După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 11 ianuarie 2015

Florin Ianovici la Biserica Elim Ploiești


Nelu Brie - Strigătul din mijlocul spărturii (11 ianuarie 2015)

Vezi şi ultimele noutăţi în pagina
Nelu Brie

Noutate editorială: Cum Cerul invadează Pământul - de Kris Vallotton

Cum INVADEAZĂ CERUL PĂMÂNTUL astfel încât Pământul să devină asemenea cerului?

Într-unul dintre cele mai întunecate ceasuri ale istoriei, Isus Hristos a avut cutezanța să-și învețe ucenicii o rugăciune atât de șocantă încât ea continuă să sfideze logica omenească. Isus S-a întors spre brigada Lui zdrențăroasă de războinici spirituali și le-a spus: “Rugați-vă ca Împărăția Tatălui să vină și voia Lui să se facă precum în cer așa și pe pământ.“

Ce are de-a face Rugăciunea Domnului nostru, rostită cu două mii de ani în urmă, cu lumea noastră de azi? Este posibil ca acele cuvinte pe care Isus ne-a învățat să le rostim, să ne răspundă acestor întrebări și altora la fel de presante?

Pret: 20 lei / comenzi@alfaomega.tv / tel: 0256 284912 / www.alfaomega.tv

Pastor Ovidiu Petric: Cristos către caricaturiștii Charlie Hebdo și islamistii extremiști

In urma oribilelor atentate de la Paris de la sediul publicatiei satirice Charlie Hebdo soldat cu 12 victime, pe langa multa groaza, lacrimi, ura, durere, a rezultat si o lumea polarizata vis a vis de libertatea de exprimare. Tabara libertatii absolute apărată si garantata cu orice preț si tabara precauției, respectului, reținerii si concesiei in abordarea unor subiecte sensibile ce lezează si dăunează. 

Soluția Europei si a lumii occidentale la problema extremismului religios, etnic sau de alta natura se pare ca nu mai este multiculturalismul pe care l-au idealizat gânditorii acestor vremuri. Se pare ca europenii seculari cu o gândire raționala nu pot pătrunde si înțelege gândirea religioasă aproape in totalitate emotionala a unui islam ce tinde sa fie radical si extremist, indiferent de măsurile democratice in care se dorește a fi încadrat. 

Pe acest fond tensionat, multiculturalismul se transforma intr-o himera in care s-a investit enorm, un vis frumos ce devine un cosmar o data cu schimbările demografice petrecute in Europa si in lume, ce impun de la sine nota culturală diferită. Pe măsura ce cresc numeric, musulmanii vor sa-si impună si cultura, ce e una radical opusa valorilor iudeo-crestine sau chiar seculare. Răspunsul lumii nu se regăseste in filosofiile si ideologiile acesteia, nu este intr-o teorie, ci intr-o persoana perfecta ce S-a numit pe Sine Eliberatorul lumii: Isus Cristos. 

Doua lucruri trebuiesc adresate  caricaturistilor si religiosilor, din care ar trebui sa învețe ambele tabere ce militează pentru libertatea totala de exprimare - ambele categorii isi găsesc răspunsul in persoana si lucrarea lui Cristos: 

1. Pentru caricaturiști: dreptul de a râde, satiriza, batjocori pe cineva ii aparține doar lui Dumnezeu. Cristos nu a râs zeflemitor de nimeni niciodată. Modelul lui e sfânt. A batjocori pe cineva inseamna a încalcă legea suprema a iubirii aproapelui - ce nu tine de religie - cand mistocareala e practicată, promotorul ei pierde relații, avantaje, încrederea, siguranță si uneori chiar viata. 

Cât poti sa razi de islam? Deloc. Cat poti sa razi de creștinism? Deloc.  Biblia nu conține nici un pasaj care sa te faca sa razi. Cristos nu poate fi regăsit pe paginile Scrupturii nici râzând, nici ironizand. 

"Nu poti sa intinzi coarda prea tare, mai ales ca islamul e o religie tanara, foarte sensibila. (...) Mai ales pentru ziaristi care se spune ca sunt oameni de cultura, citesc si stiu pana unde poate fi intinsa mistocareala", afirma jurnalistul Hoandra, pentru Realitatea TV. 

Cristos nu a folosit satira si ironia pentru a promova libertatea pe care o promitea cand predica adevarul. Ironia este un păcat. Afirmatiile ironice sunt păcătoase pentru ca lovesc in mod ostentativ in om, ataca mai degeaba persoana decat problema. Si chiar daca ar atrage atenția asupra problemei, tot se sustrag de la modelul sănătos de abordare a semenului. 

Biblia spune ca Dumnezeu sta in cer si râde de oameni si Isi bate joc de toti cei ce L-au abandonat si isi manifesta aversiunea violenta si virulenta fata de Creator. Cand omul îsi însușește dreptul lui Dumnezeu de a rade de altii, problemele se complica si se agravează. 

2. Pentru religioși: Cristos a fost jignit, injosit si caricaturizat mai mult decat oricine. Contemporanii Lui L-au numit: nebun, rătăcit, bastard, indrăcit, făcător de rele, înșelător, fara minte, păcătos, samaritean, etc.  Cristosul din Nazaret nu a batjocorit pe nimeni, nu a ras de nimeni, nu a întors vorba nimănui, nu a caricaturizat si satirizat pe nimeni. El e modelul perfect de relaționare la problemele lumii, chiar si la cele religioase tensionate. 

Cristosul Bibliei nu a lăsat un testament al vendetei, ci al dragostei. Cristos nu isi cheamă urmasii sa-L răzbune, ori de cate ori este batjocorit si ridiculizat in public, pentru ca El Însuși se va răzbuna la vremea hotărâtă chiar de El. 

Mântuitorul nu a reacționat răzbunator, nu a omorât pe nimeni. Din contra, cand oamenii Il omorau, le transmitea iertarea.  O religie a răzbunării, e o religie falsa ce dauneaza grav societății. Instigarea la ura, promovată de religiosii Orientului sau ai Occidentului I-a fost straina lui Cristos. 

El e modelul de viata spirituala atat pentru caricaturisti, cat si pentru religiosi: musulmani, creștini, evrei, budiști, hindusi si tot ce inseamna zvacnire spirituala. 

Ovidiu Petric - pastor Biserica BUCURIA Lugoj

Nicolae Geantă - Oameni care mi-au influenţat viaţa: Vasile Potra


Eram anul I de facultate şi nu primisem cămin. În Bucureşti chiria era foarte scumpă. Cât pensia părinţilor mei. Iar un loc în cămin costa cât 10 burse. Soţia mea era acasă cu copilul. Venituri: zero! N-aveam nici haine, nici mâncare. Decât pe Dumnezeu.

Cinci săptămâni m-am chinuit. Cu naveta, cu dormitul pe la diferite gazde. Într-o marţi seară am intrat la Librăria Stephanus. Am văzut doi tineri studenţi la ITP. I-am întrebat dacă nu găsesc un loc la căminul lor. Căci la baptişti costa 50 de dolari/lună. Nici penticostalii n-au avut liber. Dar... joia seara am fost cu unul din ei la cineva în Popa Nan. "Tata doreşte să vă primească în gazdă", mi-a spus o pensionară care nu mai mergea de tânără la biserică. "Are 94 de ani şi e singur. Au mai stat acum un an două fete, dar nu i-a plăcut. Nu-i plătiţi decât...". Era jumătate din bursa mea. Am acceptat. Când nu ai unde pune capul, hainele, mâncarea, nu mai au preţ. Renunţi uşor la ele.

Vasile Potra era de mulţi ani văduv. De 5 ani nu ieşise din apartament. "Mă îmbăt de cap dacă merg mai mult de 50 de metrii", mi-a mărturisit bătrănul care nu mai ţinea cont de design. Casa, lucrurile din casă, erau mai vechi ca el. Dar rugăciunea era ca roua proaspătă pe Carmel.

Am stat nouă luni împreună. Îi predicam când veneam de la cursuri, şi seara îi citeam din Biblie. Deseori mâncam împreună, ca doi soldaţi prinşi în tranşee. El al bătrâneţii, eu al sărăciei. Dar amândoi sub armele lui Dumnezeu. Cântam împreună. Ca doi elefanţi, dar cântam cu inima. Nu se ducea niciodată la culcare fără să mă binecuvânteze. Nu m-a binecuvântat nimeni, niciodată, ca el. La şase dimineaţa îl auzeam cum se ruga în cameră. Workship de penticostal autentic! Nouă luni nu mi-a luat niciodată chirie! O singură dată am plătit eu lumina. O treime de bursă...

În săptămâna a doua din iulie am plecat în vacanţă. Mi-a lipsit bătrânul peste două luni jumătate. În toamnă, în prima zi de facultate mi-am lăsat bagajul la cămin şi am fugit în Doamna Ghica. Acolo locuia bătrânul. Am sunat de 10 ori la uşa cu vopsea decojită. Nimic. Am bătut în uşă, am strigat. A ieşit o vecină. "Nu ştiţi, domnul Potra...". "Domnul Potra a... murit la jumătatea lunii iulie". S-a prăbuşit cerul pe mine. Am coborât scările cu lacrimi în ochi şi cu inima zbierând: "L-ai ţinut în viaţă Isuse ca să mă cazeze pe mine!"...

Mi-e tare dor de fratele Potra! De ochii săi blânzi, de rugăciunile lui. Nici două săptămâni n-a mai trăit după ce plecasem de la el. Îşi terminase misiunea. Şi Tata l-a chemat acasă!

Nicolae Geantă

Concert Levi Weaver la Timișoara și Cluj-Napoca

Levi Weaver, cunoscutul artist independent din Statele Unite, va concerta în premieră în România, alături de Sergiu Mărgăian și SkyDive, la Timișoara (29 ianuarie 2015) și în Cluj Napoca (30 ianuarie 2015). 

Levi Weaver este compozitor și muzician independent foarte talentat, multi-instrumentalist... 

Genul muzical pe care îl descrie cel mai bine este folk-indie-rock. Este autor a 4 albume și a colaborat cu Imogen Heap. 

Este subiectul a două filme documentare, care îl urmează în călătoria să prin viață, muzică și concerte. Originar din Forth North, Texas dar locuiește în Nashville, TS.

Mai multe despre Levi Weaver puteți găsi aici: www.leviweaver.com

Sergiu Mărgăian este un artist independent, prezent în muzica românească din 2006, cunoscut cel mai bine ca lead vocal și chitară pentru formația rock alternativ Fitilul și Chibritul. Ultima apariție a fost în cadrul festivalului de muzică DrumFest 2014. 

SkyDive e un sport extrem al spiritului, o forțare a limitelor impuse de confortul adoptat de oameni, atunci când poziția de spectator e considerată suficientă că să asigure trecerea cu succes prin viață. Eliberarea completă nu stă în găsirea echilibrului static, ci în absența lui. E senzația permanență de mișcare, pornită din dorință de a mai face ceva. Viața poate fi un salt din avion fără parașută, pentru că întâlnirea cu pământul e inevitabilă. Contează deci ce faci când ești în aer”. Detalii: www.skydive.ro/

Timișoara: 
29 ianuarie, ora 20:00.
Adresa: Bulevardul Dr. Iosif Bulbuca, Nr. 15 
Cladirea Centrului Crestin Aletheia
Intrare gratuită

Cluj-Napoca:
30 ianuarie, 19:00.
Complex Comercial Leul, et. 1
Cost bilet: 10 RON

Evanghelizare la Biserica Penticostală Emanuel Câmpina

Sursa: AICI