După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 20 noiembrie 2014

Test de sinceritate - Klaus Iohannis: Ce carte v-a marcat? Biblia

Pastor Costel Ghioancă: - Am un "respect" de la domnul președinte Iohannis

Ieri am vizitat târgul de carte „Gaudeamus”. Ca în fiecare an, lumea se înghesuie pentru a lua act de noile apariții editoriale și, mai ales, pentru a se bucura de reducerile mult așteptate.
Anul acesta, surpriza evenimentului a fost lansarea cărții autobiografice „Pas cu pas”, semnată de președintele ales Klaus Iohannis.
Am vrut să spun că mă aflu printre „norocoșii” care au obținut un autograf de la domnia sa, dar nu mă văd îndreptățit să folosesc termenul „noroc”. Nu pentru că nu aș fi obținut o carte cu autograf, ci pentru simplul motiv că toți cei care au stat, literalmente, ore în șir la coadă au primit un autograf.
Era ora 17.55. Domnul Iohannis se așează la o masă și începe să semneze. Presa a relatat că sute de oameni au stat la coadă. Au fost mai mult decât „sute”. Cei de la editura Curtea Veche au relatat că au vândut peste 3000 de cărți. Vă vine să credeți, sau nu, domnul președinte le-a semnat pe toate.
Mă uit la ceas. Este trecut deja de ora 20.00. Merg din nou la „Curtea Veche” să văd ce se mai întâmplă. Domnul Iohannis tot acolo, tot zâmbind, iar coada se întindea încă și pe scările de la etaj. Eu obosisem. Am plecat acasa la copii. Domnul președinte a rămas pentru că știe ce înseamnă cuvântul „respect”. Și știe, nu doar din dicționar.
Ajung acasă după ora 21.00. Intru pe net. Domnul Iohannis tot la Gaudeamus și tot semnând cărți. Mi-am dat atunci seama că, de fapt, domnia sa nu împărțea autografe. Autografele le dai ca o vedetă celor „norocoși” și apoi pleci tacticos, lăsându-i pe cei mai mulți să spere că poate vor avea mai mult noroc data viitoare…
Când semnezi și ultima carte (din cele 3000), nu dai autografe, dai „respecte”. Respectul se demonstrează atunci când toți se numără printre norocoși.
Din acest exemplu putem învăța să fim plini de respect față de semenii noștri, să respectăm demnitatea umană și să-i iubim pe toți. Îmi doresc ca mai ales noi, cei ce ne numim creștini, să fim mai generoși când vine vorba de marea provocare întâlnită în urbea românească: „împărțirea respectelor!”
Pastor Costel Ghioancă

Sărbătoarea Mulţumirii la Biserica Creștină după Evanghelie Izbânda Drăgăneasa, judeţul Prahova

Sursa: AICI

Noutate editorială: "Realități indiene în cuvinte românești" - de Carmen Emanuela Simiraș

A apărut cartea Realităţi indiene în cuvinte româneşti, carte ce reprezintă o invitaţie la a descoperi India şi locuitorii ei, de a înţelege mai bine cultura lor, modul de viaţă şi gândire, felul în care se raportează la cei din jur şi la Dumnezeu. 

Autoarea Carmen Simiraş, în urma unei călătorii misionare, ne-a facilitat pătrunderea în tainele Indiei, punând în cuvinte nu doar o călătorie, ci o experienţă marcantă de viaţă. Fiind într-o strânsă legătură şi cu alţi misionari din India, a reuşit să construiască pentru noi o imagine, o faţetă a Indiei despre care nu se vorbeşte foarte mult.
  
Te invităm să citeşti această carte pentru a înţelege mai bine cum să mijloceşti atât pentru misionarii din India cât şi pe locuitorii acestei ţări, care au atâta nevoie de Dumnezeu!

      Preţul cărţii este de 15 lei.

      
 Pentru comenzi apelaţi 0741566507 sau contactaţi-ne prin e-mail,       secretariatkairos@gmail.com

Vladimir Pustan - Mortul ce vorbeşte

Vezi şi ultimele noutăţi în pagina
Vladimir Pustan

Aniversare 100 de ani la Biserica Baptistă Română Chicago


La implinirea celor 100 de ani de existenta, va invitam sa fiti alaturi de noi, 23 Noiembrie 2014, ora 10 am, la adresa bisericii: 
Romanian Baptist Church
484 E Northwet Hwy, 
Des Plaines, Illinois 60616

Tot la aceasta adresa, Sambata 22 Noiembrie, orele 5:00pm, organizam un servici special de lauda si inchinare pentru tineri. Sunt invitati toti tinerii din bisericile baptiste si penticostale din Chicago.

Vineri seara, 21 Noiembrie, orele 7:00pm, vom avea un servici special de deschidere a sarbatorii, care va avea loc la adresa bisericii noastre, First Romanian Baptist Church of Chicago:
2622 N Ashland Ave., 
Chciago, Il 60614

Dorința noastră este de a clelebra Numele Domnului Isus Hristos, Nume care este mai presus de orice nume, Nume în care, timp de 100 de ani românii s-au adunat în același loc, Nume pe care, timp de 100 de ani românii L-au glorificat și înălțat generație după generație în părtășiile ce le-au avut, și Numele în care s-a predicat Mântuirea fiecăruia care crede în EL. Acesta este scopul suprem al sărbătorii noastre: EL și numai EL, DOMNUL ISUS HRISTOS să fie slăvit și binecuvântat prin tot ce se va face cu această ocazie. EL vrem să ne fie Sărbătoritul!

Este doar Harul Său, că putem celebra 100 de ani de mărturie a credinței baptiste în Domnul Isus Hristos, printre românii din Metropola Chicago și împrejurimi, 100 de ani de mărturie a credinței baptiste române în Statul Illinois. 

A Domnului Dumnezeului nostru să fie toată Slava, toată Cinstea, toată Onoarea și toată Măreția, de acum și până în vecii vecilor, AMIN!

Vă mulțumim și vă așteptăm cu toată dragostea!

Dumnezeu să vă binecuvinteze!

Dr. Os Guinness la Capela Universității Emanuel Oradea

RZIM Romania

☉ Conferința internațională “Principii pentru o viaţă împlinită în afaceri şi societate” la Chişinău

Sursa: AICI


☉ Conferinţă judeţeană de tineret cu Florin Ianovici și Grupul Domini & Band la Arad

Sursa: AICI

Festivalul Fanfarelor la Biserica Harul Lugoj


În nordul Germaniei majoritatea credincioșilor aparțin Bisericii Evanghelice Luterane

Luteranismul este o denominaţie creştină prezentă cu preponderenţă în Germania, Statele Unite şi, într-o mai mică măsură, şi în Europa de Est. 

Pentru a afla mai multe detalii despre biserica luterană am stat de vorbă cu doi pastori ai unei biserici luterane - biserică în care își are rădăcinile spirituale și noul președinte al României. 

De fapt, pentru cei care l-ați cunoscut sau ați auzit de el, pastorul Richard Wurmbrand (omul care a petrecut 14 ani din viață în pușcăriile românești), unul dintre puținii pastori evanghelici acceptat de către toate denominațiunile creștine, este la rândul lui tot evanghelic luteran. Aceeași credință a îmbrațișat-o și regretatul om de cultură, Cristian Ioanide, unul din fondatorii revistei Romanian Times.

Interlocutorii noştri, John Sprain şi  Kirby Spevacek, sunt pastori ai bisericii “Shepherd Of The Valley” din oraşul Surprise, statul Arizona. “The Valley” (Valea) este un cognomen al statului Arizona.

Biserica Luterană Evanghelică în Arizona. Luteranii predică Biblia în Surprise, Arizona

Peste 300 de oameni noi vizitează în fiecare an Biserica Luterană Evanghelică “Păstorul din Vale”, din orașul Surprise. Uneori, vizitatorii îi întreabă: “Sunteţi la fel ca şi celelalte biserici luterane din Surprise sau Phoenix?” Drept răspuns la întrebarea de mai sus, pastorul John Sprain care slujeşte Biserica “Păstorul din Vale” de 11 ani, spune că nu toate bisericile luterane sunt la fel.

În prezent, în SUA sunt trei ramuri ale bisericii luterane: Biserica Luterană Evanghelică din America (ELCA), fiind cea mai mare, urmată de Biserica Luterană Sinodul Missouri (LCMS), apoi cea mai mică - Sinodul Evanghelic Luteran din Wisconsin (WELS). Biserica “Păstorul din Vale” este parte a acesteia din urmă. Diferenţa dintre aceste trei ramuri este credinţa în Biblie.  

Sinodul Evanghelic Luteran din Wisconsin mărturiseşte că întreaga Biblie este cuvântul insuflat de Dumnezeu, fără cusur. Împărtăşesc aceeaşi mărturisire de credinţă cu a lui Martin Luther, reformatorul german. Biblia ne învaţă că toţi oamenii sunt păcătoşi şi merită pedeapsa lui Dumnezeu. Cu toate acestea, Fiul lui Dumnezeu, Isus Cristos, născut din fecioara Maria, a venit să trăiască o viaţă de dreptate şi să moară nevinovat, pentru păcatele noastre. El a înviat din morţi şi toţi aceia care cred în El primesc iertarea de păcate şi viaţa veşnică. Martin Luther a fost puternic încurajat de pasajul scris de Pavel către Romani (1:17), “…cel neprihănit va trăi prin credinţă.”  

Pastorii luterani, îi invită pe toţi cei ce sunt interesaţi de a învăţa cât mai multe din Biblie, să li se alăture la Biserica “Păstorul din Vale”, din Surprise, folosind adesea afişuri, cărţi poştale şi anunţuri în mass-media. Locaţia bisericii este următoarea: 14650 W. Bell Road, Surprise, Arizona. Serviciile de Laudă şi Închinare încep la 8:30 şi 11:00, duminica dimineaţa. De asemenea este o slujbă de Laudă şi închinare Sâmbăta, la ora 6:00, seara. Şcoala duminicală pentru copii începe la ora 09:40, duminica dimineaţa. Sunt câteva grupuri care se întâlnesc pentru studiu biblic atât duminica, cât şi în timpul săptămânii. 

Biserica “Păstorul din Vale” a luat fiinţă în anul 1997 dintr-un grup de 30 de oameni care au dorit să răspândească vestea bună a Evangheliei în Surprise. Astăzi, biserica se bucură de binecuvântarea de a avea peste 200 de membri care îl laudă împreună pe Dumnezeu, împlinind Biblia, botezându-se în apă şi luând parte la Cina Domnului. Credincioşii se bucură, de asemnea, de diverse activităţi pe tot parcursul anului. 

Datorită creşterii congregaţiei şi a oportunităţilor de a ajuta oamenii, în 2007 a fost chemat pastorul Kirby Spevacek ca să ajute în lucrare. El a slujit în prealabil în lucrări misionare în mai multe părţi ale lumii.  A fost misionar în Africa, Bulgaria şi Rezervaţia Indienilor Apaşi din Arizona. În călătoriile sale a vizitat şi România, pe care o consideră o ţară fabuloasă.

Octavian D. Curpaş

Surprise, Arizona

Şcoala învăţătorilor la Biserica Baptistă Betel Cluj-Napoca

Fundația EGM te așteaptă la școală.
Fundația EGM organizează cursuri complete de instruire pentru învățătorii de școală duminicală, prin noua ei platformă - Școala învățătorilor.
Prima sesiune se va desfășura în perioada 22 noiembrie 2014 - 10 ianuarie 2015, la Biserica Baptistă Betel, Cluj-Napoca, str. Răvașului nr. 4-6, după următoarea structură:
·         22 noiembrie - ora 10:00 - 16:00
·         13 decembrie - ora 10:00 -16:00
·         10 ianuarie - ora 10:00 - 16:00
Școala învățătorilor se adresează atât învățătorilor începători, cât și celor experimentați, nefamiliarizați cu metoda de predare EGM în patru pași (experimentare, predare, discuție, aplicare).
Formatul cursurilor asigură:
·         informație valoroasă (de natură biblica și pedagogică)
·          interactivitate
·         muncă în echipă
·         evaluare
·         diplomă
Taxa de curs:
·         50 lei/ învățător
·         35 lei/învățător pentru grupuri de 10 sau mai multe persoane
Înscrierile se pot face până la data de 20 noiembrie 2014 pe adresa de e-mail fundațiaegm@gmail.com sau la nr. de telefon 0264/ 452 315.

Pastor Crinel Ignat la Biserica Harul Lugoj


Intalnire saptamanala de tineret la Biserica Baptista Harul Lugoj
Invitati: tinerii Bisericii din Capalnas si pastorul Crinel Ignat. 

✡ Poza și gândul zilei

Frica de Domnul este şcoala înţelepciunii, şi smerenia merge înaintea slavei. (Proverbele 15:33)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!