După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 13 mai 2014

Pastor Moise Gaode la Biserica Speranţa Linz, Austria

Miercuri seara avem plăcerea să îl avem inivtat pe fratele păstor Dr. Moise Gaode.
Născut în Zarand, România, fratele Gaode urmează în tinereţe Seminarul Biblic European (EBS) şi este fondatorul primei biserici româneşti din Austria. Continuă studiile teologice în Statele Unite ale Americii, la Church of God Theological Seminary care îl însărcinează cu coordonarea extensiei seminarului în Austria.
În prezent este păstorul Bisericii Maranatha din Sacramento, California.
Miercuri, 14 Mai 2014, de la ora 19.00 va sluji în Biserica Speranţa prin predicarea Evangheliei.
Sursa: AICI

Petru Lascău: Ziua dedicării

Duminică, 11 mai 2014, în prezența a peste 500 de frați și surori a avut loc dedicarea casei de rugăciune a Bisericii Agape Christian Church din Glendale Arizona.
Mulțumim pastorilor și reprezentanților bisericilor locale care au fost alături de noi la această bucurie. Ne-au onorat cu prezența și un cuvânt de salut și încurajare, pastorii: Ionel Borcea de la Biserica Philadelphia, Dorul Gurban de la Biserica Living Waters, Mihai Sârbu de la Biserica Baptistă New Life, Andy Olariu de la Biserica Ekklesia, Emanuel Fedur de la Biserica Elim, Timotei Husu de la Biserica Happy Valley, Nelu Filip de la Biserica Maranata. Mesajul principal al evenimentului l-a rostit pastorul Valeriu Brâncovan de la Victory Romanian Christian Center din Sacramento, California.
La serviciul de după masă l-am avut ca invitat pe pastorul Ioan Bogdan din Oradea de la Biserica Tabor, vicepreședintele Comunității de Bihor a Cultului Creștin Penticostal din România.
După ambele servicii divine am sărbătorit evenimentul la o masă de dragoste organizată în sala de mese a bisericii.
Slăvit să fie Domnul pentru biruințele pe care ni le-a dat la finalizarea acestei clădiri! Mulțumim tuturor bisericilor și fraților care au fost generoși și ne-au ajutat financiar la acest efort.
Sursa: AICI

Botez la Biserica IERUSALIM Oradea


Dragi prieteni,

Duminica, 18 mai 2014, de la ora 09:00, la Biserica Penticostala IERUSALIM Oradea, str. Gutuilor nr. 7, va avea loc un serviciu special de botez nou testamental. Sunteti asteptati cu toata dragostea.

RVE Oradea

Conferință de tineret cu Emil Bartoș la Biserica Baptistă Emanuel Dej


Sambata, 17 Mai 2014, ora 16.00

Biserica Baptista Emanuel Dej

Invitat: Emil Bartos

Intarea libera!

Va asteptam cu drag!


Scrisoare misionară: Silvia Costache, India


Pace tuturor! 

În ultimul e-mail vă spuneam de o instruire cu privire la reguli primare de sănătate în care suntem implicați atât ca staff cât și ca învățăcei. Faza de teorie și practică s-a încheiat, însă aș vrea să împărtășesc câteva experiențe din locul unde am fost în tabăra medicală.
 
 Am fost într-un loc unde se vorbesc 3 sau 4 limbi, deoarece oamenii de acolo sunt foarte amestecați: biharezi, bengalezi, adibași etc. În plus, într-una dintre locații sunt oameni care fac magie neagră. Domnul a revărsat har. Vă mulțumim mult pentru rugăciuni. Domnul a dat biruință!
  
Am mers cu tabăra medicală unde am administrat nu numai pastile, ci ne-am și rugat și am evanghelizat acel loc. Sunt nevoiași din Slum (cartier mărginaș). Sunt mulți musulmani și ne‑am bucurat să vedem că acceptă pastile, dar și rugăciunile noastre în Numele lui ISUS. Majoritatea au fost deschiși, ba încă am înțeles că veneau musulmani nu pentru pastile, ci pentru Biblii. Slavă Domnului! Biserica locală are relații bune cu vecinii. Deși biserica nu este numeroasă, Domnul a lucrat și acum se vor boteza încă 15 persoane, aceasta datorită celor de la bază YWAM care au ajutat foarte mult în lucrare. Slavă Domnului!
  În altă ordine de idei, m-am bucurat să fiu acolo să văd că Domnul lucrează în felul Lui deosebit.

  Experiențe...       
 
  La un moment dat a venit o doamnă musulmană care era foarte puternică în religia dumneaei, dar care a fost deschisă la rugăciune. Domnul mi-a arătat că nu contează cât de înrădăcinați sunt în propriile credințe și că Isus este CEL care lucrează. I-am împărtășit destul de puțin despre Isus, însă nu m-a contrazis, ci am acționat în dragostea Domnului ISUS. M-am rugat pentru ea. Printre altele, mi-a spus să mă rog pentru brațul ei. După rugăciune, nici măcar nu am întrebat cum se simte, ea a spus direct că a primit vindecare și durerea din brațul stâng a dispărut instantaneu. Sincer, nu mă așteptam (deși ar fi trebuit); în momentul acela a izbucnit în lacrimi și atunci am îmbrățișat-o și i-am spus că Isus este Cel care a vindecat-o și că El este Calea, i-am spus să mai vină la biserică și că oamenii se roagă pentru ea. Domnul ISUS a atins-o cu vindecarea și dragostea Lui. Slavă Lui!

  O altă experiență 

  O altă doamnă hindu împreună cu fiul ei a venit pentru medicamente însă își dorea foarte mult vindecare. Am înțeles de la altcineva că are o tumoare pe creier, dar că doamna nu știe lucrul ăsta. Ne-am rugat atât pentru ea cât și pentru fiul ei, un bărbat mătur de cel puțin 30 ani.
  Am vorbit despre Domnul Isus și am invitat-o la biserică în seara respectivă și, spre bucuria și surprinderea mea, au venit și încă la fix, cum nu se obișnuiește în cultură Indiană. Au ascultat, nu știu cât au înțeles, însă a două zi doamna în vârstă a venit din nou. Am întrebat-o dacă are nevoie din nou de medicamente și a spus că nu. A venit doar ca să vorbească cu noi. Ne-am bucurat. În plus, ne-a spus că după ce ne-am rugat durerea de gât i-a dispărut. Acum dorea să ne rugăm pentru ea deoarece nu poate să doarmă noaptea. Pe lângă rugăciuni, frații mei au sfătuit-o să se închine doar lui Isus și să nu se mai închine la idoli. Dumneaei spunea că se va închina Lui Isus, însă uneori ar dori să se mai închine și altor idoli. Este nevoie de timp până când Domnul îi arată că El este Singurul Domn Adevărat și doar Lui I se cuvine slava!

  Împreună cu copiii 

 Am reușit să lucrăm puțin și cu copiii în ciuda timidității lor și a barierelor de limbă. Chiar și mamele au fost atente la lecție. Slavă Domnului! Este nevoie de cineva care să lucreze cu copii în acel loc, Domnul să scoată lucrători în via Sa!
Vrăjitoare sau... nu   
  Sunt multe lucruri să va spun din această tabără. În timp ce ne-am rugat pentru mulți oameni se pare că am avut de-a face cu o femeie în vârstă despre care oamenii spun că este vrăjitoare și că ar face vrăji prin mâncare, lucru care poate fi adevărat, deoarece am înțeles că a întrebat unde mâncăm și ce mâncăm și alte lucruri de genul acesta. Oricum, a venit acolo de departe, nu se știe cine a informat-o. Cu toate astea, ne-am rugat pentru ea ca dragostea eliberatoare a Domnului să o cucerească pe veci!
Domnul Își extinde Împărăția, slavă Lui! 
  Fie ca Împărăția Lui să cucerească milioane de suflete și, așa cum am văzut că pe vremea Domnului Isus orbii vedeau, muții vorbeau și luau calea Lui Isus, să fie adevărat și în vremea noastră!

  Vă mulțumesc mult pentru rugăciuni, sacrificii financiare și încurajări. Domnul să vi le răsplătească pe toate cum numai TATA știe să o facă!

Cu mult drag, Silvia!


Silvia este membră a Bisericii Izbânda din Bucureşti şi s-a dedicat lucrării de misiune din India încă din 2007. După mai multe stagii pe termen scurt de lucrare şi pregătire, Silvia îşi doreşte să ajungă să împărtăşească Evanghelia celor dintre triburile în care nu a ajuns cunoştinţa de Dumnezeu.

E-mail: grace_silvy@yahoo.com
Pentru cei care doriţi să contribuiţi şi financiar la lucrarea pe care o desfăşoară Silvia puteţi folosi următoarele conturi:

Banca BRD  RONRO98BRDE410SV70924254100 , EURRO45BRDE410SV92432154100

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

Comunicat BCER–UBCE: "Renunţăm la colaborarea cu ING Bank"

Stimati colaboratori, 

Va anuntam ca, din nefericire, astazi, 13 mai, am hotarat sa renuntam la colaborarea cu ING Bank. Pana la aceasta ora nimeni nu a putut sa ne spuna de ce conturile noastre nu sunt operationale, desi am depus toate documentele solicitate. Astazi am facut si o sesizare presedintelui ING Bank exprimandu-ne indignarea fata de modul cum am fost tratati de aceasta banca.

Pe data de 20 mai noi dorim sa platim prima transa, sa ne luam toate masurile de siguranta vis-a-vis de tranzactia incheiata.
Am hotarat sa lucram cu Bank Post unde deja avem contul in lei RO17BPOS70202903038RON04, iar astazi vom deschide cont si in euro si dolari urmand sa primiti pe email conturile.

Daca sunt frati care au sumele de bani colectate in cash si daca este mai usor, pot sa le aduca la conferinta nationala de la Brasov (15-17 mai), urmand ca luni, 19 mai, sa facem noi depunerea in conturi. 

Va rugam sa informati pe toti care sunt implicati sau vor sa fie implicati in sustinerea acestui proiect de schimbarea conturilor si asteptam si alte telefoane pentru informatii suplimentare (Dan Mitrea, tel. 0744 551 697).

Va multumim pentru intelegere si colaborare!


Dan Mitrea,
Secretar General

Vezi şi:

Vladimir Pustan şi-a deschis cont oficial de Facebook!

Începând de astăzi vă aștept pe contul meu oficial de Facebook (singurul pe care îl administrez). 

Zilnic versete biblice, meditații, editoriale și cuvinte de duh, toate pentru a fi mai aproape de Dumnezeu și unii de alții…


Știre confirmată de Organizaţia Cireşarii

Lazăr Gog: Norul cel bun pentru familie (11 Mai 2014)

Seminar cu Daniel Oprean la biserica Deo Gloria Timişoara


Biserica Deo Gloria din Timisoara si Langham Preaching Romania, iniţiază sâmbătă, 17 mai 2014, un timp de studiu biblic expozitiv pe Coloseni, susţinut de Dr. Daniel Oprean, coordonatorul extensiei programului de master al Evangelical Seminary Osiek din Croaţia. 

Seminarul va începe de la orele 09:00 avand mai multe pauze.

Sursa: AICI 

Titus Păştean la Biserica Harvest Metanoia Viena


"Idolatria - forme şi nuanţe contemporane" la Biserica Penticostală Speranţa Oradea


Tineri Pentru Misiune Mediaș - Școala de Un An


Botez la Biserica Penticostală Filadelfia Galway, Irlanda

Sursa: AICI

✡ Evreii mesianici şi măslinul din Romani 11 - de Rabin David Nagy

În Romani capitolul 11 scrie că, aceia dintre neevrei care cred în Salvatorul Yeshua Ha’Mashiach (Isus Hristos), sunt altoiți în măslinul natural. “Dacă tu ai fost tăiat din ceea ce, prin natură, este un măslin sălbatic şi ai fost altoit, împotriva naturii, într-un măslin bun, cu atât mai mult aceste ramuri naturale vor fi altoite înapoi, în propriul lor măslin.” Romani 11:24
Dar întrebarea este, din cine sau ce, este compus acest măslin natural? La această întrebare, tot aceeași scrisoare și tot același capitol ne dă răspunsul, unde ni se clarifică faptul că este vorba de poporul evreu. În acest context, sunt două aspecte, și anume: 1 – doar o parte din Israel a fost împietrit ca să poată fi mântuite națiunile; 2 – rădăcina, trunchiul și o parte din ramuri sunt de fapt evreii care au crezut în Mesia, începând cu Avraham și patriarhii. Lucru care reiese și din afirmația “din cauza necredinței au fost tăiate (anumite/unele) ramuri” și prin credință pot fi realtoite.
Deci acest pasaj biblic vorbește de Israelul credincios în Yeshua Ha’Mashiach (Isus Hristos), adică despre ceea ce cunoaștem azi sub denumirea de evrei mesianici...
Pe de o parte, Israelul care în mare parte încă nu crede în Yeshua Ha’Mashiach (Isus Hristos), nu și-a pierdut chemarea și alegerea din partea Creatorului, așa cum este transmis și prin Sfintele Scripturi:
Ier. 31.35-37: „Aşa vorbeşte Adonay, Cel Care a pus soarele să lumineze ziua, Cel Care a rânduit luna şi stelele să lumineze noaptea, Cel Care stârneşte marea şi face să-i urle valurile, – Adonay Tz’vaot este Numele Său: «Dacă vor dispărea aceste rânduieli dinaintea Mea, zice Adonay, atunci şi sămânţa lui Yisra’el va înceta pe vecie să mai fie un neam înaintea Mea!»” 
„Aşa vorbeşte Adonay: «Dacă cerurile de sus vor putea fi măsurate şi temeliile de jos ale pământului vor putea fi cercetate, atunci voi lepăda şi Eu întregul neam al lui Yisra’el pentru tot ce a făcut, zice Adonay.»”
În Noul Legământ se confirmă din nou că, poporul Israel nu a fost lepădat, în ciuda necredinței lor în Yeshua ha’Mashiach. Romani 11:1:  “Spun atunci: A lepădat Dumnezeu pe poporul său? Nicidecum.”
Romani 3:1-3:  “Care este atunci avantajul evreului sau care este avantajul circumciziei? Acesta e mare în toate privinţele! Mai întâi, pentru că lor li s-au încredinţat rostirile lui Elohim (Dumnezeu). Şi ce dacă unii n-au fost credincioşi? Va anula oare necredincioşia lor credincioşia lui Elohim (Dumnezeu)?”
Conform calendarului civil în data de 14 mai 1948 s-a reînființat statul Israel, ca urmare și împlinire a profețiilor de mii de ani cu referire la întoarcerea poporului evreu în țara lui. Ezec. 36:24: “Vă voi lua dintre neamuri, vă voi strânge din toate ţările străine şi vă voi aduce în patria voastră.” Ezec. 37:21: “«Iată, Eu Însumi îi voi lua pe israeliţi din mijlocul neamurilor unde s-au dus, îi voi strânge din toate părţile şi-i voi aduce în patria lor.”

✡ Poza și gândul zilei

Binecuvântarea Domnului îmbogăţeşte şi El nu lasă să fie urmată de niciun necaz. (Prov.10:22)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

Concert Not an Idol la Oradea


A apărut Impuls nr.14

Mai multe detalii: AICI