După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 26 ianuarie 2014

Premieră în Biserica Ortodoxă Română: legitimaţia de preot


Într-un judeţ al ţării, tot personalul clerical al Bisericii Ortodoxe are legitimaţii care demonstrează calitatea de preot, călugăr sau călugăriţă. 

Forma legitimaţiei pe care o vor purta preoţii, călugării şi călugăriţele din Suceava a fost decisă săptămâna trecută, la şedinta Permanenţei Centrului Eparhial Suceava. 

Astfel, toţi clericii de pe raza Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor (ASR) vor avea legitimaţii identice cu cea prezentată în imaginea de mai sus. Acestea vor avea un număr, o fotografie, numele şi prenumele preotului/călugărului/călugăriţei, parohia, seria cărţii de identitate şi viza ÎPS Pimen. Legitimaţia trebuie vizată anual, pe verso. Actele conţine şi elemente care le fac greu falsificabile. 

Principalul motiv pentru care ASR a recurs la acest model de legitimaţii pentru personalul clerical şi monahal este acela de a preveni apariţia falşilor preoţi şi călugări, care prin ceea ce fac ar aduce atingere imaginii Bisericii, scrie Monitorul de Suceava.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a atenţionat poliţiştii şi jandarmii din judeţ să ceară legitimaţiile tuturor celor care poartă veşminte preoţeşti şi pretind că fac parte din personalul clerical sau monahal al ASR. 

Conferință pentru bărbați la Cluj


Conferinta pentru Barbati 
 Invitat: Alin Padureanu (Timisoara)
Sambata, 8 Februarie 2014, orele 10:00
Biserica Casa Tamplarului, 
 Clubul CFR, str. Dobrogeanu Gherea
Sursa: AICI

Luigi Miţoi - Mulţi chemaţi, puţini aleşi (19 Ianuarie 2014)

Vocea Transilvaniei: „Nimic fără Dumnezeu” - motto-ul celui mai tânăr primar din România

Paul Știr este la 25 de ani cel mai tânăr primar din România, iar după aproape doi ani de mandat a aflat secretul administrației locale. „Nimic fără Dumnezeu” este principalul moto după care se ghidează în luarea tuturor deciziilor de la Primăria comunei Căianu-Mic, în fruntea căreia se află. În plus, ca să fie clar pentru toată lumea, această cugetare cu însemnătate religioasă a fost scrisă pe toate plăcuțele de la intrarea în localitățile din comună, cu acordul Consiliului Local.
„Eu cred că sintagma “Nimic fără Dumnezeu” ar trebui să o purtăm fiecare în inimile noastre, în fiecare zi și atât în politică, în administrație, în viața noastră personală, în gospodăriile noastre proprii, eu așa simt, așa cred, așa am făcut până acum. Dacă în toate lucrurile îl vom pune prioritar pe Dumnezeu cred că lucrurile vor merge bine, pentru că nu poți să pornești la drum, să îți propui să faci ceva dacă nu ceri ajutor din partea Divinității. Cred că orice creștin gândește ca mine”, a explicat primarul Paul Știr motivul pentru care apare acest mesaj la intrarea în comună.
Cel mai tânăr primar din România recunoaște că a fost acuzat în mai multe rânduri că a încercat să atragă creștinii de partea lui, să transimtă un mesaj celor care nu sunt de confesiunea lui, tocmai prin acest moto.
„Într-adevăr a fost o chestie personală, o chestie de suflet pe care eu am simțit-o la momentul respectiv. Poate unii vor considera că am dat dovadă de fariseism ca să atrag creștinii de partea mea, sau ca să scot eu în evidență credincioșia mea. În orice lucru și indiferent de confesiunea pe care noi o avem, în momentul în care ceri ajutor din partea Divinității, lucrurile vor decurge normal și vor intra pe făgașul dorit de fiecare”, a mai adăugat primarul comunei Căianu-Mic.
Paul Știr își pune toată încrederea în Dumnezeu, mai ales când are de luat decizii pe plan administrativ.
„Dumnezeu a fost de partea mea, de partea comunei Căianu-Mic în tot ceea ce s-a făcut până acum”, a menționat Paul Știr.
Continuarea pe www.voceatransilvaniei.ro

Ziua 21 - mă rog pentru brutar!

Nu știu câți oameni se gândesc vreodata la faptul că pâinea pe care le-o dă Dumnezeu este facută de mâna ta. Uneori cu pasiune, alteori cu sudoare și rareori doar profesional. E posibil ca nimeni să nu se fi rugat pentru tine niciodată. Dar astazi esti in rugaciunea noastră.
         “Doamne, nu-l cunosc, dar munca mâinilor lui e darul Tău pentru mine zilnic. Te rog, Tată, fă-l conștient că lucrează cot la cot cu tine. Umple-i viața de bucurie, reușite, binecuvintează-i soția, copiii. Ajută-l în toate lucrurile, nu-l lăsa singur, oferă-i curând șansa mântuirii și dă-i înțelepciune să nu o piardă. Îți mulțumim încă o dată pentru el și fă ca tot ce iese din mâna lui să fie pentru viața și sănătatea noastră.”

www.radiociresarii.ro: Începând cu data de 6 ianuarie 2014, 25 de zile vă propunem 25 de categorii de oameni pe care să îi purtăm în rugăciune.  De la președinte țării, la omul de care te lovești zilnic.

Atelier Coral Jubilate – slujiri in biserici din Suceava

jubilate oradea
Duminica, 26 ianuarie 2014 cu ceea ce am pregatit la Atelier Coral Jubilate Suceava vom sluji impreuna in biserici dupa urmatorul program:

COR 1
  • 9.00 - Biserica Crestina Baptista ”Maranatha” Suceava - str. Dragos Voda 28A
  • 16.00 Biserica Crestina Penticostala “Filadelfia” Suceava - str. Narciselor 5E
  • 18.00 Biserica Crestina dupa Evanghelie “Betel” Suceava (Burdujeni) -str. Capitan Grigore Andrei 2
COR 2
  • 9.00 - Biserica Crestina Baptista Ipotesti - Suceava
  • 16.00 Biserica Crestina dupa Evanghelie “Providenta” Suceava - str. Mirauti 48
  • 18.00 - Biserica Crestina Penticostala “Speranta” Suceava - str. George Cosbuc 4   Sursa: AICI

Pietre vii - interviu cu Vladimir Pustan

✡ Poza și gândul zilei

Le voi vindeca vătămarea adusă de neascultarea lor, îi voi iubi cu adevărat! Căci mânia Mea s-a abătut de la ei!
Voi fi ca roua pentru Israel; el va înflori ca crinul şi va da rădăcini ca Libanul. Ramurile lui se vor întinde; măreţia lui va fi ca a măslinului, şi miresmele lui ca ale Libanului. Iarăşi vor locui la umbra lui, iarăşi vor da viaţă grâului, vor înflori ca via şi vor avea faima vinului din Liban. (Osea 14:4-7)


NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!