După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 7 octombrie 2015

Pastor Samy Tuțac – Diavolul se folosește de unii frați să-i distrugă pe pastori (2)

Cum să te raportezi la frații care se cred "chemați" să fie "țepușul" din coasta păstorilor? Ce să faci cu astfel de oameni? Tendința este să încerci să-i ignori și să lași impresia că nu s-a întamplat nimic. Dar vei constata curând că ei vor face, din nou și din nou, ce știu ei mai bine, să lovească. Nu te preface că n-a fost nimic, pentru că a fost. Și ceea ce fac acești oameni lasă urme adânci. Vă rog pe cei care nu ați înțeles mare lucru din prima parte a acestui articol, întrebați-i pe copiii pastorilor să va spună ce simt adesea. Și dacă nu cer prea mult, întrebați-le și pe soțiile lor.

Din păcate, nu poți să schimbi ce s-a intamplat, nu poți întoarce timpul înapoi, dar poți să ierți. Uneori e mai ușor să-i ierți pe cei din afară pentru că ei nu știu ce fac. Despre aceia, poți spune ca și Isus "Tata iartă-i că nu știu ce fac!" Dar mă gândesc la episodul din grădina Getsimani, când a venit un frate din grupul cel mai intim și l-a sărutat? Ce credeți că a simțit Mântuitorul când semnul prieteniei s-a transformat în semnul trădării? Credeți că a fost simplu? Nu degeaba spunea un credincios: "Dacă Iuda ar vrea să mă vândă, i-aș da eu 30 de arginți, numai să nu mă sărute." Și totuși, ce poți face cu acești frați care au un singur scop în viață, să fie împotriva ta și a slujirii tale?

Să-i confrunți, vor zice unii. Degeaba! Poți să-i confrunți cât vrei, sunt irecuperabili, cu o singură excepție, dacă se nasc din nou. Deși nu e ușor și nici nu se va întâmpla peste noapte, ceea ce poți face, este să-i ierți! Chiar dacă unii dintre ei nu-și vor cere iertare niciodată. Sau poate tocmai pe acești oameni cu suflet mic, incapabili să se smerească și să-și recunoască răutatea, va trebui să-i ierți cel mai mult.

De ce trebuie să-i ierți pe acești frați? Pentru că numai iertarea te poate elibera din robia rănilor trecutului. Timpul nu vindecă. Nici distanța nu vindecă. Doar iertarea vindecă. În plus, iertarea crede că Dumnezeu are un plan mult mai mare decât momentul în care cineva, chiar frate fiind, ți-a făcut rău. Este adevărat, iertarea cere un preț. Și nu cel care a greșit îl plătește, ci acela față de care s-a greșit. Dar tot așa a fost și în cazul lui Cristos. Noi am greșit, iar El a plătit prețul pentru iertarea noastră și ne-a dat har după har. Numai harul lui Cristos lucrând în noi și prin noi ne dă tăria să iertăm. Iar iertarea aduce eliberare și putere pentru a continua slujirea încredințată de Domnul.
Pastor Samy Tuțac

Vezi și:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.