După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Pastor Fedor Covaci - România la rāscruce de drumuri

Când se înmulţesc cei buni, poporul se bucură, dar când stăpâneşte cel rău, poporul geme. Proverbe 29:2

Nu pot sā stau indiferent si pasiv la nelinistea colegilor mei de slujbā. Mā voi exprima si eu din diasporā (Austria) care a fost efectiv umilitā la primul scrutin.

"De acum încolo e nevoie de 20 de ani ca sā avem  o democratie solidā". Aceastā afirmatie a fost rostitā în anul 1990, dupā Revolutie, de cātre domnul Silviu Brucan, ideologul partidului de atunci. Am urmārit cu atentie aceastā „profetie politicā“ a acestui om numit „guru rosu“.

Au trecut  aproape 25 de ani si nu numai cā aceastā afimatie este din ce în ce mai veridicā dar existā riscul sa ne intoarcem din nou la comunism pe un decor foarte subtil al partidului care conduce tara. Mā ingrijoreaza aceastā majoritate parlamentarā zdrobitoare si coruptā pānā în maduva oaselor.

Stimati frati romani, dacā iese presedinte acest „bāiat vesel„ de pe Dambovita (vorba lui Andrei Plesu) atunci toti politicenii penali vor rāsufla usurati si tara se va scufunda în coruptie, iar institutiile statului vor fi puse în pericol.

Aduceti-va aminte de anul 2013, cānd statul de drept a fost amenintat, si fārā opinia publicā internationalā si Uniunea Europeanā, tara ar fi ajuns un „maidan balcanic“.

Cum este posibil oare ca acesti politruci care se aflā la putere sā calce pe sângele martirilor din Decembrie 1989 si sā ameninte institutiile statului?
 Pentru ca puterea legislativa, executivā si juridicā sā fie independenta si liberā au plātit cu pretul vietii tinerii la revolutie.
Mā îngrozesc când vād cum acesti „domni“ care fac parada demagogica pe scena politicā româneasca sfideazā cu atāta tupeu sângele acestor martiri tineri.

"A fi român înseamna sa-ti aperi tara în mod eroic, nu diplomatic", a zis Petre Tutea.
E plinā tara de „diplomati de serā" care la revolutie stāteau ascunsi dupa perdea si se uitau cum altii mureau pentru libertate.

Sā fi vesel si obraznic într-o tarā trista, pentru mine este o dilemā.
Stimati romani crestini care aveti fricā de Dumnezeu, ajutati-mā sā-mi rezolv aceastā dilemā.

Duminica, 16 Noiembrie, se poate face istorie!
Istoria se face cu Biserica a carei cap este Isus Hristos!

Votati cu Luminā!

Fedor Covaci
Pastor
Bethlehem Graz , Austria

Pastor Samy Tuțac - Apel scurt pentru nehotǎrȃți...

Privind dintr-o perspectiva crestina, e atat de simpla alegerea de maine. 

Bazati pe Cuvantul rostit de Dumnezeu prin profetul Ezechiel: "Caut un om care sa stea in spartura pentru tara", ne-am rugat de ani de zile ca Dumnezeu sa se intoarca cu fata spre natiunea noastra si sa ne dea un astfel de om. Un om drept, cinstit, smerit, un om cu frica de Dumnezeu si respect pentru oameni. Un om care ca fie respectat in tara si in afara tarii. Un om, un Presedinte, de care sa nu ne rusinam. Un Presedinte care sa nu fie sclavul celor mai corupti oligarhi. 

Maine avem de ales nu doar intre doi oameni, atat de diferiti, dar si intre doua viziuni atat de diferite. Imi este greu sa cred ca un crestin serios, indiferent de confesiunea lui, ar putea avea alta optiune decat Klaus Iohanis. 

Frati crestini, continuati sa va rugati pentru natiunea noastra, mergeti la vot ca niste cetateni responsabili ce sunteti si votati pentru un Presedinte care sa fie drept si sa se teama de Dumnezeu! Am toata convingerea ca acest Presedinte poate fi Klaus Iohanis! 

Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!

Samy Tuțac

Prof. Dr. Iosif Țon și frații Groza la Biserica Elim Bruxelles, Belgia

Dintotdeauna, pentru mine, noiembrie a ȋnsemnat vreme ploioasǎ, cețoasǎ, friguroasǎ, debutȃnd cu amintirea celor sǎvȃrșiți din viațǎ, apoi cu ȋncheierea celei mai mari conflagrații mondiale ce a cunoscut omenirea  -  ARMISTIȚIUL din 1945 -  apoi ȋnceperea postului ortodox  și… cam atȃt ;  adicǎ,  devreme la culcare. 

Anul acesta, pentru romȃni și mai ales pentru noi, cei  din marea capitala europeanǎ, peste evenimentul alegerii fericitului presedinte, peste un popor dezbinat si nefericit, se suprapune, ori se adaugǎ, un eveniment de excepție și, cu adevǎrat fericit: Biserica Romȃnǎ Elim – evanghelicǎ multiconfesionalǎ – din Bruxelles, 1020 Laackeen, Rue Stephanie nr 107  sǎrbǎtorește Ziua Recunoștinței.  

Cea mai mare și mai organizatǎ comunitate religioasa romȃneascǎ din Capitala UE, cu peste 1000 de membri majori, practicanți activi, se adunǎ la Praznic Ȋmpǎrǎtesc, prilej cu care, oricare dintre creștinii romȃni pribegi prin aceastǎ parte de lume, de orice confesiune religioasǎ,  este binevenit, tot așa cum bineveniți veti fi, dragi frați de sȃnge, limbǎ și neam și la urne pentru a alege pe cel care il considerați mai potrivit sǎ-i reprezinte pe romȃni. Domnul Dumnezeu sǎ binecuvȃnteze Romȃnia și sǎ-i ocroteascǎ pe romȃni. Nu uitați cǎ-i datorǎm, Pǎrintelui Ceresc, mulțumire, laudǎ și recunoștințǎ și pentru toate cele ce pȃnǎ acum ne-a dǎruit și pentru modul ȋn care ne-a cǎlǎuzit, ne-a hrǎnit și ne-a pǎzit !

La adunarea sfȃntǎ a fraților de la Elim vor participa printre alții și invitați deosebiți – Frații Groza, cunoscuți rapsozi ai cȃntǎrii sfinte – ei cȃntǎ muzicǎ « poporanǎ bǎtrȃneascǎ și bine creștineascǎ » mi-a zis tocmai zilele acestea o nǎnucǎ bunǎ romȃncǎ de pe la noi, iubitoare și ea de muzicǎ sacrǎ.

Binecunoscutul profesor-teolog, pastorul Iosif Țon va fi iarǎși prezent printre noi. Dumnealui va rosti cuvȃntul de ȋnvǎțǎturǎ creștinǎ și va rǎmȃne spre propovǎduirea Evangheliei Ȋmpǎrǎției Sfinte și ȋn cursul sǎptǎmȃnii viitoare ȋn Bruxelles la Elim.

Zaharia Bonte

Lucian Oniga - Mesaj electoral

  • Nota Redacţiei: Lucian ONIGA este fondator şi preşedinte al organizaţiei “Peniel”  România, licenţiat la Continental Theological Seminary, Brussels / University of Wales
Dragi români de pretutindeni,
România se află la o răscruce de drumuri similară, ca percepție pentru mulți, acelei din anul 1989.
Mâine veți avea ocazia de a alege între trecut și viitor, între un „creștin asumat” a cărui carte de căpătâi este Biblia și un pseudo-creștin care flutură Biblia doar din motive politice. Veți avea ocazia de a alege între un om corect și serios care mai bine pierde alegerile decât să fie mârlan” și între un om care folosește minciuna ca apa.
Veți avea ocazia de a alege între un om care merge regulat la biserică și între un om care vizitează și finanțează Bisericile doar în campanie electorală, în timp ce l-a promovat în parlament pe Remus Cernea, un mare apărător al LGBT, și și-a călăuzit partidul să voteze toate rapoartele europene de legi anti-creștine.
Veți avea ocazia de a alege între un om care s-a angajat să apere statul de drept și independența justiției și între un om care s-a rățoit la frații mai mari din lumea occidentală care l-au urecheat pentru toate atacurile sale asupra statului de drept și care are simpatii pentru Rusia și China.
Dragi români, vă rog ieșiți mâine la vot și salvați România de puii celor care au îngenuncheat țara noastră timp de 45 de ani de comunism! Nu ne întoarceți înapoi prin neparticiparea voastră la vot sau printr-un vot dat unui om manipulat de corupții pe care-i apără cu atâta zel!
Dumnezeu să vă binecuvânteze cu multă înțelepciune!
Lucian Oniga

♫ Corul Liceului Teologic Reșita și Corul de tineri al Bisericii Harul Bocșa la Biserica Betania Sibiu


Pastor Vasilică Croitor - De ce îl susțin de această dată pe Iohannis

În general, clasa politică românească post decembristă m-a dezamăgit profund, fiind cu fiecare an tot mai străină de valorile pe care le consider esențiale în calitate de cetățean, de creștin, de om. Totuși, nepăsător nu sunt la ceea ce se întâmplă în sfera politicului. Am prins acest „microb” în studenție când ziarele cu pagini mari, de vreo jumătate de metru pătrat, se citeau de la prima pagină până la mica publicitate. De atunci tot caut să fiu la curent cu mersul politicii românești. Uneori mi-am exprimat opiniile mai direct, alteori am stat mai rezervat, cum a fost și anul acesta înaintea primului tur. Adesea mi-a fost foarte greu să mă poziționez când alegerea a fost mai degrabă dintre răul cel mare și cel mic.
Sunt câteva lucruri destul de serioase care m-au făcut să nu votez pentru Iohannis în turul I. Continui să cred că dreapta putea să vină cu soluții mult mai bune. Sunt cel puțin 3 variante care ar fi putut să îl scoată pe Ponta pe tușă din prima dezbatere electorală. Dar în timp ce dreapta a venit cu un candidat slab, stânga s-a prezentat cu cel mai slab candidat de la Revoluție încoace. Slăbiciunile arătate de acesta sunt la fel de multe precum lista „personalităților” PSD citită de Iohannis  (aceea cu corupții protejați de Ponta). Enumăr aici doar câteva:
- Victor Ponta este omul care a reușit într-o scurtă carieră de prim-ministru să dovedească o sete de putere pe care nu au arătat-o nici Adrian Năstase și Traian Băsescu la un loc.
- Distrugerea sau confiscarea instituțiilor pentru mașinațiunile sale politice: Avocatul Poporului, Monitorul Oficial, Consiliul Național al Audiovizualului, Comisiile din Ministerul Educației care au avut de-a face cu cercetarea plagiatului, Arhivele Naționale, ICCMER, Institutul Cultural Român, INS etc.
- Susținerea fără perdea a politicienilor corupți, desigur. Și reversul fiind adevărat, Ponta beneficiind de multă susținere din partea corupților.
- Înverșunarea cu care a subminat actul de justiție, promovând Codul Penal găunos și refuzând să îl corecteze, astfel că a scurtat pedepsele multor vinovați de corupție. La fel, a refuzat să scoată legea amnistiei din Parlament și a lăsat PSD să împiedice actul de justiție în cazul parlamentarilor corupți.
- Seninătatea cu care și-a susținut nevinovăția deși este clar a dobândit doctoratul prin fraudă. Cu aceeași seninătate ne spune că este președintele care unește, neuitând să împartă mereu, cu înverșunare, societatea în băsiști și restul, în ortodocși și restul, în români și restul…
- Tot cu aceeași seninătate ne-a spus că una votează în calitate de prim-ministru, iar alta în calitate de parlamentar; că partidul său a decis amnistierea, dar el nu știa de asta ș.a.m.d.
- Înhămarea BOR ca întreg, dar și a unor părți din alte culte, la căruța lui electorală. Pomenile electorale de anul acesta au însemnat înghețarea unor investiții esențiale pentru dezvoltarea țării.
- Apropierea de Rusia și China într-un moment în care principalul pericol extern pentru România vine tocmai dinspre Rusia.
- Incapacitatea de a rosti o frază fără a rosti și cuvintele Băsescu sau USL, uitând că următorii 5 ani ar fi trebuit prefațați de o campanie electorală în care să își prezinte viziunea pentru România.
- Călcarea legii din postura de magistrat, activând în serviciile secrete.
- Blocarea accesului la vot pentru majoritatea românilor din străinătate, susținerea pentru redefinirea familiei, susținerea pentru Radu Mazăre, lansările de pe stadion în stil ceaușist și propaganda care îmi aduce aminte de alte vremuri etc.
În aceste condiții voi vota cu Iohannis. Voi aștepta apoi până duminică seară să văd dacă românii s-au lăsat copleșiți de aparatul imens de propagandă al „Partidului” care se vrea Partid-Stat, sau au reușit, la 25 de ani de la Revoluție, să dovedească mai mult simț civic – venind la vot, și discernământ politic – votând candidatul dreptei.

Pastor Ghiță Rițișan - Apel către românii din diaspora

  • Nota Redacţiei: Ghiță Rițișan este Fondator și Președinte al Agenției Penticostale de Misiune Externă, Președinte Fondator al Centrului Român de Studii Transculturale din Constanța.

Dragi prieteni din diaspora,
          Poate vă surprinde acest mesaj venit de la mine… Îl trimit pentru că eu cred că în acest timp din istoria României, Dumnezeul istoriei ne îngăduie să participăm la scrierea istoriei! Dacă iubiți România, țara în care v-ați născut și în care mai trăiesc mulți din cei dragi ai voștri mergeți duminică la vot, chiar dacă asta ar înseamna timp pierdut și benzină consumată!
         
Mergeți, și prin votul vostru împiedicați ca țara noastră să fie condusă în următorii 5 ani de către unul dintre cei mai mincinoși, vicleni și ipocriți oameni care există pe scena politicii romanești!
       
 Iar ca să elimin orice suspiciuni vreau să adaug faptul că nu fac jocul niciunei forțe politice, că nu sunt și nu voi fi vreodată membrul vreunui partid politic.

Cu prețuire și respect,
Ghiță Rițișan

PS. Îmi cer scuze dacă am lezat pe cineva prin acest mesaj.
Sursa: AICI

Concert Beck Corlan Band la Sala Dalles Bucureşti


Târg de (ne)vechituri cu scop caritabil la Sala Dalles Bucureşti


Pastor Ștefan Iluțan: “Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”..

Suntem martorii unei aglomerări a lucrurilor evidente. Sunt puține, aproape de zero, lucrurile noi care apar despre cei doi candidați și situația care va culmina duminică 16 Noiembrie.
Ce a fost de spus s-a cam spus, dovezi au fost aruncate în stânga și în dreapta dar, așa cum ne e meteahna, le luăm serios când e prea târziu.
Ce ar liniști inima românului în toată tulburarea evenimentului electoral? Acum când temperatura apei din paharul moderatorilor e în punctul de fierbere, scenariile apocaliptice par mai posibile ca oricând. Pare-se că deschidem ușor un ochi odată la 4 ani, în timpul unei hibernări nepăsătoare și așteptăm să schimbăm lumea, înarmați cu mesaje.
Uităm că ceea ce ne înconjoară e rodul muncii sau nepăsării zilnice, un cumul ce pentru mulți devine evident când apare de neevitat, abia când te împiedici de el, când găsești cu greu sau deloc moduri de a-l ocoli, the elephant in the room (expresie binecunoscută americanilor)
Liniștea ar putea fi adusă de o conștiință curată. Să pot înțelege că există viață după alegeri.. să-mi fac datoria în așa fel încât data de seara de 17, 18, 20, 2015, 2016…să mă găsească liniștit. Atenție, nu neaparat mulțumit de rezultat, dar împăcat cu mine însumi. Cum aș putea ridica glasul împotriva minciunii sau a hoției dacă 1 vot, aparent nesemnificativ (niciodată 1 nu e egal cu 0) a investit cu încredere și greutate morală un astfel de conducător. Nu-mi trebuie să strig 4 ani după unii și alții și despre prăpădul pe care-l fac, îmi trebuie să nu strige conștiința la mine, să pot răspunde spunând: în ceea ce a ținut de mine…am făcut bine..
Un alt lucru, ar fi o imagine clară a lui Dumnezeu. Rar am mai văzut o așa terfelire a imaginii Sale, chiar în rândul credincioșilor. Un Dumnezeu deținut de un partid, monopolizat de o religie, fie ea și majoritară, plimbat pe la toate pomenile și campaniile electorale, un Dumnezeu al celor câștigători, Unul care face băi de mulțimi, aplauze, Unul care își suspendă pretențiile în campania electorală, un “Dumnezeu privat”. Dumnezeu nu se lasă batjocorit, ceea ce seamănă omul, aceea va secera. Chiar dacă pare că întârzie, ziua secerișului vine…
El rămâne Dumnezeu și după alegeri, Același Stăpân, în ciuda tuturor alianțelor făcute și desfăcute, a unirii sau a dezbinării…
Poate că tulburarea are și ea partea ei în rezolvarea marii probleme. În tulburare, omul caută cu nesaț urma de stabilitate, de neclintire, de Dumnezeu.. Poate că eșecul autopropulsatelor exemple morale va îndrepta căutările unora către supremul exemplu, model, reper.
rămâne să vedem..dar până atunci să și votăm..
Articol preluat cu permisiunea autorului de aici: www.incalatorie.wordpress.com

Steve Huston la Biserica Harvest Metanoia Viena

Duminica aceasta Steve Huston o sa ne ajute sa intelegem de ce subordonarea unii altora face dintr-o biserica o Comunitate Neobisnuita. Pavel sumarizeaza atitudinile enuntate in doua capitole din Efeseni in indemnul de a ne subordona unii altora (5.21). 

Steve Huston este Presedintele Consiliului de Prezbiteri al HBC Chicago. Desi ocupa o functie importanta in trupul bisericii din Chicago, Steve este un om care se face remarcat prin smerenie.

Pastor Conf. univ. dr. Silviu Tatu: Votăm Johannis!

Jocurile sunt făcute, opțiunile sunt clare. Mai clare decât niciodată. Creștinii se duc la vot de dragul creștinilor români și străini, care s-au luptat în rugăciune, iar unii dintre ei au depus jertfa supremă, pentru o Românie liberă de comunism și pentru libertatea conștiinței. 

Pentru că acum au această oportunitate, creștinii votează președintele care le garantează despărțirea de comunism, libertatea conștiinței și demnitatea pe care o poate aduce munca cinstită și egalitatea în fața justiției. 

Pentru că ne-am săturat de corupție, mojicie, hoție și minciună, și pentru că nu vrem ca cei care le practică să ne facă legile, să ne reprezinte, să ne mintă și să ne amăgească cu pomeni electorale, mergem la vot și ne facem datoria. Chiar mai mult decât datoria: Votăm Johannis! 

Tot respectul pentru românii din diaspora și lupta pe care ei o dau și pe 16 noiembrie pentru exercitarea dreptului constituțional al votului.

Știri creștine: Mapamond creștin (15 noiembrie 2014)


Din sumarul editiei:
  • Speranța salvării fetelor răpite în Nigeria scade tot mai mult
  • Cine este persoana misterioasă care a pus capăt apartheidului din Africa de Sud?
  • Biserica în acțiune: Organizația LOVE INC împlinește nevoilor săraci din orașul Boise, SUA
  • Biserica din America abordează problema imigrării ilegale
  • Cazul care protejează libertatea religioasă a elevilor din Statele Unite
  • Cătălin și Ramona Lup – povestea vieții din spatele muzicii
ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Aniversarea a 90 de ani de la publicarea Bibliei Cornilescu

Sursa: AICI

✡ Poza și gândul zilei

Smeriţi-vă, dar, sub mâna tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El să vă înalţe. (1 Petru 5:6)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!