După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 18 mai 2014

✡ Săptămâna Pro-Israel la Alfa Omega TV

Alfa Omega TV este o voce pentru Israel - filme, documentare și emisiuni pro-Israel pe canalul Alfa Omega TV in perioada 12-18 mai 2014
Prin programele difuzate şi prin rugăciune, te încurajăm să cunoşti, să iubeşti şi să binecuvântezi această naţiune pe care însuşi Dumnezeu a ales-o. El iubeşte şi binecuvântează Israelul şi promite binecuvântare tuturor celor care îl vor binecuvânta.
 În fiecare zi vă aşteaptă programe încărcate de profunzime şi credinţă, care vor aduce în casele voastre dragostea lui Dumnezeu pentru Pământul Sfânt şi pentru poporul Său. Te aşteaptă serii speciale, prin care vei cunoaşte poporul ales, vei înţelege planul lui Dumnezeu pentru naţiunea Lui şi vei fi încurajat să te rogi pentru Israel.
Roagă-te şi tu pentru pacea şi protecţia evreilor din Europa, roagă-te ca Dumnezeu să ridice în România lideri politici care să stea de partea Israelului!

Susţine şi tu Poporul Sfânt, roagă-te şi binecuvântează Israelul şi vei fi binecuvântat! 

Promoveaza linkul pentru a afla si altii: http://alfaomega.tv/israel

Club biblic de vacanţă

Biserica Crestina Baptista “Harul” Lugoj, in parteneriat cu One Heart Baptist Church Atlanta, Calvary Baptist Church New Orleans si Highland Colony Baptist Church Ridgeland, organizeaza, in perioada 25-28 iunie 2014, un club biblic de vacanta pentru copiii din Lugoj si din satele invecinate. 

Pentru mai multe informatii scrieti pe adresa harul_tutac@yahoo.com.

Sursa: AICI

Dr. Emil Bartoş la Centrul Areopagus Timişoara


Miercuri, 21 mai 2014, de la ora 19, va avea loc o noua întâlnire din seria "Repere în interpretarea Sfintei Scripturi".

 Invitatul acestui eveniment este Dr. Emil Bartoş (Universitatea din Bucureşti), iar tema studiată va fi "Înţelesul naraţiunii: Cartea Faptele Apostolilor". 

Vă aşteptăm la această întâlnire atât pe aceia care v-aţi înscris pentru întreaga serie, cât şi pe toţi cei care sunteţi interesaţi de o perspectivă de ansamblu asupra cărţii Faptele Apostolilor şi asupra perioadei de început din istoria Bisericii primare.

Vă rugăm să confirmaţi intenţia de a participa la această întâlnire printr-un e-mail pe adresa educatie@areopagus.ro

Peter Costea la Biserica Betel Timișoara


Scrisoare misionară: Familia Acatrinei, Peru

Dragii noştri,

Continuaţi să vă rugaţi pentru noi, chiar şi atunci când veştile întârzie să ajungă la voi. Nu avem internet acasă şi aici, în oraş, de multe ori când ne propunem să mergem, nu reuşim să ne conectăm pe e-mail, din pricină că e foarte lent internetul. Ieri am încercat şi asteptat timp de 1 oră şi jumătate să se încarce pagina de yahoo, şi cum nu s-a încărcat, m-am lăsat păgubaş.
Se pare că încercările continuă să vină peste noi şi ne pare rău că nu am reuşit să vă anunţăm cu ce ne confruntăm, ca să vă puteţi ruga pentru noi. De vineri Amalia a fost internată de urgenţă în spital şi abia azi i-au dat drumul. A fost diagnosticată cu pielonefrită, o infecţie serioasă la rinichi, febră mare, dureri puternice (cu câteva zile înainte de călătoria spre Atalaya, Amalia a fost la urolog şi a făcut analize şi ecografii la Lima, însă nu s-a prezentat vreun indiciu de infecţie) fapt pentru care a fost necesară internarea. A stat cu perfuzii şi antibiotice în tot acest timp, ca după 4 zile cei din spital să îşi dea seama că antibioticele nu şi-au făcut efectul, deşi Amalia le-a spus că, în timp, ajunsese să dezvolte rezistenţă la acel antibiotic. Infecţia s-a dublat, motiv pentru care i-au administrat un nou antibiotic. Au externat-o datorită faptului că spitalul e în grevă şi sunt extrem de mulţi pacienţi. Însă merge dimineaţa şi seara pentru încă câteva zile ca să i se administreze tratamentul. Problema e că durerile continuă şi se simte foarte slăbită. Peste două zile va face o nouă analiză iar în funcţie de rezultat va fi trimisă la Lima sau nu.

  Rugaţi-vă pentru sănătatea ei. Provocarea e mare pentru noi să fim în Atalaya, având în vedere condiţiile precare existente în spitalul de aici. Nu sunt doctori specialişti şi cei care sunt, nu prea inspiră mare încredere, datorită cunoştinţelor limitate pe care le deţin. Ei sunt foarte amabili şi binevoitori să ajute, însă aceasta nu e suficient.

  Ca şi cum aceasta nu ar fi fost de ajuns, Mathias şi Debora s-au îmbolnăvit şi ei, cu răceală şi tuse. Debora era deja sub tratament pentru otită, de aproape 20 de zile, însă degeaba. Nu doar că antibioticul nu   şi-a facut efectul, ci au şi reapărut durerile de urechi, plânsul, nopţile nedormite şi infecţia s-a mărit.

  Toate acestea s-au întâmplat pe când eu eram plecat în Pucallpa, la o distanţă de aproape 2 zile de mers cu barca pe râu. Am mers în Pucallpa ca să-l ajut pe Marc la construcţia casei. Nu am reuşit să stau decât 5 zile, datorită celor povestite mai sus. Până să mă întorc din nou în Atalaya, copiii au rămas în grija unei surori, iar la spital la Amalia a mers familia Salazar (Manuel şi Lucy, colegii noştri de la misiune), pentru a-i cumpăra zilnic medicamente şi a-i duce câte o supă şi ceva de băut. Mulțumim lui Dumnezeu pentru ei că ne-au fost de mare ajutor.

Holy Fire Ministries: campanie de evanghelizare în județul Bistrița Năsăud

Echipa Holy Fire Ministries te invită la un proiect de evanghelizare!

Te invităm să participi la campania de evanghelizare din județul Bistrița Năsăud. 

Evenimentul va avea loc între 21-24 Mai 2014 și toți cei interesați să participe sunt așteptați în seara de 20 mai la Biserica Betleem din Beclean incepând cu ora 19.00 pentru o mică pregătire, iar ziua a fost consacrată postului și rugăciunii pentru toți participanții. 

Vom merge în aceste localități organizați doi câte doi pe la casele oamenilor și le vom împărtăși evanghelia apoi îi vom invita la un eveniment public de evanghelizare care va avea loc ziua urmatoare. 
Implică-te și tu în evanghelizarea celor pierduti: spiritual, rugându-te pentru echipa care va merge în evanghelizare și pentru oamenii care vor fi evanghelizați; fizic, participă tu personal alături de echipa de evanghelizare, mărturisind experiența ta cu Dumnezeu; financiar, trimite din puținul tău celor care se implică în astfel de proiecte! 

Rugati-va ca Domnul sa ne dea un seceriș bogat pentru Împărăția Lui! Să jefuim iadul și să populăm cerul!

Cu deosebită prețuire Florin Pop and Estera Pop!

Rugați-vă pentru Flavius Iagăru!


Student. Sibian. Lider de tineret. Predicator. Baptist. Un copil foarte muncitor.
Absolvent al școlii de predicare Cireșarii. Printre cei mai buni. Un tânăr cu potențial foarte mare. O nouă speranță pentru biserici.

Acum două zile m-a săgetat la inimă telefonul său. Vocea-i era total schimbată. De durere. E internat la spital în Sibiu în stare foarte gravă. De două săptămâni. Din senin o tumoră i-a apărut peste plămâni. Îi apasă și pe inimă și nu poate respira normal! Cum aș fi putut să-l mângîi, să-l încurajez mai bine? N-are nici 25 de ani...

Vineri trebuia operat dar s-a amânat pentru mâine! Niște analize... Luni intră-n operație! Rugați-vă pentru el. 

Dumnezeul nostru nu numai că poate folosi la randament maxim mâna medicilor dar poate să vindece și fără intervenția lor!
Doamne, te rugăm, fi cu Flavius! Vrem să se ridice iarăși cum a fost, și mai mult decât atât!

Publicat de 

Marius Cruceru la Biserica IRIS Cluj-Napoca


În această seară, 
la Biserica Iris din Cluj, 
începînd cu orele 18.00, 
ne vom uita la pasajul 
din Evanghelia după Ioan 
capitolul 15



PROFIDES la Biserica Penticostală Speranţa Oradea


• Vladimir Pustan: Mila e mai mult decât a pune un bănuţ în palma cerşetorului


Matei 5:7 - „Ferice de cei milostivi, căci ei vor avea parte de milă!”

Dacă mila e trecerea dincolo de vorbă, în ţara faptei, atunci Gigi Becali e întruchiparea milei în acţiune. Trecând peste sunetul trâmbiţei de care şi mass-media se face vinovată, avem oameni gata să ajute la cumpărarea unui aragaz, la construirea unei case pentru o văduvă cu 10 copii sau la întreţinerea unui handicapat. Oamenii sunt mai deschişi în a ajuta orfanii, iar colectele pentru aceştia vor fi de zece ori mai mari decât cele pentru ducerea Evangheliei în lume.

Am crescut într-o anumită cultură şi suntem tributari acestei educaţii care spune că am putea plăti ceva din mântuirea noastră ajutând năpăstuiţii soartei. Exacerbarea faptelor bune în detrimentul credinţei biblice e la fel de periculoasă ca extremismul lui Luther. Am învăţat, şi nu dăm înapoi, că adevărata religie e să ajuţi pe orfan şi pe văduvă în necazurile lor.

Mila e mai mult decât a pune un bănuţ în palma cerşetorului; mila e să vezi în cerşetorul acela un Lazăr nemântuit, care nu va avea parte de sânul lui Avraam. Isus îi spune unui fariseu, la care a prânzit, că mila trebuie dată şi din lucrurile dinlăuntru (Luca 11:41) şi niciodată Isus n-a dat oamenilor numai pâinea fizică, ci şi pâinea Cuvântului. 

Talanţii noştri trebuie să fie o binecuvântare şi pentru alţii, iar lucrurile vremelnice trebuie dăruite în aşa fel încât să nu înjosească, să nu lezeze demnitatea celui ce are pâine puţină.

Să ne cunoaştem priorităţile. Iona avea milă de un curcubete uscat, nu şi de o cetate de oameni. Îl acuză pe Dumnezeu că Şi-a folosit atributul milei şi în cazul cetăţii Ninive, deşi, după Iona, nu era cazul. 

Înainte de a posti şi de a da zeciuială, trebuie să avem iertare, bunătate, milă; abia astfel Dumnezeu o să-Şi dorească şi jertfa şi milostenia noastră.

Bartimeu a primit milă şi a fost mântuit, samariteanul s-a oprit tot din cauza milei lângă cel căzut între tâlhari, Corneliu a primit îndurare pentru că unea rugăciunea cu milostivirea.

Avem un Mare Preot în cer, plin de milă şi aceasta ne dă curaj pentru clipa întâlnirii din marea sală a tronului, dar noi deja ştim că mila biruieşte judecata.

Ridicând pe cel căzut, spunând un cuvânt de încurajare, dăruind o haină, vestind Evanghelia, făcând o vizită la spital, dereticând într-o casă cu bătrâni, faci o lucrare care se va întoarce spre tine însutit. Dumnezeu e un contabil chiţibuşar, nu uită nimic şi fii sigur că te va răsplăti.

Fericirea e să dai, să-ţi fie milă, să fii o mână întinsă într-un veac egoist şi meschin. Sfântul Francisc de Sales se ruga: „Doamne, nu sunt decât un buştean. Fă-l să ardă din dragoste pentru alţii.”

Candidatura lui Peter Costea susținută de lideri evanghelici români într-un document public

Contextul special în care se află societatea europeană necesită o acțiune coerentă din partea Bisericii. Deși s-ar putea descrie în multe cuvinte direcția toxică spre care Europa se îndreaptă cu pași repezi, o imagine recentă descrie suficient de elocvent starea jalnică în care a ajuns bătrânul continent: Gala Eurovision 2014 – femeia cu barbă.
Cu toții am auzit despre agenda agresivă pe care organizațiile homosexuale, ateiste și umaniste o pun în practică împotriva valorilor iudeo-creștine care au stat la baza civilizației noastre. În calitate de lideri creștini evanghelici, vorbim, predicăm și ne rugăm pentru o schimbare. Însă acum este momentul și posibilitatea să facem mai mult decât atât. Dumnezeu a ridicat de mai bine de 10 ani un creștin român care și-a asumat cu multă credincioșie misiunea de a promova valorile creștine în societate. Peter Costea este omul care a avut un rol decisiv în promovarea familiei, a sacralității vieții și a libertății religioase. De mulți ani el jertfește din timpul și resursele sale pentru a mobiliza creștinii din România să ia atitudine împotriva legislației foarte permisive față de avort, împotriva încercărilor de promovare a căsătoriilor homosexuale. Alianța Familiilor din România este proiectul căruia i-a dat viață și prin care a transmis cu tenacitate informații actuale despre presiunile care se fac împotriva valorilor creștine în România și în lumea întreagă. Spre deosebire de alți candidați care bat drumul bisericilor când este campanie electorală, care analizează eșantioanele de electori și își stabilesc „crezul” în funcție de publicul țintă, Peter Costea a dovedit de multă vreme că este un om care a aderat cu tărie la valorile creștine și este gata să se lupte pentru ele.
Peter Costea nu este un politician. Visul său nu este să obțină un post de parlamentar într-o capitală europeană. Realizările sale în carieră sunt notabile: în calitate de avocat profesează de peste 20 de ani  în Occident, ca lector universitar predă la universități de prestigiu din Africa de Sud și SUA. Totodată este deținător a două doctorate (în drept  și în diplomație). Peter Costea poate aduce o contribuție valoroasă în dezbaterile foarte vii care au loc pe tema libertății religioase sau a familiei. Așadar, drumul spre Bruxelles nu este o aventură personală, ci opțiunea viabilă pentru ca vocea noastră să fie auzită în legislativul european.
Alegerile pentru Parlamentul European se desfășoară o dată la 5 ani. Pe 25 mai românii vor desemna prin votul lor reprezentanții în acest for suprastatal de conducere politică a Europei. Ne rugăm de mulți ani ca Dumnezeu să ridice în dregătorii oameni cu frică de El, însă acum este vremea să ACȚIONĂM. În loc să dăm votul nostru, ca evanghelici, partidelor care în mod tradițional ne-au cerut susținerea, dar au promovat în mod direct sau prin neimplicare agenda liberală anti-creștină, acum avem posibilitatea să votăm un avocat creștin al cărui scop este tocmai să reprezinte convingerile noastre biblice.
Pentru că ne regăsim în viziunea și valorile lui Peter Costea, semnăm această scrisoare de susținere și invităm creștinii români de pretutindeni să participe la vot în data de 25 mai și să voteze poziția 21 de pe buletinele de vot: Peter Costea, candidat independent.
Pentru a vă pune semnătura pe acest document, trimiteți un email la adresa:
Semnături:
  1. Claudiu Amariei, Pastor
  2. Mircea Ardelean, Fundația Realitatea
  3. Cătălin Avasiloaie, Tipocelestin
  4. Iacob Berghianu, Pastor
  5. Emanuel Beșleagă, Prezbiter
  6. Sergiu Brădean, Pastor
  7. Daniel Buzatu, Pastor
  8. Sorin Cigher, Pastor
  9. Ioan Ciobota, RVE Timișoara
  10. Liviu Ciochină, Prezbiter
  11. Mircea Cirț, ProVeritas
  12. Rodica Cocar
  13. Gabriel Cojocea, Prezbiter
  14. Flaviu Coman, Pastor
  15. Beniamin Costea, Pastor
  16. Adi Crișan
  17. Vasilică Croitor, Pastor
  18. Ghiță Dicoi, Pastor
  19. Alexandru Dragoman, TPM
  20. George Dragoman, Pastor
  21. Mircea Filip, Asociația Bărbaților Creștini
  22. Aurelian Fișcă, Diacon
  23. Daniel Fodorean, Pastor
  24. Mircea Fratuțescu, Pastor
  25. Alina Galea, Lider ProLife
  26. Ghiță Galea, Pastor
  27. Virgil Gherghel, Prezbiter
  28. Nicu Grămesc, Pastor
  29. Daniel Hădărean, Prezbiter
  30. Magda Hreceniuc, Inspector
  31. Sorin Hreceniuc, Pastor
  32. Tudor Mărăcine, Pastor
  33. Nicu Nicolaescu, Pastor
  34. Lucian Oniga, lider Peniel
  35. Nicu Pauliuc, Pastor
  36. Alin Pădureanu, Asociația Bărbaților Creștini
  37. Marian Pădureț, Pastor
  38. Ioan Peia, Pastor
  39. Dan Prisacariu, administrator
  40. Lucian Rotaru, Pastor
  41. Rareș Rotar, Diacon
  42. Gabriel Schmalberger, Diacon
  43. Corneliu Serdenciuc, Pastor
  44. Victor Stănescu, Pastor
  45. Ștefan Tanc

Lista rămâne deschisă și va fi actualizată zilnic, cu menționarea semnatarilor în ordinea alfabetică
Pentru a vă pune semnătura pe acest document, trimiteți un email la adresa de mai jos. Menționați și slujba:

✡ Poza și gândul zilei

Nu te teme, pământule, ci bucură-te şi înveseleşte-te, căci Domnul face lucruri mari! Nu vă temeţi, fiare de pe câmp, căci izlazurile pustiului iarăşi vor înverzi, pomii îşi vor da roadele, smochinul şi viţa îşi vor da rodul lor. Şi voi, copii ai Sionului, bucuraţi-vă şi înveseliţi-vă în Domnul Dumnezeul vostru, căci El vă va da ploaie la vreme, vă va trimite ploaie timpurie şi târzie, ca odinioară. (Ioel 2:21-23)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

Corul Barbatesc al Bisericii Penticostale Gloria Arad la Biserica Baptistă Harul Orăştie


Duminica, 18 Mai 2014, de la orele 17:00, 
avem in mijlocul nostru 
Corul Barbatesc al Bisericii Penticostale Gloria 
din cartierul Bujac - Arad!

Va invitam si va asteptam cu multa dragoste 
sa ne inchinam impreuna inaintea lui Dumnezeu!

Botez la Romanian Baptist Church of Sacramento, California

Sursa: AICI

Baptiştii din Serbia cer ajutor

“Aceasta este cea mai gravă catastrofa naturală ce a avut vreodată loc in Serbia”, a declarat recent premierul Aleksandar Vucic referindu-se la inundațiile din ultimele zile. 
Peste 100.000 de case din Serbia si peste 50.000 de case din Bosnia au rămas fără curent electric in urma furtunilor ce au avut loc zilele trecute.  20 de oameni au murit, câteva sute au fost evacuați din calea apelor si sute de mii de sârbi si bosniaci au rămas fără alimente si apa potabilă.
Dr. Ondrej Franka, președintele Uniunii Baptiste din Serbia, s-a adresat Federatiei Europene Baptiste cerând sprijinul Uniunilor din Europa sa se implice alături de credincioșii sârbi pentru ajutorarea sinistratilor. Cei interesați in sprijinirea fratilor noștri pot obține mai multe informații accesând site-ul www.ebf.org.
Pastor Ionel Tuțac

Pastor Adi Ghiduc la Biserica Speranța Timișoara


Ziua Mamei la Biserica Baptistă Betel Timişoara



Biserica Baptista Betel Timisoara
 va invita in data de 18 mai 2014, 
de la ora 18:00, 
la un program special 
in care va fi sarbatorita 
Ziua Mamei


Seară de laudă pentru “Împăratul” la Bacău


Inaugurarea Bisericii “BETEL” Salcea, jud. Suceava