După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 3 octombrie 2014

O nouă carte de Iosif Ţon: Bunătate, Adevăr și Dreptate

Bunătate, Adevăr și Dreptate

În aceste trei cuvinte rezumă Apostolul Pavel, în Efeseni 5:9, ce înseamnă să fii lumină în această lume. Aceste trei cuvinte, spune Domnul Isus în Matei 23:23, cuprind în ele toată legea și toți proorocii (traducere după aramaică). Aceste trei lucruri trebuie să le apere un om al lui Dumnezeu, spune David în Psalmul 45:4 (traducere din ebraică).

Toți filosofii care au încercat să creeze un sisten de gândire complet au căutat să reducă totul la un cuvânt, la câteva cuvinte, sau la o frază.

Sfânta Scriptură, sistemul de gândire pe care ni-L oferă Dumnezeu, cuprinde totul în aceste trei cuvinte: Bunătate, Adevăr și Dreptate.

Considerăm că în ele se cuprinde întreaga soluție a lui Dumnezeu la problemele omenirii. Vom urmări, deci, conceptele acestea atât în Vechiul, cât și în Noul Testament. Pe traseu vom descoperi că ele cuprind esența credinței creștine, esența adevăratului creștinism!

Cine n-ar fi interesat să descopere cheia fericirii umane și soluția lui Dumnezeu la problemele omenirii?

Din data de 4 octombrie vom începe publicarea acestei cărți în formă de serial, câte un fragment publicat la interval de două zile.

Îl vom publica în site-ul nostru, iosif-ton-mesaje.eu. Site-ul poate fi accesat și prin adresa iosifton.com

Oricine vrea să le republice în alte părți este liber să o facă, indicând sursa.
Iosif Ţon

Nicolae Geantă şi Onisim Botezatu la Boldeşti, judeţul Prahova

Sursa: AICI

Comunicatul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea cu ocazia alegerilor prezidențiale

Alegerea unei persoane în funcția de Președinte al României are un impact important în viața societății românești în ansamblul ei dar și asupra vieţii noastre ca Biserică, având în vedere rolul activ al acestuia în administrația statului. 
În acest context, al începerii campaniei electorale pentru alegerea Președintelui României, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea dorește să facă în mod public câteva precizări. 
Credincioșii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România și din Diaspora sunt îndemnați să aducă în fața lui Dumnezeu, prin rugăciune consacrată, subiectul alegerii noului președinte. 
Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea își asumă responsabilitatea pe care o are în influențarea pozitivă a societății, în apărarea libertății religioase și de conștiință a tuturor oamenilor precum și în slujirea semenilor, menținându-și în același timp neutralitatea deplină din punct de vedere politic. 
Din acest motiv, Biserica Adventistă nu recomandă niciodată un anumit partid politic sau un anumit candidat. Cu toate acestea, ea subliniază importanța alegerii unei persoane pe baza atitudinilor sale față de principiile creștine și a standardelor morale promovate, indiferent de familia politică a acesteia.

Vasile Duma & Vasile Micula la Biserica Baptistă Jimbolia


Sâmbătă, 4 octombrie de la ora 16:00, la Biserica Baptistă din localitatea Jimbolia va avea loc o întâlnire zonală de tineret. Va predica pastorul Vasile Duma  și va cânta Vasile Micula.

John & Jean Chapman şi Tony & Brenda Lenthall la Biserica C3 Braşov


Biserica C3 Romania are placerea de a va invita in perioada 03 - 04 Octombrie 2014 la o serie de intalniri de zidire, in cadrul carora ii vom avea ca invitati speciali pe pastorii John si Jean Chapman si Tony si Brenda Lenthall.
Intalnirile se vor tine la sediul bisericii de pe strada N.D Cocea nr. 5, etajul 1.

Programul sesiunilor este dupa cum urmeaza:

Sambata, 3 octombrie:

10:00-11:15 -Sesiune 1
11.15-11:30 -Pauza
11:30-12:30- Sesiune 2

18:00-19:15-Sesiune 3
19:15-19:30- Pauza
19:30-20:30- Sesiune 4

Duminica , 4 octombrie

10:00-11:15 -Sesiune 5
11.15-11:30 -Pauza
11:30-12:30- Sesiune 6

18:00-19:15-Sesiune 7
19:15-19:30- Pauza
19:30-20:30- Sesiune 8

Pentru orice intrebari sau informatii suplimentare puteti sa ne contactati la oricare din datele de contact.

Va asteptam cu drag !

Vladimir Pustan – Dumnezeul din inimă

Kant, filosoful cu floare la rever, spunea că dacă Dumnezeu nu poate fi nici confirmat nici combătut de experiență, înseamnă că încercarea de a demonstra științific existența lui Dumnezeu e la fel de lipsită de sens ca și cea de a demonstra inexistența Sa…
Asta nu a înțeles Biserica Catolică. A ținut cu tărie la demonstrarea raționalității credinței, deși Dumnezeu nu poate fi susținut prea mult de către argumentele raționale.
S-a mai spus că greutatea obținerii argumentelor inexistenței lui Dumnezeu trebuie să stea pe umerii ateilor deoarece  creștinii nu au ce apăra. Ei cred…
Dar aceasta înseamnă să fugi de responsabilitate…
Și totuși de ce să mă lupt și la nivelul minții oamenilor înghesuindu-L pe Dumnezeu acolo? Pentru că cei mai mulți cred în Dumnezeu la început, acolo în minte. Și acolo poate rămâne mulți ani… Sau toată viața… E ca și cum L-ai ține pe coridor unde e frig și de unde poate pleca fără să îți dai seama.
Mai trebuie deschisă o ușă și  ocupată, camera cea nespus de rea și înșelătoare. Atunci nu va mai fi musafir Hristos. Iernați împreună deci…

✡ Ziua Ispășirii – Yom Kippur

Dupa Sarbatoarea Trambitelor putem citi despre urmatoarea Sarbatoare a Lui Adonai, in Vaikra (Levitic) 23: 26-32 “Domnul a vorbit lui Moshe si a zis: In ziua a zecea a acestei a saptea luni, va fi Ziua Ispasirii: atunci sa aveti o adunare sfanta, sa va smeriti sufletele, si sa aduceti Domnului jertfe mistuite de foc. Sa nu faceti nicio lucrare in ziua aceea, caci este Ziua Ispasirii, cand trebuie facuta ispasire pentru voi inaintea Domnului, Dumnezeului vostru. Oricine nu se va smeri in ziua aceea, va fi nimicit din poporul lui. Pe oricine va face in ziua aceea vreo lucrare oarecare, il voi nimici din mijlocul poporului lui. Sa nu faceti nicio lucrare atunci. Aceasta este o lege vesnica pentru urmasii vostri, in toate locurile in care veti locui. Aceasta sa fie pentru voi o zi de Shabat, o zi de odihna, si sa va smeriti sufletele in ziua aceasta; din seara zilei a noua pana in seara urmatoare , sa praznuiti Shabatul vostru.”
“ Caci in ziua aceasta se va face ispasire pentru voi , ca sa va curatiti: veti fi curatiti de toate pacatele voastre inaintea Domnului. Aceasta sa fie pentru voi toti o Zi de Shabat, o zi de odihna , in care sa va smeriti sufletele. Aceasta sa fie o lege vesnica.
(Vaikra 16: 30-31).

Ziua Ispasirii (Yom Kippur, in Ebraica) este cea de-a zecea zi a lunii Tishrei (Septembrie / Octombrie) si este ultima Zi din cele Zece zile de penitenta infricosatoare;  este considerata,  totodata,  cea mai solemna Zi din calendarul evreiesc. Intre evrei persista credinta ca tuturor acelora,  care n-au fost suficienti de buni ca sa fie inscrisi in Cartea Vietii in timpul Sarbatorii Trambitelor, li se mai ofera sansa celor 10 zile de cainta, dupa care soarta lor va fi pecetluita. De aceea intreaga Zi de Ispasire trebuie sa se consume in rugaciune si in post negru. Pentru ca este o Sarbatoare foarte solemna si trista, Ziua Ispasirii mai este numita simplu: Ziua aceea !

Postul este una dintre cele mai serioase porunci pentru o asemenea zi. Torah afirma de cateva  ori, “Aceasta sa va fie o lege vesnica: in luna a saptea, in a zecea zi a lunii, sa va smeriti sufletele, sa nu faceti nicio lucrare, nici bastinasul, nici strainul care locuieste in mijlocul vostru.” (Levitic 16: 29) sau “In ziua a zecea a acestei luni a saptea, sa aveti o adunare sfanta, si sa va smeriti sufletele; atunci sa nu faceti nicio lucrare.” (Numeri 29: 1). Cuvantul de ordine pentru aceasta zi este “lepadarea de sine“  care, tradus in practica, ar coincide cu postul si marturisirea pacatelor.

Întâlnirea tineretului BNT la biserica Agape Timișoara

Sursa: AICI

Sărbătoarea Mulțumirii la Biserica Harvest Metanoia Viena

Sursa: AICI

Sărbătoarea roadelor la Biserica Evanghelică Geneva

Sursa: AICI

Excelsis Worship la Biserica Maranata Turnhout, Belgia


Dorim sa va anunțăm cu placere, ca in acest weekend vom avea în mijlocul nostru ca invitați pe grupul Excelsis Worship de la Biserica Poarta Cerului Timisoara.
Sâmbăta, începând cu orele 19:00 va fii o seara a tinerilor, dar nu numai, ci și a celor ce iubesc cantarea de lauda la adresa Domnului Isus.
Duminica dimineața, începând cu ora 10:00, vor fii din nou în mijlocul nostru, iar la cuvânt ne bucuram sa-l avem în mijlocul nostru pe fratele Adrian din Liege (Luik), Belgia.
Va așteptăm cu drag, fiți binecuvântați de Dumnezeu!!!!

Ziua Mulțumirii la Biserica Speranța Timișoara

Sursa: AICI

Conferința ProMisiune cu Arlen Stolzfus și Adi Gliga & Band la Craiova


✡ Poza și gândul zilei

Ferice de cel cu fărădelegea iertată şi de cel cu păcatul acoperit! (Psalmii 32:1)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!