După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 6 iulie 2014

Știri creștine - Mapamond creștin / 04 iulie 2014

Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India

  Cu Domnul Isus este posibil
 
      1. Lucrarea în vremea ploioasă
 
 Plouă în fiecare zi, de multe ori pe neaşteptate. De multe ori părea o zi senină, dar se termina cu fulgere şi râuri de apă din cer.
   Noi am găsit, cu ajutorul Domnului Isus, o soluţie la problema proiectării filmelor în această perioadă: proiectăm filmele în sali, sub şopronul de la intrarea în şcoli sau în camere mai mari.
  Problema stă în călătoria pe câmpul de lucrare. Drumurile devin mocirloase. De asemenea, uneori avem de trecut râuri cu piciorul, luând pe sus aparatura şi bicicletele. Câteodată am fost isteţi şi ne-am luat şi câte o pereche de pantaloni de schimbat după trecerea râului.
   Când ploaia ne prinde pe drum, apa trece şi prin hainele de ploaie. Singurul beneficiu este că ne ţin un pic de cald, pentru că se face rece din pricina ploii.
 Cu ocazia incursiunilor noastre am descoperit o insulă mare, cuprinsă între braţele râului Tista. Cred că noi am fost primii care au fost să vestească Evanghelia acolo. Am trecut cu barca râul în cele două părţi. Din cauza mocirlei, pe insulă mai mult am mers pe jos decât am folosit bicicleta. Acolo sunt multe case împrăştiate pe o întindere care atinge orizontul.
   Oamenii sunt ospitalieri pe insulă. Ne-au oferit mango, muri şi ceai.
   După terminarea ploilor am vrea să vizităm încă o dată insula acesta pentru că nu am reuşit decât să predicăm în câteva dintre cătunele ei.
 
    2. Trimiterea fraţilor şi surorilor la studii
 
  Astăzi (5 iulie) patru fraţi şi o soră vor pleca la studii la Delhi (Udeep, Sumon, Sonjit, Abigail şi Sarah). Mâine (6 iulie) sperăm să trimitem o altă soră (Abigail Sarkar) la cursul de ucenicizare din Calcuta. De asemenea, avem în plan să facem lucrare în sudul Calcutei, într-o zonă de musulmani. Avem şi ceva probleme din pricina unor dificultăţi de a transfera bani din contul din România în contul din Olanda.
  Rugaţi-vă ca fraţii şi surorile noastre să ajungă cu bine la şcolile lor şi să fie o mărturie bună acolo.
   Rugaţi-vă ca Dumnezeu să ne ajute pe noi, cei care mergem în Calcuta, să putem vesti Evanghelia în zona şi timpul alocat.
Rugaţi-vă pentru purtarea de grijă pentru fraţii şi surorile care rămân acasă.
 
   3. Să treci prin persecuţii
 
  Familia care a fost persecutată în Ramside, Maynaguri, a fost botezată în aceeaşi zi când poliţia a veit să ancheteze cazul lor. După ce poliţia i-a chestionat pe sătenii implicaţi în abuzul împotriva fraţilor noştrii, lucrurile s-au mai liniştit. Dar sătenii i-au interzis complet sorei de a mai participa la dansurile pentru turişti. În felul acesta familia acesta a fost lipsită de sursa lor de venit.
   Rugaţi-vă pentru încurajarea creştinilor din zona Barohati, Ramside, Maynaguri. Rugaţi‑vă pentru ocrotirea lui Daniel (Raju Oraon), Suhan şi a celorlalţi lucrători din zonă.
 
 Mulţumim pentru rugăcini şi pentru suportul oferit în lucrare,
   
   Daniel
   All my hope is in Jesus Christ!


Împreună cu o echipă de fraţi indieni, Daniel este implicat în lucrări ca: plantare de biserici în West Bengal, păstorire, ucenicizare, evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare prin film, distribuire de tractate, traducere şi scriere de tractate, afişe cu versete, cercul literar, lucrarea cu femeile, lucrarea cu copiii. Daniel este şi profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

 Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicat Daniel, sunt deschise următoarele conturi:


RON RO35BRDE340SV25437653400
EUR RO31BRDE340SV25437733400

BRD, Sucursala Suceava cu specificația:  Donaţie pentru familia Olteanu   

Adresa de contact: danielolteanu@yahoo.co.uk

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

Vladimir Pustan - Când visul devine realitate (6 iulie 2014)

Vezi şi ultimele

Noutăţi Vladimir Pustan


Botez la Biserica "Betel" Singen, Germania

Biserica Penticostala "Betel" Singen 

Luigi Miţoi - Examenul din Valea Dura (22 Iunie 2014)

Vezi şi ultimele

Noutăţi Luigi Miţoi

Cursuri de Limba Engleză la Biserica Betleem Suceava cu invitaţi din Marea Britanie


Victorie importantă în SUA în materie de libertate religioasă

Curtea Supremă de Justiţie a Statelor Unite decide împotriva lui Obama şi în favoarea lanţului de magazine Hobby Lobby. Nu va trebui să plătească angajaţilor „pilula de a doua zi”.

Lideri evanghelici de diferite confesiuni şi-au exprimat entuziasmul în aceste zile, în urma ultimei decizii a Curţii Supreme de Justiţie din Statele Unite ale Americii. Cu un scor foarte strâns de 5 voturi la 4, magistraţii au dat dreptate lanţului de magazine Hobby Lobby în lupta acestuia contra guvernului: nu va mai trebui să plătească angajaţilor „pilula de a doua zi” şi a altor anticoncepţionale de urgenţă. Decizia a cauzat o furtună ideologică în ţară. Entităţi seculare, medii de comunicaţii şi Partidul Democrat au constrâns foarte puternic tribunalul.
Marea reformă a sistemului de sănătate american, cunoscută în limbaj popular ca „Obamacare” (oficial: Legea pentru Protecţia Pacientului şi a Îngrijirii Sănătăţii Accesibile) a primit o grea lovitură de la maxima instanţă judecătorească din Statele Unite, care a acceptat plângerea proprietarilor firmei Hobby Lobby, interpusă împotriva guvernului.
Familia Green, de credinţă evanghelică, argumenta încă din 2012 că „credinţa lor religioasă” i-a motivat ca să refuze în „a participa, facilita accesul, a plăti, a pregăti pe alţii pentru ca să participe la aceasta, sau oricare altă formă de a ajuta cu medicamente sau cu alte resurse care să cauzeze avortul”. Recursul lor în faţa Curţii Supreme se baza în “Religious Freedom Restoration Act” din 1993, o lege în favoarea libertăţii religioase care stipulează că „guvernul nu trebuie să se interpună în contra practicii religioase a unei persoane, chiar şi atunci când este rezultatul aplicării unei norme generale”.
Continuarea: AICI

Grupul Speranţa și Ghiţă Moiș la Lunca Ilvei, jud. Bistriţa-Năsăud

Prima zi și prima locaţie a turneului "Pași spre o nouă viaţă"
Vezi și:



✡ Poza și gândul zilei

În adunarea cea mare, Tu vei fi pricina laudelor mele: şi-mi voi împlini juruinţele în faţa celor ce se tem de Tine. (Psalmii 22:25)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!