După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 6 aprilie 2014

Orchestra "Glasul Iubirii" în Austria, Italia și Spania.

Plecăm in turneu!
Cu ajutorul Domnului, în perioada 13-20 Aprilie, Orchestra "Glasul Iubirii" din Biserica Penticostală Elim, desfășoară un turneu în Austria, Italia și Spania.

Programul este următorul:
* Austria, Linz: Biserica Speranta, 13 APRILIE (DIMINEAȚA)
* Austria, Gleisdorf: biserica Logos, 13 APRILIE (SEARA)
* Italia, Genova: 15-17 APRILIE
* Spania, Girona: biserica Elim, 19 APRILIE (SEARA)
* Spania, Barcelona: Biserica Methanoia, 20 APRILIE

Scut uman în jurul bisericii din “Ierusalimul Chinei”

Mii de crestini din China au pus laolalta un plan extraordinar de aparare non-stop, intr-un oras cunoscut sub numele de “Ierusalimul Estului”, dupa ce oficialitatile Partidului Comunist au amenintat ca vor darama cu buldozerul locul lor de inchinare.
Intr-un episod care subliniaza frictiunea feroce  dintre oficialii atei din Partidul Comunist si comunitatea crestina care creste cu repeziciune, credinciosi cu Bibliile in mana s-au adunat impreuna intr-un numar mare la biserica  Sanjiang din Wenzhou, cu speranta de a o proteja de buldozere.

Botez la Biserica Harvest Metanoia Arad

Bucurie mare de Florii! La sala Premiere (unde a avut loc lansarea bisericii – fostul complex Armonia-Carrefour) va avea loc un serviciu special de botez, unde vom celebra împreună cu cei 24 de candidaţi care s-au hotărât să-l urmeze pe Domnul în apa botezului. 

Fiind şi un serviciu de evanghelizare, invitaţi-vă şi prietenii voştri. Haideţi să ne bucurăm împreună!

Conferința "Slujire locală cu viziune globală" la Arganda del Rey, Spania


Conferinţa de tineret "Quo Vadis Juvenis?" la Universitatea Emanuel Oradea

Eşti licean. Evident, te gândeşti la facultate, sau poate la un loc de muncă în ţară. Sau, de ce nu, în Vest? Mai ales că anul 2014 a adus peste 30 de taxe şi noi impozite în Romania. Unul din patru tineri apţi de muncă este şomer, iar peste 700, 000 de tineri şomeri nu sunt coptaţi în nici un program de angajare, educare sau pregătire profesională. Marea Britanie sperie românii cu postere de genul „Great Britain Not So Great! Go Elsewhere!”, iar ţări ca Spania şi Italia se luptă cu rate de şomaj mai mari ca cele din România!


Iar pe lângă toate aceste probleme, te întrebi: „Care sunt darurile şi competenţele mele? În ce domeniu merită să studiez?” Poate că îţi vine greu să crezi, dar nu eşti singurul care se confruntă cu astfel de dileme. De aceea, în perioada 10-12 aprilie, Universitatea Emanuel din Oradea, organizează conferinţa de tineret „Quo Vadis Juvenis: Unde mergi tinere?” - un eveniment prin care Dumnezeu îţi poate vorbi cu privire la viitorul tău. Te vei bucura de seri de închinare, părtăşie cu tineri din toată ţara, activităţi sportive şi concursuri. Gratuit! Iar dacă ai întrebări cu privire la viitorul tău, Quo Vadis Juvenis îţi vine în întâmpinare cu o serie întreagă de seminarii, printre care:

Domeniul Management
„Comunicarea într-o lume globală” (Dr. Sebastian Văduva)
„Să emigrez?„ (Dr. Sebastian Văduva)
„Creştinul şi internetul. Să dau la informatică?” (Dr. Emi Ţundrea)

Domeniul Muzică
„De la creaţie literară la compoziţie muzicală (Dr. Lois Văduva & Dr. Oana Brîndaş)

Domeniul Teologie
„Bucură-te tinere în tinereţea ta. De ce merită să îţi petreci tinereţea studiind? (Dr. Marius Cruceru)
„Călătorie în Vechiul Testament: vorbeşte limba ebraică în 2 ore!” (Dr. Dan Botica)
„Provocările liderilor tineri în lumea post-modernă” (Dr. Paul Negruţ)

Domeniul Litere (Română-Engleză)
„Creative Writing Techniques” (Eurolingva)
„Deci vrei Română-Engleză: profesor, editor sau traducator?„ (Dr. Ramona Simuţ)

Domeniul Asistenţă Socială
„Asistentul social ca mesager al schimbării: puterea vulnerabilităţii” (Dr. Ioan Popoviciu)
„Asistenţa socială astăzi şi în viitor” (Raelene Soriţău)
„Asistenţa socio-psihologică a copiilor în dificultate” (Dr. Anamaria Balla)

Pentru înscrieri, completaţi formularul de la adresa:

Dorin Mureșan: "Despre Vladimir Pustan a ajuns să se vorbească oriunde..."

"Zilele acestea s-au scris sute zeci de texte despre Vladimir Pustan, texte pe care, pe cât mi-a stat în putinţă, m-am ferit să le citesc, ştiind cât de tare este atrasă firea de obscenitate. N-am reuşit să mă pun la adăpost de invazia articolelor de tot felul. Pe unele le-am citit în diagonală. Pe altele, le-am trecut cu vederea. Şi mai rău a fost când, în comunitate, mi-a trecut pe la urechi numele cu pricina sau când, fără să-mi dau parcă seama în ce mă bag, eu însumi am deschis o discuţie pe acelaşi subiect. S-a încercat, practic, eliminarea de pe scenă a acestui pastor chemat la evanghelizare. După ce bunul simţ a fost şters cu buretele, oameni de soi şi de tot soiul au început să-i caute prin buzunare cu o evidentă plăcere, invitându-i şi pe alţii, pe bloguri şi în reţele de socializare, să-şi dea cu părerea, fiecare după mintea sau informaţiile pe care le deţine.
 A rezultat un spectacol obscen, la care eşti chemat să participi şi la finalul căruia nu mai înţelege nimeni nimic. Pare că toţi ştiu câte ceva, şi pare că nimeni nu ştie cu-adevărat nimic. Pe cât de mulţi dau la iveală informaţii, pe-atât de mulți pretind că ascund informaţii. Dar fiecare se simte dator să-şi dea cu părerea. Curg astfel râuri de comentarii, unele pline de trufia cunoaşterii dedesubturilor, altele pline de mârlănie, de o jucată greaţă, iar altele de pumni ridicaţi spre bietul păcătos (dacă o fi aşa ceva). Şi toţi cei care s-au implicat în fel şi chip, pare că şi-au uitat menirea. Au uitat că nu l-a genul acesta de judecată îi cheamă Dumnezeu.
 Ce stă ascuns în buzunarele lui Vladimir Pustan, un predicator pe care l-am ascultat nu o dată cu mare drag, numai Dumnezeu ştie. Cert este că, parcă mai mult decât altădată, comunitatea evanghelică şi-a dat masca jos şi a arătat cine este. Despre Vladimir Pustan a ajuns să se vorbească oriunde, nevoia primordială fiind aceea de a scoate la iveală tot. Cum ar mai sta cei prinşi în spectacolul acesta cu gurile căscate de-ar veni cineva să le spună tot, să dea la iveală, în sfârşit, ceea ce era ascuns urechilor lor hămesite. Ce fior ar mai curge prin trupul lui Hristos, de la baza gâtului până la iuţile picioare când e vorba de zvonistică.
Acelaşi spectacol obscen îl creează, în comunitatea evanghelică, orice atac la persoană, orice arătare cu degetul, neargumentată solid, nejustificată coerent. Dacă spui ceva în contra celorlalţi, imediat eşti pus la colţ, acuzat de aroganţă, iar chibiţii acuzatorului dau fuga să vadă spectacolul şi se implică, trup şi suflet, înveninând şi mai tare spiritele. Totul se transformă într-un spectacol obscen, obiectivul fiind acela de a-l transforma pe păcătos, cu cât mai repede, cu atât mai bine, în persoană non grata, de a-i da la iveală toate dedesubturile vieţii, drept care, ca la un semn, toţi trec la o gugăleală masivă a numelui împricinatului. Decenţa, cumpătarea, bunul simţ, câştigate după o aleasă educație biblică, în spiritul Celui care a atras atenţia asupra felului în care trebuie să judecăm, sunt abolite în virtutea nevoii de a înghiţi, cu lopata, jegul mirositor din viaţa bietului păcătos.
Atacul la persoană făcut în public încalcă grav porunca lui Dumnezeu din Matei 18. Căci, după cum reiese din textul nostru, păcatul trebuie să fie devoalat întotdeauna în cel mai restrâns cerc cu putinţă. Dacă e păcat... 
 ...Ei bine, atacul la persoană păcătuieşte prin refuzul dialogului. A refuza brutal un dialog cu fratele tău, pretinzând insistent că el are un păcat şi denunţându-l ca atare în public denotă mai degrabă o răbufnire de ură faţă de fratele tău. Şi, după cum ne spune Ioan, nu poţi pretinde că-L iubeşti pe Dumnezeu atâta timp cât îţi urăşti fratele."

Paşte Iudaic Mesianic la Cluj-Napoca


Conferinţa “Noul Legământ în cartea Evrei” cu Prof. Russ Kennedy la Brăila


Seminarul “Mobilizare 101″ la Cluj-Napoca


Seminarul ,, Mobilizare 101” cu Max Chismon ne ajută să înțelegem mai bine procesul de mobilizare a Bisericii la misiune.
În cadrul acestui seminar:
- Se face o introducere în teologia mobilizării la misiune

- Vorbim despre trei nivele de mobilizare

- Descoperim cum anume putem sluji cât mai eficient ca și mobilizatori la misiune

- Identificăm etapele spre o lucrare de mobilizare eficientă a Bisericii

- Discutăm despre pașii practici pe care îi putem face în procesul de mobilizare


Acest seminar poate ajuta foarte mult participanții sa inteleaga importanta procesului de mobilizare la Misiune al Bisericii precum si felul in care fiecare crestin se poate implica in mod semnificativ in lucrarea de misiune.

Mobilizarea este atât de bună și eficientă pe cât este și calitatea și dedicarea mobilizatorilor. În cadrul mobilizării nu este important doar ce unelte folosim ci și calitatea și chemarea spirituală a coordonatorilor acestei lucrări spirituale, a cărei importanță este redescoperită în zilele noastre.

Max Chismon și sotia lui, Dorothy, sunt din Noua Zeelandă si lucrează ca misionari in Filipne de peste 40 de ani. În 1987 au inceput să lucreze în cadrul misiunii Living Springs Internațional, pentru a ajuta Biserica Filipineză să fie implicată în mod semnificativ în misiune transculturală.
În aceași perioadă au fost folosiți de Dumnezeu ca să lanseze cursul de misiune Kairos, un curs biblic care a avut un impact profund atat în Filipine cat și la nivel mondial. In Romania aproximativ 800 de tineri au trecut prin acest curs de misiune în ultimii 8 ani iar acest curs a avut un impact profund in viata lor și i-a ajutat să se implice in misiune pe termen scurt si pe termen lung.

Seminarul se va desfasura la Biserica Crestină Penticoastală ,,Betel” In zilele de Marti 8 Aprilie si Miercuri 9 Aprilie de la orele 17.00 la 21.00.

Va rugam confirmati participarea dumneavoastra la urmatoarele persoane de contact:
- Florin Popa, Tel 0752 443 684, E-mail: florin.popaflorin@gmail.com
- Adrian Bratosin, Tel 0741 272 063, E-mail: rokairos@gmail.com

Sunt bineveniti toti cei interesati in lucrarea de misiune si mobilizare la misiune. Se poate asigura cazare si masa pentru toti cei interesati. Pentru mai multe detalii legate de locul de desfasurare vizitati pagina:

Mai multe articole si informatii despre Max Chismon si slujirea lui puteti gasii pe:

✡ Poza și gândul zilei

Voi sunteţi oile Mele, oile păşunii Mele, şi Eu sunt Dumnezeul vostru, zice Domnul Dumnezeu. (Ezechiel 34:31)


NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!