După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 13 mai 2014

✡ Evreii mesianici şi măslinul din Romani 11 - de Rabin David Nagy

În Romani capitolul 11 scrie că, aceia dintre neevrei care cred în Salvatorul Yeshua Ha’Mashiach (Isus Hristos), sunt altoiți în măslinul natural. “Dacă tu ai fost tăiat din ceea ce, prin natură, este un măslin sălbatic şi ai fost altoit, împotriva naturii, într-un măslin bun, cu atât mai mult aceste ramuri naturale vor fi altoite înapoi, în propriul lor măslin.” Romani 11:24
Dar întrebarea este, din cine sau ce, este compus acest măslin natural? La această întrebare, tot aceeași scrisoare și tot același capitol ne dă răspunsul, unde ni se clarifică faptul că este vorba de poporul evreu. În acest context, sunt două aspecte, și anume: 1 – doar o parte din Israel a fost împietrit ca să poată fi mântuite națiunile; 2 – rădăcina, trunchiul și o parte din ramuri sunt de fapt evreii care au crezut în Mesia, începând cu Avraham și patriarhii. Lucru care reiese și din afirmația “din cauza necredinței au fost tăiate (anumite/unele) ramuri” și prin credință pot fi realtoite.
Deci acest pasaj biblic vorbește de Israelul credincios în Yeshua Ha’Mashiach (Isus Hristos), adică despre ceea ce cunoaștem azi sub denumirea de evrei mesianici...
Pe de o parte, Israelul care în mare parte încă nu crede în Yeshua Ha’Mashiach (Isus Hristos), nu și-a pierdut chemarea și alegerea din partea Creatorului, așa cum este transmis și prin Sfintele Scripturi:
Ier. 31.35-37: „Aşa vorbeşte Adonay, Cel Care a pus soarele să lumineze ziua, Cel Care a rânduit luna şi stelele să lumineze noaptea, Cel Care stârneşte marea şi face să-i urle valurile, – Adonay Tz’vaot este Numele Său: «Dacă vor dispărea aceste rânduieli dinaintea Mea, zice Adonay, atunci şi sămânţa lui Yisra’el va înceta pe vecie să mai fie un neam înaintea Mea!»” 
„Aşa vorbeşte Adonay: «Dacă cerurile de sus vor putea fi măsurate şi temeliile de jos ale pământului vor putea fi cercetate, atunci voi lepăda şi Eu întregul neam al lui Yisra’el pentru tot ce a făcut, zice Adonay.»”
În Noul Legământ se confirmă din nou că, poporul Israel nu a fost lepădat, în ciuda necredinței lor în Yeshua ha’Mashiach. Romani 11:1:  “Spun atunci: A lepădat Dumnezeu pe poporul său? Nicidecum.”
Romani 3:1-3:  “Care este atunci avantajul evreului sau care este avantajul circumciziei? Acesta e mare în toate privinţele! Mai întâi, pentru că lor li s-au încredinţat rostirile lui Elohim (Dumnezeu). Şi ce dacă unii n-au fost credincioşi? Va anula oare necredincioşia lor credincioşia lui Elohim (Dumnezeu)?”
Conform calendarului civil în data de 14 mai 1948 s-a reînființat statul Israel, ca urmare și împlinire a profețiilor de mii de ani cu referire la întoarcerea poporului evreu în țara lui. Ezec. 36:24: “Vă voi lua dintre neamuri, vă voi strânge din toate ţările străine şi vă voi aduce în patria voastră.” Ezec. 37:21: “«Iată, Eu Însumi îi voi lua pe israeliţi din mijlocul neamurilor unde s-au dus, îi voi strânge din toate părţile şi-i voi aduce în patria lor.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.