Macedonia i-a atacat cu gaze lacrimogene

Rubrică realizată si furnizată de către Ioan Ciobotă

Interviu cu Laurenţiu Nica, directorul Misiunii Vox Dei


Vezi și articolele de mai jos semnate de Laurenţiu Nica:
Vezi și pagina 

Vladimir Pustan – Să mă tunzi, nu să mă tai (23 august 2015)

Vezi şi alte resurse în pagina
Vladimir Pustan

Eveniment evanghelistic la Gore, Noua Zeelandă


Nelu Brie – Judecata lui Dumnezeu în vremurile din urmă (23.08.2015)

Iosif Ţon – Loving kindness

Dumnezeu S-a revelat pe Sine lui Moise la Sinai, în următoarele împrejurări. Dumnezeu i-a dictat lui Moise textul legământului, în care era prevăzut că trădarea lui Dumnezeu, prin închinare la idoli, se pedepseşte cu moartea. Îndată după încheierea acestui legământ, Moise este chemat din nou pe munte, unde stă 40 de zile. Când se întoarce în tabără, acolo îi găseşte pe israeliţi dansând în jurul unui viţel de aur şi zicând că acesta i-a scos din robia Egiptului.
Era un caz clar de trădare a lui Dumnezeu prin închinare la un idol. Prin urmare, Dumnezeu decide să-i nimicească. Moise se opune şi-I cere lui Dumnezeu să cruţe poporul. Dumnezeu Se lasă înduplecat şi îi spune lui Moise să conducă poporul mai departe spre Canaan.
Acum, pentru Moise apare o nouă problemă. Oare ce fel de Dumnezeu este acesta, care Îşi calcă cuvântul dat că va ucide poporul dacă va comite idolatrie? O fi El bun, dar mai este El „adevărat”? Şi Moise îi cere Lui Dumnezeu să-i arate „căile Lui”, adică să-i arate ce fel de caracter are El.
În acest context I se descrie Dumnezeu lui Moise în Exod 34:6-7, în ceea ce este cea mai importantă revelare de Sine a lui Dumnezeu în Vechiul Testament:
„Domnul, Dumnezeu, este un Dumnezeu plin de îndurare şi milostiv, încet la mânie, plin de bunătate şi adevăr, care Îşi ţine bunătatea până în mii de generaţii de oameni, poartă fărădelegea, răzvrătirea şi păcatul…”
Observaţi câteva modificări faţă de traducerea Cornilescu: În primul rând, în loc de „credincioşie”, în ebraică avem „adevăr”, în al doilea, în loc de „dragostea” în original este tot „bunătatea” şi în al treilea, în loc de „iartă”, în original este „poartă”, sau „poartă El”.
Cuvântul special din acest text este cuvântul ebraic hesed, care este tradus prin „bunătate”. În ebraică erau două cuvinte pentru bunătate; cuvântul tob, care era cuvântul obişnuit pentru bunătate, şi era cuvântul special folosit aici, hesed. Ce fel de bunătate exprimă cuvântul hesed? Lucrul acesta căutăm să-l aflăm în articolul de faţă.

UPDATE: ☗ Tabăra CAMPIONII

Programele taberei campionii de seară începând cu orele 19.00 vor fi transmise în direct pe  www.raultrezirii.ro/live și www.dunamistv.ro de astăzi 24 august pana vineri 28 august! 
Dintre cei ce ne vor conduce in inchinare amintim:
Not an idol,  Deogloria, Decean, O2, Râul trezirii ,  iar vorbitorii vor fi: Relu Bahnaru, Mark Serviss și Samuel Caba
Totodată va fi acces și pt publicul din afara taberei pentru programele de seara exclusiv în schimbul unei donații de 5 ron/ seara
Va asteptam cu drag!

☞ Opinia liberă: Ovidiu Petric - Rușine Serena Williams! Splendid Simona Halep!

NewsNet Creștin: Rubrica ☞ Opinia liberă  este destinată publicării articolelor care nu tratează subiecte religioase sau spirituale, dar care sunt scrise de evanghelici. Menţionăm că acestea nu reprezintă neapărat și punctele noastre de vedere.

Tenisul jucat la un moment dat de românca Simona Halep in finala turneului de la Cincinnati a adus-o pe Serena Wiliams la disperare la un moment dat aruncând-o in vulgar.

Numărul unu mondial - Serena Williams - si-a manifestat disperarea momentului înjurând fără nici o rușine in fața camerelor ce transmiteau meciul pentru milioane de telespectatori. In timp ce grimasele, nervii si înjurăturile i-au dominat comportamentul sportivei americance, românca Halep era senina si dominata de calm si chiar un surâs inocent, desi in față i se contura perspectiva unei înfrângeri.

E inadmisibil ca o campioana de talia  Serenei Williams cu peste 65 de turnee de tenis câștigate sa manifeste o astfel de disperare vulgară ca si când acum s-ar aflat in fața unicei șanse in sport.

Pe langa uriașa ei carieră incontestabilă in sport, Serena Williams este aparținatoarea unei grupări religioase - Martorii lui Iehova - ce nu crede ca Isus este Dumnezeu, nu crede in Sfanta Treime, nu crede in cer, nu crede in iad, nu crede in Duhul Sfant, nu permite transfuzille de sânge si transplanturile de organe.
Religia acesteia se prezintă a fi drept unica prin care Dumnezeu încă lucreaza pe pământ.

Nu este pentru prima dată cand Serena Williams isi deversează trivialitățe verbale în public in față a milioane de telespectatori. S-a intamplat in luna Mai la turneul francez cand comentatorul unui meci  jucat de Serena a trebuit sa își ceară scuze de trei ori celor ce urmăreau partida de tenis pentru înjurăturile sportivei.

Cand te identifici cu o anume religie, moralitatea este subînteleasa, așteptările sunt pe măsura intre muritorii de rând, cu atat mai mult cand vine vorba de o mega campioană de talia Serenei.

Când ai un asemenea renume si o așa imagine la nivel mondial, cand esti modelul sportiv pentru milioane de copii, vulgaritatea si indecența verbala nu au ce sa caute pe buzele tale indiferent de momentul creat.

Violenta manifestată prin distrugerea rachetelor si vulgaritatea exprimată prin înjurături, toate inaintea a zeci de milioane de oameni, dovedesc ca trăim intr-o lume tot mai degradantă, cu standardele morale in declin. Campioana Serena Williams a fost acel exemplul cu impact negativ aseară, desi a castigat finala impotriva româncei Simona Halep.

Sa sperăm ca jucatoarele celelalte nu ii vor copia exemplul negativ si nu va trebui sa ajungem sa avem transmisiile TV ale meciurilor de tenis feminin sub sigla "cu acordul părinților" sau "interzis celor sub 13 ani". 

Pastor Ovidiu Petric