După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 24 septembrie 2015

Cultura vieții: INTERVIU cu Dr. Petre Costea, președintele Alianței Familiilor din România

Am stat de vorba despre situatia familiei si a libertatii religioase in SUA, cu dr. Petre Costea, american de nationalitate romana, avocat in Houston (Texas) si presedinte al Aliantei Familiilor din Romania.
Interviu realizat de Bogdan Stanciu pentru ActiveNews.ro si CulturaVietii.ro

Revolutia sexuala a schimbat modul in care sunt intelese cuvinte precum “casatorie” si “membru de familie”

BS: Curtea Suprema a SUA a decis, in 2013, cand a judecat neconstitutionalitatea legii federale care definea casatoria ca uniunea intre un barbat si o femeie (acum abrogata), ca statele care formeaza SUA au jurisdictie exclusiva în materie de legislatie a familiei. Cu toate acestea, prin decizia din iunie 2015 in cauza Obergefell contra Hodges, Curtea a anuntat nu doar ca in Constituție exista un drept la “casatorie” intre persoane de acelasi sex, ci mai mult, ca statele NU au de fapt dreptul de a-si stabili singure legile in aceasta materie. Cum privesti aceasta schimbare atat de radical si de rapida?
PC: Intr-adevar, e o turnura rapida inspre rau. In secolul XIX si cea mai mare parte a secolului XX, Curtea Suprema a afirmat ca mariajul este un drept fundamental. Chiar daca Constitutia SUA nu precizeaza in textul sau un drept la casatorie, de fiecare data cand Curtea Suprema a discutat subiectul, a intarit ca acesta reiese din al Paisprezecelea Amendament al Constitutiei. In acelasi timp, pana acum circa 10 ani, era un dat acela ca mariajul este uniunea naturala barbat-femeie.
Totusi, dintr-un condei, prin Obergefell, Curtea Suprema a declarat casatoria o institutie reglementata de autoritatea centrala de stat. In mod traditional, sistemul federalist american, la fel ca si deciziile instantelor, recunosteau statelor componente asa-numitele „police powers,” ceea ce inseamna ca statele putea exercita anumite atibutii, intern, pentru binele general al cetatenilor. Aceste puteri includeau atat autonomia si autoritatea de a reglementa in materie de munca, sanatate, familie, casatorie civila, educatie sau transporturi.
Insa revolutia sexuala a schimbat modul in care sunt intelesi termenii “casatorie” si “membru de familie”. Strategii acesteia au reusit in a convinge 5 din cei 9 judecatori ai Curtii Supreme ca dreptul la casatorie este o problema federala, pana intr-acolo incat statele incalca libertatea indivizilor de a se angaja in relatii maritale. Cu alte cuvinte,Obergefell a stabilit ca Constitutia federala hotaraste si protejeaza nu doar dreptul la casatorie, ci si insasi natura casatoriei. Din 26 iunie 2015, statele se lupta cu impactul acestei decizii capitale, incercand sa inteleaga care le mai sunt atributiile, puterea de decizie, sau cum anume sa reglementeze institutia casatoriei.
Continuarea pe www.culturavietii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.