După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 18 martie 2015

Iosif Țon - Făuritorii de garduri

Am primit acest mesaj din partea fratelui Țon, un mesaj pe cât de direct, pe atât de actual pentru biserica zilelor noastre. A gândi și a fi diferit astăzi, este un act de mare curaj, pentru care se plătește un preț pe măsură. Fratele Iosif Țon a ales să plătească prețul, fiindcă a înțeles miza și totodată nevoia de a fi ceea ce vrea DUMNEZEU, nu ceea ce vor oamenii. Articolul de mai jos este un semnal de alarmă pentru oricine are urechi de auzit. Timpurile pe care le trăim sunt foarte grăitoare în ceea ce privește SFÂRȘITUL. Mă bucur să vad un om a lui DUMNEZEU, care la vârsta de 80 ani, ne dă un exemplu demn de urmat.Doamne ajută.
Mike Olari
David a fost „un om după inima lui Dumnezeu”. Tematica lui de bază a fost bunătatea lui Dumnezeu. Prin contrast, el ne descrie modul de a fi, al omului rău, şi ne cheamă să fim buni cu bunătatea lui Dumnezeu.
O caracteristică izbitoare a lui David este chemarea lui adresată tuturor popoarelor lumii. Pentru el, toate popoarele îi aparțin lui Dumnezeu. Trebuie să citim psalmii 94-100 ca să ne dăm seama de cuprinderea globală pe care o are David. Dar sunt suficiente aceste cuvinte de la începutul Psalmului 100: „Strigați de bucurie către Domnul, toţi locuitorii pământului… Să știți că Domnul este Dumnezeu! El ne-a făcut, ai Lui suntem, noi suntem poporul Lui, turma pășunii Lui” (Psalmul 100: 1 şi 3). Aceasta era o cântare care se cânta la cortul lui David, unde toate națiunile aveau acces liber la Dumnezeu.
O atitudine deschisă fată de toate popoarele are şi profetul Ilie, care nu are nici o rezervă să stea şi să mănânce în casa unei femei din tara Sidonului. La fel a fost şi profetul Elisei, care l-a vindecat pe demnitarul sirian Naaman.
Prorocul Amos, citat de apostolul Iacov la adunarea bisericii de la Ierusalim (Faptele Ap. 15:14-17), afirmă că trebuie să ne întoarcem la cortul lui David, „pentru ca rămășița de oameni (toţi cei născuți din Adam), ca şi toate națiunile să se întoarcă la Dumnezeu” (Amos 9:11-12). Osea şi Isaia au avut şi ei o perspectivă universală, chemând toate națiunile să se întoarcă la Dumnezeu (Osea 3:5; Isaia 55:1-7).
După robia babiloniană, evreii au suferit o schimbare radicală de atitudine: Au dezvoltat teologia că ei sunt poporul lui Dumnezeu cu exclusivitate şi că nimeni altcineva nu se califică să aibă acces la Dumnezeu.
Atitudinea aceasta se vede cel mai bine din întâmplarea prin care a trecut Domnul Isus când a făcut vizita la sinagoga din Nazaret. El a citit din Isaia 61:1-2 şi prin aceasta şi-a definit propria misiune în lume: Dar a adăugat că misiunea Lui nu-i numai pentru Israel, ci şi pentru alte popoare, aşa cum Dumnezeu l-a trimis pe Ilie şi la văduva din Sidon şi aşa cum Elisei l-a vindecat şi pe sirianul Naaman. Consătenii Lui Isus au fost atât de furioși când au auzit o asemenea învăţătură, încât L-au dus pe creasta dealului şi au vrut să-L arunce într-o prăpastie (Luca 4:14-30). 

Întâlnirea femeilor cu Jenny Pop la Biserica Râul Trezirii Arad


Seri de evanghelizare la Biserica Noua Philadelphia‎ Arad


Rick Cunningham la Biserica Efraim Târgoviște

Duminica, 22 Martie 2015, Biserica Efraim din Targoviste va invita la un program special dedicat misiunii. 

Invitat special este Rick Cunningham, secretar international al bordului Agentiei Penticostale de Misiune Externe. De asemenea el lucreaza pentru Assemblies of God World Missions ca misionar si ca facilitator MTN (Ministerial Training Network Europe) in Bucuresti, din Aprilie 1983 pana in prezent. 

Adevărul.ro: Pastorul George Ray, fost luptător în Vietnam, filantrop în România


Un american care a luptat în Vietnam, George Ray, coleg în facultate cu senatorul John Kerry, construieşte în comuna băcăuană Stănişeşti o casă pentru o familie săracă.

George Ray (66 de ani), din statul american Massachusetts, a cunoscut ororile războiului din Vietnam, apoi l-a avut coleg la Facultatea de Drept din Boston (Boston College Law School) pe senatorul John Kerry, fost candidat la preşedenţia SUA din partea democraţilor, şi câţiva ani a fost procuror militar la Departamentul Apărării din Washinghton. 

Experienţele din război l-au apropiat pe George Ray de credinţă, de Dumnezeu şi de oamenii săraci, loviţi de dezastre şi boli. A înfiinţat Fondul pentru Europa de Est în 1995 şi de atunci este implicat în zeci de proiecte sociale în mai multe ţări. Din 1998 s-a îndrăgostit de România, unde a realizat mai multe proiecte sociale şi religioase, în sprijinul oamenilor săraci sau al celor care au avut de suferit de pe urma dezastrelor naturale. 

“Mă dureau obrajii de bucurie şi de lacrimi” 

George şi Trish Ray se cunosc „de o viaţă“: aproape cinci decenii. După ce s-a căsătorit, cu puţin timp înainte de a i se naşte primul băiat, George a aflat că va pleca în războiul din Vietnam. „După ce am absolvit studiile militare, în 1971 am fost mobilizat în războiul din Vietnam. A fost o perioadă grea pentru noi, iar pe mine m-a marcat toată viaţa. În această perioadă am lucrat şi la un orfelinat, ca voluntar. Am fost impresionat de suferinţa şi de sărăcia vietnamezilor“, şi-a început povestirea George Ray. 

Soţia, Trish Ray, se descrie ca fiind, deopotrivă, profesoară de muzică, mamă a patru copii şi bunică a opt nepoţi. „Plecarea în război a lui George a fost cel mai greu moment din viaţa noastră. Am aflat că va pleca în război cu patru luni înainte de a naşte primul nostru băiat şi a plecat când micuţul avea doar patru săptămâni. Mi-am zis că l-am încredinţat în mâinile lui Dumnezeu. Când s-a întors din Vietnam, de bucurie şi de lacrimi mă dureau obrajii, întreaga faţă“, afirmă Trish Ray.

Citeste mai mult: adev.ro/nl9q3a

Florin Ianovici - Alege viața!

Deuteronomul 30:15 "Iată, îţi pun azi înainte viaţa şi binele, moartea şi răul." Deuteronomul 30:19 "…Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta…"
Nu știu cine ar alege moartea pentru sine. Dar cu siguranță viața are un secret…!
Fiecare zi are cu ea porția de rău și de bine. Slăbiciunea omului este aceea că știm cine ne face rău dar uităm Cine ne face bine.
Nu te mai supăra atunci când răul ți se întâmplă și nu te mânia pe oamenii răi, ci acceptă că Dumnezeu îți pune înainte binele și răul. Când un om se poartă rău cu tine, amintește-ți că Dumnezeu a pus alături de acel rău și un bine pe care trebuie să îl vezi. Dar care este și unde este acel bine așezat de Dumnezeu lângă rău, tu trebuie să știi.
Pe pământ nebunia are diferite moduri de a fi diagnosticată dar la Dumnezeu este un singur fel de nebunie: Ieremia 4:22 "„Căci poporul Meu este nebun, nu Mă cunoaşte; sunt nişte copii fără minte şi lipsiţi de pricepere; sunt meşteri să facă răul, dar nu ştiu să facă binele.” –" Nebunii sunt oamenii care spun: ,, nu este Dumnezeu’’ și care își deprind mâinile la rău. Dacă binele ar fi căutat de fiecare, s-ar desființa secțiile de psihiatrie.
Binele se poate înmulți. Dar niciodată nu va crește de la sine, ci trebuie cultivat de către cineva. Stare naturală a omului este răutatea de aceea a face bine trebuie învățat și exersat: Isaia 1:17 "Învăţaţi-vă să faceţi binele, căutaţi dreptatea, ocrotiţi pe cel asuprit, faceţi dreptate orfanului, apăraţi pe văduvă! –"
Dacă simți că fiecare zi devine risipă, că ți se scurge viața printre degete iar credința are suflu sistolic, atunci întreabă-te ce bine ai făcut celui de lângă tine. Iar dacă nu îți aduci aminte ia o pastilă contra letargiei: Psalmii 37:27 "Depărtează-te de rău, fă binele, şi vei dăinui pe vecie."
Iată secretul vieții: cu fiecare rău pe care îl săvărșim, murim și cu fiecare bine pe care îl facem, primim viață. De aceea putem alege să trăim sau să murim după cum facem binele sau răul.
Alege viața (binele), ca să trăiești tu și casa ta!
Florin Ianovici

Pizza cu păstorii la Brașov


✔ Botez la Biserica Penticostală Filadelfia Göteborg, Suedia


☉ Conferință de Tineret cu Ghiță Mocan la Viena


Întâlnire specială pentru femei la Biserica Creștină după Evanghelie Maranata Cisnădie



Sâmbătă, 21 martie, ora 17.00
Invitata specială, Jeny Roșian va prezenta tema: 
De la dar la dătător - mulțumirea mai mult decât bunăcuviință. 
La final se va servi cina.

☉ Conferință de surori cu Lidia Apăscăriţei la Biserica Maranata Roma


✉ Scrisoare misionară: Familia Acatrinei, Peru

Dragii noştri,

Cred că aţi aşteptat cu nerăbdare veşti de la noi, ca să ştiţi cum am călătorit şi cum ne-a fost drumul, însă ne-a fost imposibil să vă scriem mai devreme. Ni s-a stricat calculatorul şi abia azi reuşim să ajungem la internet, sperând să vă putem trimite aceste rânduri.

Dar să începem cu începutul. Deşi timp de o săptămână a plouat continuu în junglă, în cele 2 zile de călătorie ne-am bucurat de un timp extrem de frumos şi nici drumul de junglă nu a fost mai prejos. Ne-am rugat mult pentru această călătorie şi ştim că şi voi aţi făcut-o, aşa că rezutatele au fost pe măsură. DUMNEZEU NE-A „SURPRINS” încă o dată cu felul Lui înţelept de a ne călăuzi şi de a aranja lucrurile chiar în detalii ce par nesemnificative pentru unii, însă de o mare importanţă pentru noi. Fără să vrem sau fără să ştim măcar, am călătorit exact în ziua pregătită de Dumnezeu şi trecută în „agenda” Sa.

De ce spunem „exact în ziua pregătită de Dumnezeu”? Iată şi explicaţia. Cu o zi înainte pe drumul dintre Satipo (aici se termină călătoria cu autobuzul şi începe călătoria cu camioneta) şi Atalaya au fost nenumărate alunecări de teren, căderi de stânci, surpări care au blocat drumul, aşa că nici din Satipo spre Atalaya, dar nici din Atalaya spre Satipo nu mai circulau camionetele. S-a blocat circulaţia, toţi aşteptând ca utilajele grele şi toate maşinăriile primăriei să-şi facă treaba şi să elibereze drumul. Pe lângă aceasta, din pricină că toată săptămâna a plouat continuu, râurile care se intersectează pe această traiectorie şi care trebuiesc trecute cu camioneta... au crescut mult, aşa că nimeni nu s-ar fi aventurat să le traverseze, riscând să li se oprească motorul sau să fie luaţi de curentul apei. Aşa că, dacă n-ar fi fost alunecările de teren, tot nu s-ar fi putut călători datorită râurilor crescute.

Worship Night la Biserica Metanoia Wiesbaden, Germania


Nelu Poenar & Cătălin Brescan la Sighetu Marmației


Seară de evanghelizare cu pastorul Paul Neguţ la Biserica Creștină după Evanghelie Nr. 1 Iași

Sursa: AICI