După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 26 ianuarie 2014

Premieră în Biserica Ortodoxă Română: legitimaţia de preot


Într-un judeţ al ţării, tot personalul clerical al Bisericii Ortodoxe are legitimaţii care demonstrează calitatea de preot, călugăr sau călugăriţă. 

Forma legitimaţiei pe care o vor purta preoţii, călugării şi călugăriţele din Suceava a fost decisă săptămâna trecută, la şedinta Permanenţei Centrului Eparhial Suceava. 

Astfel, toţi clericii de pe raza Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor (ASR) vor avea legitimaţii identice cu cea prezentată în imaginea de mai sus. Acestea vor avea un număr, o fotografie, numele şi prenumele preotului/călugărului/călugăriţei, parohia, seria cărţii de identitate şi viza ÎPS Pimen. Legitimaţia trebuie vizată anual, pe verso. Actele conţine şi elemente care le fac greu falsificabile. 

Principalul motiv pentru care ASR a recurs la acest model de legitimaţii pentru personalul clerical şi monahal este acela de a preveni apariţia falşilor preoţi şi călugări, care prin ceea ce fac ar aduce atingere imaginii Bisericii, scrie Monitorul de Suceava.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a atenţionat poliţiştii şi jandarmii din judeţ să ceară legitimaţiile tuturor celor care poartă veşminte preoţeşti şi pretind că fac parte din personalul clerical sau monahal al ASR. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.