După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 6 iunie 2014

Dialogul mediatic dintre pastorii Ciprian Terinte și Cristian Ionescu continuă

Stimate frate Ionescu,
Personal cred că a continua discuţia pe acest subiect nu este de mare folos nici duhovnicesc, nici intelectual. E clar că avem opinii diferite. 

Totuşi, aş vrea, pe scurt, să vă asigur de două lucruri: În primul rând nu m-am referit la calitatea dvs. intelectuală, ci la competenţa academică. Sunt lucruri diferite. Faptul că un pastor nu este preocupat de savantlâcurile academiei nu-l face mai puţin inteligent sau pregătit. El are, pur şi simplu, o altă arie de expertiză. 

În al doilea rând, nu doresc să neutralizez pe nimeni. După tirul de acuzaţii la care a fost supusă instituţia în care slujesc, o postare referitoare la unul dintre textele dvs. este pe nedrept calificată drept încercare de suprimare. 

Aveţi dreptate: nu am nici vechimea, nici competenţele dvs. pastorale şi nici nu mă bucur de popularitatea pe care o aveţi dvs. Dar mi-am rezervat dreptul de a reacţiona atunci când singura instituţie teologică academică penticostală din România, în care îmi dau silinţele să-L slujesc pe Dumnezeu, este împroşcată cu noroi. Este a noastră, a tuturor penticostalilor români. Ar trebui s-o iubim, s-o preţuim şi s-o ajutăm, s-o îndreptăm când este cazul, nu s-o discredităm.
God bless!

Frate Ciprian Terinte,
Când eu iubeam acea instituție (și îmi doream să-i fiu student) dvs. poate nu știați că există. Când ani mulți de zile am făcut colecte pentru acea instituție, a fost pentru că i-am vrut binele.
Când am decis să susținem financiar studenți, am făcut-o cu bucurie.

Dar și atunci când criticăm actuala conducere că dă mințile fragede ale studenților pe mâna unui apostat, tot din dragoste pentru ITPB o facem!
Nu mai comentăm aici ce și cum ați spus, dar tot așa cum ziceți că nu mi-ați pus la îndoială capacitatea intelectuală ci doar formarea academică, deși textul arată că mi le-ați contestat pe amândouă, tot așa îl scuzați și pe “eminentul” Volf, când propriile sale cuvinte (scrise și rostite) îl dau de gol.

Nu altcineva a umplut instituția ITPB de noroi ci însăși conducerea ei, dacă: rectorul Constantineanu nu își retrage oficial semnătura de pe infamul document de la Yale și nu este imediat retrasă invitația pentru Miroslav Volf și anulate evenimentele programate cu această ocazie.

Știți însă ce este cel mai trist? Că ITPB a împroșcat cu noroi întreg Cultul Penticostal și toți oamenii de bine care susțin învățământul teologic penticostal. Grăbiți-vă și luați măsurile acestea de urgență, altfel le vor lua alții în locul dvs. și împotriva dvs.
Cred că mai este timp…

Altfel, nu am nimic personal nici împotriva dvs., nici a lui Emanuel Conțac și a nimănui, nici măcar a lui Volf. Dar adevărul e adevăr și nu ne putem dezice de el la nesfârșit, mai ales când e negru pe alb și sfidăm ceea ce vede o lume întreagă, chiar dacă alții nu sunt așa școliți. Nici nu trebuie, cu câtă minte avem, e suficient să ne dăm seama ce se întâmplă.

Contez pe simțul dvs. pastoral să devanseze interesele academice și să faceți ceea ce este bine.
Vă mulțumesc anticipat!

Inaugurarea Bisericii Smirna Ipoteşti, jud. Suceava!

In ziua de 8 iunie, incepand cu ora 10 a.m., va avea loc inaugurarea bisericii Smirna din Ipotesti,  Suceava! In duminica Rusaliilor, toti cei care doresc sa se bucure in partasie impreuna cu slujitorii Ionel Husarciuc si Florin Duciuc, sunt asteptati cu toata dragostea la programul de deschidere oficiala a bisericii.

Si de aceasta data va invit sa fiti alaturi de noi la slujirea pe care o vom aduce prin cantare in cadrul acestui program de inaugurare a unei noi biserici in Suceava!
Fie ca Dumnezeu sa binecuvanteze noua biserica si sa reverse harul Sau peste toti membrii ei.

Botez la Biserica Baptistă Luncșoara, jud. Bihor


Duminica, 08 iunie 2014, de la ora 16:00, 
Biserica Crestina Baptista
 din localitatea Luncsoara, jud. Bihor, 
organizeaza un serviciu special
 de botez nou testamental.


Vladimir Pustan: De ce avem nevoie de Duhul Sfânt?


Nu pentru a ne bate ca și Tarzan cu pumnul în piept...

Nu pentru a sta în levitație...
Nu pentru a fi altfel decât alții...

Ironia constă în faptul că azi botezul cu Duhul Sfânt împarte trupul lui Hristos, când de fapt El a venit să ne unească...

Avem nevoie de Duhul Sfânt pentru că doar așa putem fi martori. Dumnezeu nu a poruncit să plecăm în lume și să vorbim despre El, până nu ne-a și echipat. Fără Duhul Sfânt propovăduirea noastră nu are puterea convingerii. În mântuire Duhul Sfânt i-a botezat în Hristos, după mântuire Hristos i-a botezat în Duhul Sfânt ca să poată sluji.
Doar dacă avem Duhul Sfânt putem fi transformați cu adevărat. Această transformare dramatică a vieții produce foame. Foame după Hristos, foame de a fi ca și Hristos, foame de a-L sluji pe Hristos. Această schimbare produce foc... Când s-a sfințit cortul întâlnirii, când s-a dedicat Templul, semnul prezenței lui Dumnezeu și-a acceptării Lui s-a făcut prin foc. Un foc ce nu avea voie să se stingă, și de aceea spune Pavel celor din Tesalonic să nu care cumva să-l lase să mocnească.
Doar cu ajutorul Duhului Sfânt ne putem închina cu adevărat. 

Nu ai nevoie de un motiv special pentru a-L lăuda pe Dumnezeu, ai nevoie de Duhul Sfânt. 

Programele și liturghiile din bisericile noastre, pline de plictiseală și rutină, nu sunt dovada că Duhul Sfânt e printre noi. 

De aceea, nu treceți pe lângă el. Spuneți-i: ”Bun venit!” 

Vladimir Pustan

Botez la Biserica Exodus Păntășești, jud. Bihor

www.nicolaegeanta.blogspot.ro

Conferință pentru femei cu Rodica Volintiru la Târgoviște

Simti ca nu mai faci fata de una singura provocarilor vietii? Simti ca esti singura in povestea vietii tale? 
Exista o speranta! Vestea buna este ca nu lupti de una singura si poti iesi biruitoare din incercarile vietii!
Biserica Efraim va invita la o intalnire speciala cu Rodica Volintiru, invitata ce a trecut de la o viata de disperare la o viata de biruinta in incercare. 
Tema conferintei: "Biruitori in incercari"
Data: Sambata, 21 iunie 2014     Ora: 10.00
Loc: Biserica Efraim, str. Constantin Brancoveanu, nr.65A, Targoviste

Botez la Biserica SION Graz, Austria

Ovidiu Savencu la Biserica Baptistă Biruința Londra


Pastorul Cristian Ionescu îi răspunde pastorului Ciprian Terinte

Ceea ce scriu în continuare, scriu mai mult amuzat decât supărat și mai mult intrigat decât indignat. Este un fel de răspuns la articolul publicat AICI.
Lector universitar doctor la Institutul Teologic Penticostal, Ciprian Terinte îl declară cu neascunsă admirație pe Miroslav Volf ”eminentul” profesor.
Bine, faptul că, în contrast, același Ciprian Terinte pune la îndoială calitatea intelectuală a oricui nu este de acord cu Miroslav Volf și decizia ITPB de a-i oferi catedra trebuie înțeles în cadrul mai larg al unui elitism cronic dezvoltat în ultimii ani de această instituție de învățământ teologic.
Ca să mă neutralizeze complet, Ciprian Terinte afirmă – nici măcar nu insinuează – că aș mima competență teologică, fiindcă îmi lipsește… formația academică...
Continuarea AICI

Jubilate: Concurs de imnuri creştine


Viorel Deac la Biserica Betania Dublin, Irlanda


Pastor Lector univ. dr. Ciprian Terinte: "Cei care au declanşat psihoza aşa-numitului «crislam» mimează competenţe teologice..."

"Mărturisesc că n-am ţinut aproape cu recentele conversaţii privitoare la vizita eminentului profesor Miroslav Volf la ITP Bucureşti. A fost de ajuns să citesc primele mesaje care au declanşat psihoza aşa-numitului „crislam” ca să-mi dau seama de calitatea intelectuală a agitatorilor care mimează competenţe teologice. Da, le mimează, pentru că formaţia academică le lipseşte.
Totuşi, una dintre cele mai recente „mărgăritare” publicistice mi s-a insinuat în inbox şi, dintr-o curiozitate morbidă, m-am apucat să citesc acest text. Autorul doreşte să ne lase impresia că are înălţimea intelectuală necesară de la care să cadă pe problema liberalismului teologic, ale cărui obârşie şi evoluţie ne sunt expuse cu acribia unui dascăl de provincie desprins parcă din schiţele lui Caragiale. Cititorul este avertizat în duh profetic cu privire la cursa liberalismului în care multe biserici evanghelice americane şi-au dat ultima suflare duhovnicească şi care acum este în pragul uşii noastre. Dar cine ne-a adus „laţul păsărarului” atât de aproape?"
Continuarea AICI
Ciprian Terinte slujeşte ca pastor asistent în Biserica Penticostală „Vestea Bună” din Bucureşti. Şi-a susţinut teza de doctorat în teologie despre eclesiologia Sfântului Apostol Pavel, la Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna” a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Din anul 2012 ocupă funcţia de Decan al Facultăţii de Teologie Penticostală din Bucureşti.

HotNews: "Biserica Adventistă acuză Biserica Ortodoxă de practici securistice..."

Biserica Adventista de Ziua a Saptea reactioneaza dupa ce profesorii de Religie din judetul Gorj au fost pusi de Inspectoratul scolar judetean sa adune date despre situatia cultelor neoprotestante in scoala si sa comunice numarul familiilor de alta credinta decat cea crestina ortodoxa. "Consideram ca 'o buna colaborare cu celelalte culte' (...) poate fi obtinuta prin numeroase metode, insa 'combaterea' si 'monitorizarea activitatilor prozelitiste' prin intermediul unor metode asemanatoare unor structuri de informatii nu se numara printre ele", arata Biserica Adventista de Ziua a Saptea intr-un comunicat remis HotNews.ro. 
  • "Daca istoria remarca in mod negativ o colaborare a Securitatii Statului cu slujitorii Bisericii Ortodoxe in combaterea 'prozelitismului' altor culte,  (...) consideram ca aceste momente au fost depasite".
HotNews.ro a scris marti, 3 iunie, despre modul in care Biserica strange date, prin intermediul scolii, despre familiile care nu sunt ortodoxe. Stefan Cristian Vatafu, inspectorul scolar de Religie din Gorj, a publicat la inceputul anului pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Gorj un anunt in care le comunica profesorilor de Religie din judet sa adune date despre situatia cultelor neoprotestante in scoala, sa prezinte numarul familiilor de alta credinta decat cea crestina ortodoxa din scolile in care predau si sa dea informatii despre felul si frecventa activitatilor prozelitiste. 

"Eu voi trimite Mitropoliei situatia pe care o voi primi, de aceea va rog sa respectati termenul si rog seriozitate!", preciza inspectorul in finalul anuntului. Contactat de HotNews.ro, Vatafu a declarat ca a cerut aceste date "pentru o buna colaborare cu celelalte culte" si ca cererea de strangere de informatii "vine de la nivel central". Detalii aici 

Intr-un comunicat remis HotNews.ro, Biserica Adventista de Ziua a Saptea sustine ca aceste fapte sunt discriminatorii, ilegale si anticonstitutionale. De asemenea, aceasta precizeaza ca este semnificativa mentionarea de catre domnul Stefan Cristian Vatafu a faptului ca toate datele au fost solicitate de Mitropolia Ortodoxa, "avand in vedere faptul ca profesorii de religie delegati sa stranga aceste informatii si sa 'combata fenomenul' sunt angajati cu avizul (binecuvantarea) chiriarhului, iar retragerea avizului (binecuvantarii) duce la incetarea de drept a contractului individual de munca".

Citeste mai jos comunicatul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea

"Biserica Adventista de Ziua a Saptea doreste sa isi manifeste ingrijorarea in ceea ce priveste reaparitia si tendinta de institutionalizare a unor practici discriminatorii, ilegale si anticonstitutionale, contrare directiei de modernizare a Statului Roman.

Continuarea AICI 

Scrisoare misionară: Familia Acatrinei, Peru

 Dragă familie, dragi frați și prieteni,

 Nu avem cuvinte să vă mulțumim pentru toată susținerea pe care ne-ați oferit-o în ultima lună. Ne rugăm ca Dumnezeu să vă răsplătească!!!

  Eu (Amalia) încă mă aflu în Lima. După externare mi s-au făcut încă multe investigații, pentru că nu mă simțeam foarte bine și astăzi mi s-a dat în sfârșit un răspuns concret la problema mea.

  În tomografia care mi-a fost făcută când eram încă în spital parea că totul este bine. Însă în investigațiile ulterioare medicii și-au dat seama că lipsește una dintre plăci, cea mai importantă. Am obținut-o și acolo s-a putut vedea clar o problemă a rinichiului stâng care a favorizat toate infecțiile din ultimele luni și formarea pietrelor. Mi s-a spus că este nevoie de operație, însă pentru că conductele nu sunt încă blocate în totalitate se poate încerca mai întâi rezolvarea problemei prin tratament. Dupa 3 luni va trebui să repet tomografia și, dacă situația nu s-a îmbunătățit suficient, abia atunci se va interveni pe cale chirugicală.

  Până acum 2-3 zile simţeam durerea doar din când în când, însă acum este aproape permanentă. Din această cauză medicul îmi spune să mai rămân încă două zile în capitală pentru observație. Mi-a dat un nou tratament și așteptăm să vedem cum funcționează.

  Îmi doresc foarte mult să mă pot întoarce acasă. Însă pentru că acolo nu avem medici de specialitate, încă nu pot călători. Suntem liniștiți, pentru că Dumnezeu, prin cuvântul Lui, prin ceea ce voi ne scrieți, prin felul în care lucrează pentru noi, ne întărește. Însă durerile și faptul că suntem departe nu ne sunt uşoare. Se pare că Dumnezeu vrea să ne învețe lucruri pe care doar în acest fel le putem înțelege și învăța. Și credem că TOATE lucrează spre binele nostru.

  Chiar faptul că la tomograf au uitat să îmi scoata una dintre plăci, a fost îngăduit de Dumnezeu tot pentru binele nostru. În acest fel asigurarea mi-a acoperit o mare parte din cheltuieli, pentru că s-a considerat că diagnosticul cu care am fost internată nu are nimic de a face cu alte boli din trecut. Dacă ar fi fost scoasă și ultima placă, atunci costurile ar fi fost de 3-4 ori mai mari.

  Mari și minunate sunt căile lui Dumnezeu față de copiii Lui!! Am râs şi am plâns de bucurie când mi-am dat seama ce a făcut El pentru noi.

  Acum ne rugăm ca Dumnezeu, dacă este voia Lui, să facă să funcționeze tratamentul, să nu fie nevoie să ajungem la operație și să aibă cât mai puține efecte adverse, deoarece este puternic.

 Dumnezeu să vă răsplătească pentru susținerea pe care ne-o acordați prin rugăciuni, cuvinte de încurajare sau financiar. Vă suntem tuturor atât de recunoscători! Ne rugăm și noi pentru voi toți!!

    Cu mult drag, din partea familiei,

                                         Amalia

Familia Acatrinei este membră a Bisericii Creştine după Evanghelie, nr. 4 din Iaşi. Au plecat în Peru pe termen lung în anul 2007 şi şi-au început lucrarea în tribul Asheninka, alături de familia Dumitru, tot misionari români. Sunt implicaţi în lucrarea de plantare de biserici a misiunii Segadores şi scopul lor este să ducă Evanghelia celor care nu au avut niciodată posibilitatea să audă despre Dumnezeu.
liviu_aca@yahoo.com
amy11_grace@yahoo.com
Dacă doriţi să susţineţi şi financiar lucrarea familiei Acatrinei în Peru sunt deschise următoarele conturi:

RON RO78BRDE240SV68334902400
USD RO46BRDE240SV75299172400
EUR RO22ERDE240SV87247142400

BRD, Agenţia Dimitrie Mangeron, Şos. Naţională, nr.55, Iaşi

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român


Dorin Druhora - Patru semnificații ale înălțării (29 Mai 2014)

Vezi şi ultimele

Noutăţi Dorin Druhora

Tipografia Credo a lansat noutăţile lunii iunie 2014

✡ Poza și gândul zilei

Cântaţi Domnului, voi cei iubiţi de El, măriţi prin laudele voastre Numele Lui cel sfânt! Căci mânia Lui ţine numai o clipă, dar îndurarea Lui ţine toată viaţa... (Psalmi 30:4-5)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!