După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 19 iulie 2015

† Misiune îndeplinită pentru pastorul Veaceslav Cheptea

Jale şi bucurie, lacrimi şi cântare, emoţii amestecate cu durere, speranţă şi dor după veşnicie a fost atmosfera care a domint serviciul de închinare a Bisericii “Emanuel” din Bălţi la care s-au unit punctele de misiune şi alte Biserici din capitala de nord. Duminică, 19 iulie 2015, Comunitatea Baptistă din Republica Moldova a petrece pe ultimul drum pastorul şi misionarul, Veaceslav Cheptea.
Fraţi şi surori din toată ţara, dar şi de peste hotare au venit să îşi ea rămas bun de la cel care a lăsat în urmă mărturia unui familist model, exemplul unei inimi dedicate lucrării şi o inimă de tată pentru orfani. O inimă de misionar, care a dus Vestea Bună a Evangheliei în zona de Bălţi cu multă râvnă şi pasiune, până la ultima picătură de putere.
În programul de închinare, în jur de 20 pastori din toată ţara au venit cu mesaje de încurajare şi  mângâiere pentru familia îndurerată şi membrii Bisericilor “Emanuel”, “Sfânta Treime” din Hîjdieni şi Cajba pe care Veaceslav Cheptea le-a plantat şi păstorit. Poeziile şi cântările care exprimă dorul şi speranţa după veşnicie au devenit atât de reale, atât de pătrunzătoare şi copleşitoare.
Marea familie Cheptea a cântat melodiile preferate a fratelui Veaceslav. În aceste melodii, durerea lor exprima speranţă şi dor după veşnicie. Dintr-o dată, parcă veşnicia a stat lângă fiecare din noi, iar pacea de pe chipurile lor transmiteau atâta mângâiere. Prezenţa lui Dumnezeu a cuprins întreaga audienţă în reverenţă. În această atmosferă conotaţia timpului şi-a pierdut semnificaţia, iar chipurile îndurerate sorbeau cu sete fiecare cuvânt citit din Sfânta Scriptură. În asemenea circumstanţe înţelegi mai bine sensul credinţei noastre şi legătura frăţească care ne uneşte prin această credinţă.
Veaceslav Cheptea a lăsat în urmă o mărturie impecabilă şi chiar dacă nu a spus la fel ca Apostolul Pavel: “Călcaţi pe urmele mele, pentru că şi eu calc pe urmele lui Hristos”, trăirea lui rămâne un model autentic demn de urmat pentru copii lui, pentru Bisericile în care a slujit ca pastor. În ziua de rămas bun, panoul informativ a Bisericii “Emanuel” a fost schimbat şi a prezentat prin imagini foto viaţa şi slujirea acestui om scump şi drag tuturor celor care l-au cunoscut.
Membrii Bisericii “Sfânta Treime” din Hîjdieni au exprimat dragostea lor şi ceea ce a însemnat pentru ei pastorul Veaceslav Cheptea interpretând melodia “Blândul păstor”.
Vice-episcopul Uniunii Baptiste, Alexandru Goncearuc a început mesajul său pentru adunarea prezentă cu salutul: “Hristos a înviat”. Citând pasajul din Romani în care Apostolul Pavel ne explică semnificaţia învierii, Alexandru Goncearuc a îndemnat adunarea să trăiască cu speranţa învierii la o viaţă nouă în veşnicie. Fratele nostru deja a înviat şi a primit un trup nou în Cristos, pentru veşnicie. Puneţi nădejdea în Domnul şi în veşnicia pe care o vom moşteni ca răsplată pentru alergarea cu El şi pentru El.
Pastorul Bisericii “Isus Salvatorul”, Valeriu Ghileţchi a împărtăşit amintirile trăite în familia Cheptea. “Vineri, fratele nostru a încheiat scrierea cărţii lui în care a adunat 20,345 de mii de pagini. L-am vizitat şase săptămâni în urmă şi împreună am citit de Scriptură. Mi-a spus că îşi doreşte şi înmormântarea lui să fie un serviciu de Evanghelizare şi o slujire care să atingă inimile oamenilor. Dumnezeu i-a împlinit această ultimă dorinţă, luându-l vineri, ca înmormântarea lui să fie duminică. Atunci când am venit la Bălţi la şcoală, părinţii mei au ţinut să fiu găzduit într-o familie creştină. Doi ani de studenţie, am văzut trăirea autentică în Cristos în familia Cheptea. Şi pentru mine Veaceslav a fost un frate, care m-a ajutat şi m-a învăţat multe lucruri care mi-au făcut viaţa de student mai uşoară”, a menţionat fratele Valeriu Ghileţchi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.