După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 28 iulie 2015

Mediafax.ro: Protocolul pentru construirea moscheii din Bucureşti a fost semnat

Protocolul prin care comunitatea musulmană din România primeşte în concesiune terenul pentru construirea unei moschei în Bucureşti a fost semnat, marţi, în document fiind menţionat că Muftiatul Cultului Musulman trebuie să raporteze trimestrial toate activităţile privind construcţia.

Secretarul de stat Victor Opaschi, de la Secretariatul de Stat pentru Culte, şi muftiul Muurat Iusuf, au semnat protocolul de predare-preluare prin care Muftiatul Cultului Musulman din România a primit în concesiune, pe o durată de 49 de ani, un teren de 11.295 de metri pătraţi situat pe bulevardul Expoziţiei nr. 22-30, Sector 1.
Conform protocolului, Muftiatul Cultului Musulman este obligat să informeze Secretariatul de Stat pentru Culte, la fiecare trei luni, despre stadiul lucrărilor şi sursele de finanţare a lucrării.
În ce priveşte sursele de finanţare, muftiul Muurat Iusuf a declarat că, cel mai probabil, o parte din bani vor veni de la Guverul turc, iar o altă parte a sumei va fi obţinută din donaţii.
Potrivit documentului, moscheea va avea, pe lângă clădirea propiu-zisă a lăcaşului de cult, mai multe anexe în care va funcţiona un loc pentru spălări rituale, o casă parohială, o bibliotecă şi un centru de asistenţă socială.
Continuarea pe www.mediafax.ro
Vezi și:

LIVE: Grupul Rugul Aprins la Biserica Betel Bucureşti


Astazi, marti 28 Iulie 2015, Prodocens Media va transmite LIVE incepand cu ora 18:45 intalnirea de tineret al BCP Betel Bucuresti. 

Invitati vor fi Vasile Oprea, Isaura Dinică, Zaharia, Marian Mocanu și grupul Rugul Aprins

Va asteptam in sala sau live pe www.prodocensmedia.ro

☗ Tabăra de vară Brădăţel 25+


Tabara de vara Bradatel 25+ a inceput inscrierile!
Perioada taberei: 3-9 august 2015.

Te invitam sa ni te alaturi in Tabara Bradatel 25+ unde vei gasi:
seri de inchinare cu mesaje biblice motivationale; cadru natural de munte; discursuri pe grupuri mici; prieteni noi si multe activitati constructive si distractive in Parcul National Retezat (căţărare, tir cu arcul, tiroliană, ping-pong, fussball, paint-ball).

Invitatia se adreseaza persoanelor peste 25 de ani(dar nu exclusiv) indiferent de biserica sau locatie.
COSTURI: 450lei/persoana (cazarea+masa).

Formularul de inscriere il puteti solicita pe adresa office@bradatel.ro

Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile!  Tel: 0752 557 772, 0742 461 146
Vezi şi pagina ☗ TABERE

♫ AMCR: Ce au în comun muzicienii de astăzi cu leviţii de altădată?

Oare cunoaştem lecţia pe care ne-a dat-o Dumnezeu prin intermediul istoriei leviţilor? Dar câţi români evanghelici cunosc această istorie şi câţi au învăţat să practice principiile pe care ea le conţine pentru toţi creştinii din toate vremurile?
Levi a fost unul dintre cei doisprezece fii ai lui Iacov. Din aceşti fii s-a dezvoltat poporul evreu. Fiecare dintre cei doisprezece urmaşii direcţi ai lui Iacov a fost întemeietorul unui trib. După eliberarea evreilor din sclavia Egiptului, Dumnezeu a cerut celor douăsprezece triburi să I se închine doar Lui şi să aibă o religie organizată conform poruncilor şi instrucţiunilor Lui date prin Moise. Tot atunci, El a decis ca descendenţii lui Levi să fie dedicaţi în slujba care trebuia făcută în acel cort special. Dumnezeu a vorbit poporului evreu în mod concret şi foarte clar despre leviţi:
• “[…] am luat pe fraţii voştri leviţi, din mijlocul copiilor lui Israel, ca unii care sunt daţi Domnului: ei vă sunt încredinţaţi vouă ca dar, ca să facă slujba cortului întâlnirii.”
• “Fiilor lui Levi le dau ca moştenire orice zeciuială în Israel, pentru slujba pe care o fac ei […].
• “[…] Să le spui: […]. Aceasta este plata voastră pentru slujba pe care o faceţi în cortul întâlnirii […].
• “Cât timp vei trăi în ţara ta, vezi să nu cumva să părăseşti pe levit!”
• “Să nu părăseşti pe levitul care va fi în cetăţile tale, căci n-are nici parte de moşie, nici moştenire cu tine.”
(Numeri 3:12-13, 44-45; 4:1-51; 8:16; 18:6; Leviticul 1-27. Numeri 3:9; 8:6-26; 1 Cronici 9:1-36; 16:1-37; 25:1-31; Numeri 18:21-31; 35:1-8; Deuteronomul 12:1-12; 14:22-29; 18:1-5; Iosua 14:3b, 4; 21:1-41; 1 Cronici 3:1-39; 6:64; 9:1-36; Deuteronomul 12:19; 14:27-29; 18:6-8 – versiunea D. Cornilescu).

Pentru un timp, leviţii au trăit în cadrul poporului Israel conform cerinţelor şi instrucţiunilor conţinute de poruncile lui Dumnezeu. Serviciul lor era slujba de la acel cort special, iar mai târziu, cea de la templul din Ierusalim. Poporul susţinea material leviţii cu 10% din venitul fiecărui evreu. Pentru ajutorarea săracilor şi a celor defavorizaţi, Dumnezeu le ceruse evreilor să contribuie cu încă 10% din venitul lor pe trei ani, adică să dea suplimentar 3,3% pe an din venitul lor. Tot El le mai ceruse să aducă încă 10% din venitul pe un an pentru organizarea sărbătorilor anuale poruncite de El. Deci evreii dădeau 23,3% din venitul lor pe an, din care 10% era numai pentru susţinerea leviţilor! 
(vezi Deuteronom 14:22-29)

Dar poporul evreu a avut în istoria lui antică şi perioade de apostazie. Conduşi de unii regi care i-au guvernat după moartea regelui Solomon, evreii au încălcat poruncile date de Dumnezeu abandonând religia monoteistă poruncită de El. Au adoptat şi au practicat alte religii păgâne – în funcţie de influenţele religioase din jurul lor. 
Primii oameni care au suferit pe nedrept datorită acestor devieri religioase nepermise, au fost leviţii. Atunci când evreii abandonau religia mozaică, leviţii rămâneau fără slujbă şi implicit fără susţinere materială din partea poporului… Dintr-un trib ales de Dumnezeu pentru o slujbă nobilă, ajungeau cei mai defavorizaţi şi mai umiliţi oameni din Israel. Neavând nicio proprietate în cadrul poporului evreu, erau determinaţi să meargă să presteze orice fel de munci, în postura de sclavi ai celorlalţi evrei, pentru a nu muri de foame… Atunci când i-a chemat să lucreze în exclusivitate pentru El, Dumnezeu a riscat enorm soarta slujitorilor Lui leviţi lăsându-i la mâna poporului evereu pentru existenţa lor fizică…
După mai multe asemenea devieri de la religia corectă, Dumnezeu a pedepsit poporul evreu pentru neascultarea lui, pemiţând asirienilor şi apoi babilonienilor să îi cucerească şi să îi ducă în captivitate departe de ţara lor – pentru şaptezeci de ani. 

✡ Bucuria de a vizita Israelul - Pelerinaj în 1-7 septembrie 2015!

PROMO Sponsorizat: ✡ Bucuria de a vizita Israelul - Pelerinaj în 1-7 septembrie 2015!
Recomanda unui prieten
ACASAVACANTEIMPRESIICONTACT

Israel 1-7 septembrie 2015

Cetatea lui David, este situată pe un munte, fiind în mod natural apărată aproape din toate părțile, dar avea un mare dezavantaj care este reprezentat de sursa majoră de apă proaspătă, adică râul Gihon, care este situat afară din cetate.
Biblia spune că împăratul Ezechia, temându-se că asirienii vor asedia cetatea, a blocat izvorul de apă din afara cetății și l-a deviat print-un canal în Bazinul Siloam.
AFLA DETALII

Fii pelerin In Tara lui Israel:


IERUSALIM - BETLEEM - NAZARETH - MAREA GALILEE - CAPERNAUM

Scopul pelerinajului prin Oxentia Tourismeste:
  • Sa pasiti pe Urmele Mantuitorului Isus Hristos.
  • Sa cititi Sfanta Scriptura cu alti ochi
  • Sa reinoiti credinta Biblica, precum si a foamei, si setei dupa Cuvantul lui Dumnezeu
  • Psalmul 122:“ Rugati-va pentru pacea Ierusalimului ". AFLA DETALII


Fii oaspetele nostru

Nazareth Village, sat autentic cu oameni si case ca in primul secol, un loc ce ne aminteste de perioada copilariei Domnului Isus Hristos. AFLA DETALII


Albume - ISRAEL

Aici veti gasi imagini, poze cu pelerinii care au vizitat Tara Sfanta impreuna cu Oxentia Tourism, la fel si marturile pelerinilor.


"Nu va temeti; caci stiu ca voi cautati pe Isus, care a fost rastignit.
Nu este aici; a inviat, dupa cum zisese. Veniti de vedeti locul unde zacea Domnul ".

 Pentru informatii suplimentare rugam sa ne contactati sau sa ne vizitati pagina web.

Gabriel Gorcea – Mulţumiri la sfârşit de turneu (Sens unic spre cer)

Iosif Ţon – Eliberarea de duhurile rele

Vezi și ultimele resurse în pagina 

Adevărul: Şoferul cisternei care a ucis familia Chiş a fost găsit mort


Şoferul cisternei care a provocat, pe 13 iulie, tragedia de pe o autostradă din Slovenia, în care şi-au pierdut viaţa patru membri ai familiei procurorilui arădean Flavius Chiş, ar fi fost găsit mort.

Autorităţile slovene au ridicat cadavrul bărbatului şi spun că din primele cercetări acesta ar putea fi şoferul de 50 de ani care a  provocat tragedia. 

Şoferul cisternei fugise de la locul accidentului pe care l-a provocat şi a era căutat de poliţia slovenă. Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Ljubljana, Maja Adlesic, a declarat că doar analiza ADN poate releva dacă bărbatul decedat este, sau nu, Stanko Brajer (şoferul care a provocat tragedia). 

Plecat în vacanţa cu maşina personală, magistratul, alături de soţia, fiul şi soacra sa au murit, pe data de 13 iulie, într-un groaznic accident rutier produs în Slovenia. 

Citeste mai mult: adev.ro/ns56gl

Vezi şi:

✉ Scrisoare misionară: Sami & Ani Şoldan, Mongolia

 Dragii noştri,
 
    Lucrările de pe şantier au avansat până la placa de temelie. Îi mulţumim Lui Dumnezeu pentru ce s-a realizat până în prezent şi vă mulţumim dumneavoastră că ne sunteţi alături în această lucrare!
  Fraţii care au venit din Romania să ne ajute la construcţie se vor întoarce în ţară duminică, 26 iulie. Dintre aceştia însă, Claudiu Ilciuc a decis să-şi prelungească şederea cu încă o lună, pentru a ne ajuta la ridicarea zidurilor şi la turnarea plăcii de sus. 
     Rugaţi-vă împreună cu noi pentru realizarea acestor etape care ne stau înainte. Suntem conştienţi că întreaga lucrare îi aparţine Domnului şi progresul acesteia este în mâna Lui.
    De asemenea, rugaţi-vă pentru protecţie, pe drum, pentru fraţii care vor pleca duminică şi pentru protecţia şantierului. 
      În zona în care construim se fură foarte mult, chiar săptămâna trecută am avut parte de un asemenea incident. În lipsa noastra de pe şantier, a fost furat gheer-ul pe care îl aveam instalat acolo, împreuna cu mobilierul, uneltele şi sculele pe care le adăposteam în el.
 
       În luna august, înainte de începerea şcolii, dorim să avem câteva serii de tabere evanghelistice cu copii şi adolecenţi. Ne rugăm să primim înţelepciune în găsirea unei locaţii potrivite pentru tabără, în pregătirea studiilor biblice, în toate aspectele organizatorice, dar cel mai mult ne rugăm pentru inimile participanţilor. Mulţi dintre aceştia provin din familii budiste ori şamaniste şi au nevoie de mijlocirea noastră pentru ca Lumina să pătrundă în inimile lor şi Domnul să le transforme vieţile.
    Domnul să vă răsplătească fiecare rugăciune înălţată pentru lucrarea din Mongolia şi pentru tot sprijinul oferit!

    "..nimeni nu poate pune o altă temelie decât cea care a fost pusă, şi care este Isus Hristos. Iar dacă clădeşte cineva pe această temelie aur, argint, pietre scumpe, lemn, fân, trestie, lucrarea fiecăruia va fi dată pe faţă: ziua Domnului o va face cunoscută, căci se va descoperiîn foc."
 
     Cu preţuire,
  Sami & Ani Şoldan


Familia Soldan implineste chemarea Domnului in Ulaanbaatar, Mongolia, ducand Evanghelia tinerilor sportivi, studentilor si familiilor acestora. In prezent sunt implicati intr-un proiect de plantare de biserica in capitala, alaturi de o familie de mongoli.   
Sami si Ani sunt membri in Biserica Providenta din Suceava.

Samuel este originar din Vama și este absolvent al Școlii Biblice Pacea din Șelimbăr și al Școlii de misiune Kairos. După o călătorie pe termen scurt în 2010 în Mongolia, Samuel s-a hotărât să se întoarcă aici și să îl slujească pe Domnul pe termen lung.
Pentru a susține și financiar lucrarea în care este implicat Samuel Șoldan, sunt deschise următoarele conturi:

BRD RON:  RO98BRDE340SV40275453400, 
EUR: RO94BRDE340SV40275533400
Sucursala Câmpulung Moldovenesc str. Piaţa Arboroasă, nr.1
Adresa de contact: samisoldan@gmail.com
Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român