După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 18 martie 2015

Adevărul.ro: Pastorul George Ray, fost luptător în Vietnam, filantrop în România


Un american care a luptat în Vietnam, George Ray, coleg în facultate cu senatorul John Kerry, construieşte în comuna băcăuană Stănişeşti o casă pentru o familie săracă.

George Ray (66 de ani), din statul american Massachusetts, a cunoscut ororile războiului din Vietnam, apoi l-a avut coleg la Facultatea de Drept din Boston (Boston College Law School) pe senatorul John Kerry, fost candidat la preşedenţia SUA din partea democraţilor, şi câţiva ani a fost procuror militar la Departamentul Apărării din Washinghton. 

Experienţele din război l-au apropiat pe George Ray de credinţă, de Dumnezeu şi de oamenii săraci, loviţi de dezastre şi boli. A înfiinţat Fondul pentru Europa de Est în 1995 şi de atunci este implicat în zeci de proiecte sociale în mai multe ţări. Din 1998 s-a îndrăgostit de România, unde a realizat mai multe proiecte sociale şi religioase, în sprijinul oamenilor săraci sau al celor care au avut de suferit de pe urma dezastrelor naturale. 

“Mă dureau obrajii de bucurie şi de lacrimi” 

George şi Trish Ray se cunosc „de o viaţă“: aproape cinci decenii. După ce s-a căsătorit, cu puţin timp înainte de a i se naşte primul băiat, George a aflat că va pleca în războiul din Vietnam. „După ce am absolvit studiile militare, în 1971 am fost mobilizat în războiul din Vietnam. A fost o perioadă grea pentru noi, iar pe mine m-a marcat toată viaţa. În această perioadă am lucrat şi la un orfelinat, ca voluntar. Am fost impresionat de suferinţa şi de sărăcia vietnamezilor“, şi-a început povestirea George Ray. 

Soţia, Trish Ray, se descrie ca fiind, deopotrivă, profesoară de muzică, mamă a patru copii şi bunică a opt nepoţi. „Plecarea în război a lui George a fost cel mai greu moment din viaţa noastră. Am aflat că va pleca în război cu patru luni înainte de a naşte primul nostru băiat şi a plecat când micuţul avea doar patru săptămâni. Mi-am zis că l-am încredinţat în mâinile lui Dumnezeu. Când s-a întors din Vietnam, de bucurie şi de lacrimi mă dureau obrajii, întreaga faţă“, afirmă Trish Ray.

Citeste mai mult: adev.ro/nl9q3a

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.