După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 12 august 2015

Adevărul.ro: Cea mai bătrână biserică baptistă din vestul României are 131 de ani. Povestea celei mai vechi biserici neoprotestante din Timişoara


Cea mai bătrână biserică neoprotestantă din vestul României se află la Timişoara. Biserica Baptistă Germană a luat fiinţă în anul 1884.

Zeci de ani, Biserica Baptistă Germană din Timişoara era ascunsă de ochii timişorenilor. Ea se afla în curtea interioară a unei case de pe bulevardul Iuliu Maniu nr.28. Casa de pe frontal stradal a fost mistuită de flăcări în urmă cu câţiva ani, iar după finalizarea proceselor legate de acest caz, imbolilul a putut fi dărâmat. Aşa a ieşit la iveală Biserica Baptistă Germană, constituită în 1884.   


Astăzi, nu mai există niciun etnic german care să frecventeze biserica, iar ultimul pastor german, Friedrich Teutsch, în vârstă de 92 de ani, trăieşte în Germania. Biserica, veritabil monument istoric al Timişoarei, este frecventată astăzi de români şi este condus, de un an de zile, de pastorul Marius Cimpoae.   

 “Sunt de un an la conducerea bisericii, timp în care am încercat să refac istoria acesteia. Am reuşit să obţin informaţii şi manuscrise din Germania, chiar de la ultimul pastor de etnie germană a bisericii. Sunt istorii scrise la jubileul de 80 şi 100 de ani. Anul trecut am sărbătorit 130 de ani. Din anul 2014, biserica a intrat într-un proces de renovare capitală având ca proiect de viitor construirea unui centru social-educaţional în parteneriat cu organizaţii din Germania”, a declarat Marius Cimpoae.   

Citeste mai mult: adev.ro/nsz4wk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.