După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:
◉ Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media
joi, 18 iunie 2015
✡ Mișcarea BDS din Europa încearca să discrediteze statul evreu
Ce au în comun Roger Waters de la Pink Floyd și Biserica Presbiteriană ? Amândoi susțin boicotarea Israelului. Mișcarea BDS din Europa încearcă să discrediteze statul evreu.
Prim-ministrul israelian, Beniamin Netanyahu spune că este dusă o campanie internațională împotriva țării lui pentru a-i defăima numele.
Nu are legătură cu faptele noastre, ci cu însăși existența noastră. Nu contează ce facem, ci ceea ce simbolizăm și suntem.
Directorul executiv al companiei de telefonie mobilă Orange a spus că ar dori să taie legăturile cu compania israeliană de telefonie mobilă, una dintre cele mai mari din Israel, cât mai curând posibil.
La începutul săptămânii trecute, Uniunea Națională a Studenților din Marea Britanie a votat pentru boicotarea Israelului și s-a asociat cu mișcarea BDS. Același grup a votat împotriva unei hotărâri, anul trecut, condamnând acțiunile teroriste ale grupări SIIL.
Totul face parte din mișcarea de boicotare, descurajare și sancționare numită BDS. Scopul lor e să pedepsească Israelul prin încurajarea artiștilor, companiilor, mediului academic, țărilor și chiar bisericilor să-i boicoteze produsele, să scape de companiile lui și să impună sancțiuni asupra statului evreu. Ei afirmă că acest lucru va ajuta la încetarea nedreptății împotriva palestinienilor. Criticii cred că mișcarea BDS își propune să facă mult mai mult.
Expertul în BDS, Eran Shayshon, a afirmat că planul este cel de a păta reputația Israelului:
''Mișcarea BDS încearcă să creeze un spirit anti-Israel al vremurilor, mai precis, să marcheze negativ Israelul și astfel să fie asociat cu fostul regim al Africii de Sud. Bineînțeles că această ecuație este falsă.''
Will Roth, un austriac de origine evreiască și director executiv al centrului ''Israel, Europe Freedom Center'' a spus că această campanie a depășit limitele:
''Din nefericire, când mergi în anumite zone, în special în Belgia și Suedia, doar dacă ai o kippă, nu să spui câteva cuvinte bune despre Israel, vei avea parte de insulte după insulte și, de obicei, se va sfârși cu violență.''
În timp ce mișcarea BDS are succes deplin în Europa, prinde rădăcini mai greu în Statele Unite. Roth a spus că asta se datorează în mare parte faptului că europenii sunt otrăviți de idei, în timp ce americanii tind să riposteze.
Biserica Presbiteriană din SUA a încheiat legăturile de afaceri cu companiile ce au legătură cu Israel, iar Departamentul de Stat al SUA boicotează procesul de cercetare, de ultimă oră, al cancerului, de la Universitatea ''Ariel'' din Israel pentru că are loc în Samaria, și anume Cisiordania.
Roger Waters de la Pink Floyd critică deschis artiștii care cântă în Israel, dar unii precum Eric Clapton, Dionne Warwick și Alan Parsons cântă în Israel oricum. Actrița americană Scarlett Johanson s-a confruntat cu proteste din cauza promovării SodaStream, o companie israeliană cu muncitorii evrei și arabi cu sediul într-o localitate israeliană.
Potrivit lui Shayshon, Israelul duce o luptă dificilă deoarece cealaltă parte joacă după reguli diferite:
''În timp ce noi încercăm să ne explicăm poziția și să folosim fapte, ei se folosesc de publicitate și acesta este un domeniu complet diferit. Când trag din Gaza, noi spunem că ei au început, iar ei strigă ''apartheid''. Există o nepotrivire între strategiile noastre și răspunsuri și asta e problema noastră: nu înțelegem lupta.''
Roth spunea că în această luptă, creștinii americani sunt cei mai puternici susținători ai Israelului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.