După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 27 mai 2015

Creştinii din Myanmar se confruntă cu situaţii foarte dificile

 În martie, guvernul din Myanmar împreună cu 16 grupuri de rebeli au semnat un acord de încetare a focului, înaintea alegerilor naţionale programate pentru luna noiembrie a acestui an. Acest pact nu conţine prevederile de autodeterminare pe care grupurile etnice le-au cerut.
     Această regiune, cunoscută şi sub numele de Burma din Myanmar, este formată din opt grupuri etnice majore şi opt grupuri etnice minore. Toate aceste grupuri au sperat la autonomie după obţinerea independenţei, după al doilea război mondial. În 1947, Acordul Panglong (înaintat de Aung San, tatăl actualului lider al opoziţiei, Aung San Suu Kyi) a promis că toate minorităţile etnice vor avea un loc într-o nouă uniune.
      Cinci luni mai târziu, Aung San a fost asasinat, declanşând un război civil şi rebeliune etnică, ce continuă prin aceste grupuri până în ziua de astăzi. Printre acestea, se numără grupuri etnice, care sunt majoritar creştine, inclusiv Kachin şi Chin. Unii, cum ar fi Karen, au o populaţie creştină considerabilă.
      Guvernul birmanez central continuă campania de oprimare împotriva minorităţilor etnice. Operation World, o organizaţie misionară creştină, solicită Myanmarului „o naţiune profund divizată la nivel politic şi mai ales etnic."
        Săptămâna trecută, o barcă ce transporta 700 de persoane care fugeau din Myanmar şi Bangladesh a fost foarte aproape de a se scufunda în timp ce încercau să ajunga în Indonezia, tranversând Marea Andaman. Grupuri pentru drepturile omului au declarat că la ora actuală exista multe vase cu emigranţi care sunt în derivă.
        Zonele de conflict din Myanmar se întind pe mii de mile de-a lungul graniţelor ţării cu Thailanda, China şi India. Aici, unele dintre cele mai lungi războaie civile din lume continuă şi în ziua de astăzi. Aceste zone de graniţă problematice au apărut deoarece majoritatea creştinilor din Myanmar trăiesc îndurând foarte multe bombardamente, atacuri armate şi văzându-şi bisericile arse din cauza faptului că această naţiune este majoritar budistă.

       
Rapoartele Vishal Aurora sunt prezentate mai bine în acest film. Apăsati AICI.
   
    Surse: www.persecution.org

                www.worldwatchmonitor.org  Traducere: Agentia Kairos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.