După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 6 februarie 2014

Revista Aletheia - februarie 2014

Click pe imagine!

Pastor Dorel Coraș la BBSO

Duminica aceasta, invitat special la BBSO este fr. Dorel Coraș. Vă așteptăm cu drag!

Biblia sau Facebook?

În era predigitală, Biblia conducea în topurile preferinţelor pentru lectură. Astăzi însă, nu doar că Biblia a pierdut teren în faţa platformelor online, dar obiceiul de a citi Biblia în fiecare zi a fost înlocuit de obiceiul de a verifica actualizările de pe Facebook.

Dacă în 2006, un sondaj de opinie CBS arăta că 15% dintre americani (aproximativ 40 de milioane de persoane) citesc Biblia şi alte texte religioase în fiecare zi, iar aproape 50% citesc din Biblie de patru ori pe an, numărul păleşte astăzi în faţa numărului celor care accesează zilnic reţeaua de socializare.

Potrivit datelor oferite de Facebook, cu ocazia aniversării a 10 ani de la lansare, numărul utilizatorilor care folosesc Facebook în fiecare zi este de 1,23 de miliarde pe lună. Cât priveşte utilizatorii americani, 57% dintre ei sunt utilizatori loiali Facebook, potrivit unui sondaj Pew, realizat la începutul acestui an. Mai exact, numărul celor care citesc Biblia în fiecare zi este de trei ori mai mic decât numărul celor care intră pe Facebook.

Motivele invocate de americanii care nu citesc Biblia sunt diverse, de la un program încărcat, teama că Biblia este dificil de înţeles sau concepţia că Biblia nu mai este relevantă în ziua de astăzi, relevă un studiu Bible Gateway din iulie 2013.

Raportul nu include însă şi câţi utilizatori creştini activi există pe Facebook, care distribuie mesaje din Biblie sau alte materiale inspiraţionale cu origine religioasă.

Evanghelizare la Biserica Baptistă Curtea, jud. Timiș


Bisericile evanghelice din Londra

La început a fost o singură biserică. Nici macar nu știam că îi spune Betleem. Când am ajuns aici acum câțiva ani știam de… la Nistor. Am aflat după aceea că ăsta era de fapt numele păstorului.
     Apoi au apărut altele. Acum sunt peste douăzeci de biserici evanghelice în Londra. Zilele trecute LE anunța deschiderea unei noi biserici iar un prieten de-al nostru, Vali, are un proiect asemănător în viitorul apropiat.
     Poate că unii privesc cu ochi sceptici multitudinea de biserici neoprotestante românești din Londra. Ar putea avea impresia că unele sunt născute din ambiții personale, mândrie ori frustrări. Lucrul acesta nu cred că este adevărat.
     Am întâlnit oameni deosebiti aici, slujitori frumoși care se sacrifică și care au renunțat la multe de dragul lui Hristos și nu pot să nu ma bucur de faptul că românii venind în UK au dorit să se închine și să-L slujească pe Dumnezeu întro biserică locală. Alții s-au integrat în biserici englezești și duc împreuna cu ei frumusețea și mărturia creștinismului evanghelic românesc.
     De aceea, o spunem răspicat că nu dorim concurență între biserici în Londra. Nu dorim să pescuim în acvarii, să judecăm performanțele corurilor, ale echipelor de închinare, ale predicatorilor, să ne consideram mai buni decât ceilalți. Nu vrem să ne pierdem în dezbateri interminabile despre doctrină, diferențe ori convingeri personale. Sunt mai multe lucrurile care ne unesc decât sunt cele care ne dezbină.
     Dorim să-L cunoaștem pe Dumnezeu împreună, în diversitate. Să ne îndragostim de Isus și de oamenii Lui. Să ne acceptam, să fim împreună, să ne ajutam în nevoi.
     Mai multe biserici înseamnă tot mai mulți oameni care se implică într-un fel sau altul în împărăția lui Dumnezeu. Și ăsta este un lucru extraordinar! Și pentru că suntem diferiți, provenim din medii și zone diferite, ai șansa să găsești în Londra o biserică relevantă pentru tine în care să te închini și să slujești. Nu vei găsi o biserică perfectă cum nici tu nu ești perfect însă vei găsi comunități vindecătoare, familii sfinte preocupate de mântuirea oamenilor, indivizi răscumpărați prin sângele lui Hristos, frați care se iubesc cu o iubire autentică.
     Dacă locuiești în Londra te îndemn să vizitezi măcar câteva din aceste biserici pentru a simți pulsul comunității evanghelice de aici, stabilește-te în una din ele și roagă-te pentru extinderea Împărăției lui Dumnezeu în acest mare oraș. Fie ca Domnul secerișului să scoată lucrători la secerișul Lui și numărul bisericilor să se înmulțească. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

✡ Creştin ProIsrael: Albumul "Cezareea"

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească mereu că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, ocazional,  postăm aici  o imagine cu link spre albumul zilei din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsraelconvinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a acestei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre albumul cu denumirea din titlul acestei postări.  Să vă fie cu folos!

Conferinţa de tineret la Biserica Efraim Târgovişte


Pastor Dănut Vrăncilă la Biserica New Life Phoenix, Arizona


Întâlnire cu Silviu Cornea la Biserica Speranţa Timișoara


Conferinţa de tineret “Maladii ale spiritului contemporan” la Deva


Scrisoare misionară: Silvia Costache, India


Pace tuturor ,
 
În sfârşit am un moment de răgaz şi pot să scriu cum mai merg lucrurile aici în India. Vă mulţumesc mult pentru rugăciuni, deşi nu am reuşit să vă informez prea mult în această perioadă.
 
Cele 3 sapamani împreună cu sora Carmen
În cele 3 săptămâni petrecute cu sora Carmen am fost în Kalimpong şi Jalpaiguri.

În Kalimpong
În Kalimpong, pe lângă faptul că am reuşit să vestim Evanghelia acelor călugări budişti, la iniţiativa lui Carmen şi împreună cu surorile de aici, am vopsit mică noastră grădiniţă din Balukop, comunitatea de musulmani. Mă bucur mult şi sunt mulţumitoare Domnului pentru Carmen care şi-a pus la dispoziţie resursele materiale, energia şi dragostea, astfel încât, atunci când copiii vor paşi în mica noastră grădiniţă / cămăruţă din chirpici, vor simţi un aer proaspăt şi culorile vesele ce îi întâmpină. Până în momentul de faţă Cămăruţa noastră nu cred că am mai fost aşa frumos şi cu drag vopsită. Acum se vede că este grădiniţă: o pată de culoare şi curăţenie în comunitatea de musulmani.

✡ Poza și gândul zilei

Căci tu eşti un popor sfânt pentru Domnul Dumnezeul tău; Domnul Dumnezeul tău te-a ales, ca să fii un popor al Lui dintre toate popoarele de pe faţa pământului. (Deuteronomul 7:6)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!