După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 29 noiembrie 2015

Adevărul.ro: Preafericitul Daniel. Portretul unui patriarh controversat: „Mă duc la pocăiţi şi mă fac mare predicator!“

Cum a ajuns Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, din „simbolul unui viitor mai pur, scutit de jalnica derivă a oportunismului“ să fie „imaginea aroganţei unei instituţii“.
 
Este imaginea ortodoxiei la români. La sărbătorile religioase oficiate pe dealul Patriarhiei, credincioşii întind mâna să-i atingă sutana, sperând la iertarea păcatelor şi la mântuirea sufletului. Are un parcurs fulminant în ierarhia Bisericii, fiind ales, la doar 38 de ani, Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, iar la vârsta de 56 de ani, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Este considerat unul dintre cei mai instruiţi prelaţi din istoria ţării – pregătirea sa academică în Franţa, Germania şi în Elveţia, cele peste 1.000 de articole, studii şi cuvântări, alături de sute de proiecte realizate pentru o mai bună viaţă bisericească adunate în CV-ul său ar stârni invidie printre mulţi dintre politicienii români.

Şi totuşi, „Jos Patriarhul Daniel!“ a fost strigătul la unison al oamenilor ieşiţi în stradă în urmă cu câteva săptămâni. „O stradă“ care a forţat semnături pentru demisii în lanţ. În vreme ce biografia sa este incontestabilă, atitudinea oamenilor simpli, dar pretenţioşi, faţă de Patriarhul Daniel s-a deformat, treptat, de la nepăsare la furie colectivă. Lunga tăcere publică în care s-a închis Patriarhul Daniel în ultimii ani a sporit şi mai mult apariţia numelui său în dezbaterile publice. Proiectul ambiţios al Patriarhiei – construirea Catedralei Mântuirii Neamului – a înfierat opiniile care critică bugetul său, mai ales că o bună parte din bani provine din buzunarele noastre. Fragmentele despre credinţă şi păcate din manualele de religie au făcut turul Facebook-ului, iar imaginea Patriarhului a fost din nou şifonată. Au avut de câştigat doar site-urile de satiră care-şi calculează zilnic traficul în funcţie de originalitatea poantelor despre Preafericitul Daniel.
Citeste mai mult: adev.ro/nyinse

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.