După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 13 ianuarie 2015

Pastor Ovidiu Petric - "Fără pantaloni la metrou", plimbarea dezinhibării de rușine

Totalitarismul plăcerii contemporane incearca sa se impună ademenind romanii cu o noua oferta prin evenimentul No Pants Subway Ride (Fara pantaloni la metrou) organizat inca din anul 2002, insa acum in premiera la București, ce se alătura astfel altor 60 de metropole ale lumii. 

"Prin ceea ce se intampla, speram ca aducem senzatii tari in locuri care in mod obisnuit sunt lipsite de asa ceva si le oferim oamenilor o experienta unica si o grozava poveste de spus. Iesim sa demonstram ca o farsa nu trebuie sa implice umilinta sau jena, ci ca pur si simplu scopul ei e sa faca pe cineva sa rada, sa zambeasca sau sa se opreasca sa observe pentru cateva momente lumea din jur", promiteau organizatorii inaintea evenimentului. 

Dezgolirea in public face parte din programul mondial ce promovează constant si treptat dezinhibarea sexuală. Afișarea nuditatii a devenit o practica tot mai frecventa in mass media, ceea ce anesteziaza simtul rușinii. Subiectele cu conotație sexuală sunt vesnic prezente de la ore matinale pe posturile de radio, ziarele cu imagini nud sunt cele mai vândute, sa nu mai vorbim se lumea virtuală ce scufunda in oceanul erotismului de tot felul  zeci de milioane de victime atat bărbați cat si femei. Agendele școlare adresate celor mici cuprind in ele controversatele ore de sexualitate ce scandalizeaza tot mai mult părinții datorită materialului didactic din programa promovată de neobositii militanți ai plăcerii. Aceștia lupta pe toate flancurile pentru a impune intr-un final un regim totalitar al plăcerii. 

"Plimbarea fara pantaloni" de Duminică de la metroul din București se înscrie in lungul șir de actiuni de acest gen ce au un singur scop - debarasare de rușinea față de nuditate, sexualitate, erotism expuse in spațiul public. 

Biblia prezinta omul ca pe o fiinta rușinoasa, desi promotorii sexualității folosesc uneori chiar argumentul biblic cu referire la nuditatea primilor oameni Adam si Eva, ce erau goi si nu le era rusine. Această ipostaza este desigur inainte de căderea in păcatul neascultarii de Dumnezeu. 

Perspectiva Bibliei asupra omului dupa căderea in păcat este una a rușinii. Dumnezeu stampileaza sufletul omului cu rușinea nuditatii. Rușinea este o componenta marcanta a ființei umane in relația acesteia cu divinitatea. Pana si ateul confirma fara sa vrea existenta lui Dumnezeu prin simtul rușinii experimentat cand vorbim de nuditate in public. Rușinea fata de ipostazele nuditatii in public este de la Dumnezeu. Lipsa rușinii, dezinhibarea de rușine, rușinea de rușinea sexuală aparțin sistemului ce neaga ordinea lui Dumnezeu. 

De la căderea primului om in păcat, hotararea lui Dumnezeu a constat in marcarea omului cu simtul rușinii fata de propria sexualitate expusă in public. Tot din Eden de la nefericitul si tragicul eveniment al căderii, dorința diavolului pentru om a fost de a-L dezgoli fara jena, fara rușine, fara pudoare, fapt ce il vedem împlinit sub ochii noștri tot mai evident. Ce va urma in anii următori nu știm clar, insa un lucru știm, "distractia fara pantaloni" va lua amploare. Vor fi pe viitor marșuri ale nudismului înfrățite cu alt tip de parade? Nu știm. 

Un lucru știm. Rebeliunea omului fata de Dumnezeu va creste si se va manifesta si sub formele acestea ale "distracției inocente" ce prinde bine si repede la tineri. Rebeliunea va face echipa cu ridicolul pentru a scăpa de rușine. Le dorim celor ce s-au dezgolit la "Plimbarea fara pantaloni" sa le fie rușine, sa nu-si piardă rușinea, sa nu scape de rușine - e parte a demnitatii umane si a modelului viabil de a trai funcțional unii cu altii si corespunzător inaintea lui Dumnzeu. 

Ovidiu Petric - pastor Biserica BUCURIA Lugoj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.