După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Botez la Biserica Filadelfia Suceava


Marius Cruceru la Biserica Iris Cluj-Napoca

Dacă Slăbănogul va fi suferit pentru 38 de ani, acest lucru ar fi putut să însemne minim 38 de ani sau chiar 50 de ani. La 12 ani, copilăria fiind încheiată pentru un copil evreu, a ieșit din casă și s-a așezat în scăldători căutînd azi și mîine și poimîine vindecarea.
 La 50 de ani, într-o epocă în care preoții ieșeau obligatoriu din slujire la această vîrstă, la 50 de ani, cînd media de vîrstă este de 38 de ani, viața este epuizată. Nu mai este nimic de făcut. Nu mai este nicio speranță, niciun nou început. Trecutul este paralizant, viitorul nu mai există.
Isus trece printre toți orbii, slăbănogii, uscații, paraliticii și se apropie de cel mai fără speranță, de disperatul ultim, omul care se obișnuise deja cu mirosul puroiului și pentru care zacerea nu mai avea alternativă.
Întrebarea lui Isus: MAI vrei să te faci sănătos? este aiuritoare pentru cineva care aștepta bolborosirea apelor. Este însă întrebarea potrivită pentru cel încarcerat în propriul trecut, legat de propriile experimentări ale neputinței. Cea mai grea boală spirituală este deznădejdea. Este adevărata paralizie.
Isus îl întreabă pe acesta dacă vrea să se facă sănătos, deși ar fi putut să îi poruncească direct, fără să îi ceară să-și caute sămînța credinței prin colțurile prăfuite ale inimii. Nu putem decît să ne imaginăm schimbul de priviri dintre Domnul și slăbănog, dar minunea are loc. Tradiția zilelor petrecute într-o rînă ia sfîrșit, slăbănogul sare, își ia patul și se îndreaptă direct spre locul în care nu avea voie să pășească, spre Templu.
Există, dragi prieteni, între voi dintre aceia care, după încercări repetate și nereușite de a păși în scăldătoare, după ce veți fi fost învinși de atîtea ori, există între voi din aceia care și-au piedut orice nădejde că poate fi un nou început? Toate încercările tale de a te lăsa de fumat lunea, de a te lăsa de băut joia, toate curele de slăbire ratate, toate promisiunile încălcate, toate acestea ți-au slăbit nu numai voința, toate acestea te-au condus nu numai la disprețul de sine, toate acestea ți-au condus spre minte viermele care își roade gîndul cum că Dumnezeu se mai poate apropia de tine, că te mai vrea prin preajma Lui.
Istoria Slăbănogului ne dă speranță. Isus se apropie de tine și te-a ales din mijlocul tuturor celorlalți slăbănogi. Lasă-i pe ei să aștepte îngeri, la tine a venit direct Îngerul Domnului, Fiul lui Dumnezeu Însuși, lasă-i pe ei să aștepte horcăiala apei, la tine a venit să vorbească prin cuvinte Cuvîntul Însuși, lasă-i pe aceia în lungă așteptare, tu trebuie să te ridici acum să sari și să te îndrepți spre Templu.
Să pună mușchi pe oase, să învioreze ligamente, să întărească oasele. Toate acestea sînt nimic pentru Cel prin care toate s-au făcut. Aproape 40 de ani de suferință sînt nimic față de ce l-ar fi putut aștepta pe Slăbănog. Du-te, să nu mai păcătuiești, ca să nu ți se întîmple ceva mai rău… Ce poate fi mai rău? O veșnicie în disperare, în durere, în așteptarea unei vindecări care nu va mai veni niciodată.
Mîine seară ne întîlnim la Iris, în Cluj, la orele 18.00 ca să vedem ce facem cu trecutul nostru și deznădejdile noastre.
După cum vedeți, decorul realizat de Liviu MocanIurie Cojocaru, Dănuț Tonea și Radu Pop, reprezintă un scaun blocat între pietrele îngrijorărilor, acuzelor, învinuirilor false (de ce nu pot coborî spre scăldătoare? din cauza îngerului care este desincronizat cu mine, a arhitectului care a făcut prea multe scări, a celorlalți care sînt mai rapizi, a rudeniilor celorlați, care sînt mai multe, a porticului, care îmi stă în față), scaunul blocat între bolovani, de nemișcat din interior, este întors cu spatele spre noi, într-o rînă, privind spre un albastru de Iurie Cojocaru, albastru care reprezintă nădejdea.
În spatele scaunului este trecutul. Care este relația între credință, anamneză și trecut? Cum credem cînd trecutul ne oferă toate probele că restaurarea este imposibilă? Vom afla mîine, dacă Dumnezeu ne va da viață.
Sursa AICI

Proiectul "Lumină pentru Rromi"

Biserica de Rromi din Boldeşti are numai 3-4 ani vechime. Construită de tineri, din scânduri şi chirpici, cu covoare de iută pe jos, canapele şi scaune de 3-4-5 feluri, o scară din fier pe care abia urci dar şi cu o curte fără gard finalizat, biserica ce până nu de mult avea o sobă care scotea fumul şi pe uşă şi pe coş, e una dintre cele mai dinamice comunităţi evanghelice prahovene: are un grup imens de copii, mulţi tineri şi cca 50 de adulţi. În câţiva ani a crescut probabil de 10 ori!

Situată într-o comunitate cu peste 250 de copii rromi, unde "iarba creşte în case cum creşte pe islaz" iar pruncii nu manâncă decât odată pe zi (seara), biserica a demarat un proiect pentru a construi o şcoală. Visul lor este ca tinerii rromi să nu mai fie paria societăţii. Deja unii dintre evanghelici sunt studenţi la medicină, absolvenţi de facultate sau viitori bursieri (de facultate). Viorel Oprişan, alias Picky, pastorul bisericii are o emisiune radio pentru rromi de peste 9 ani!

Proiectul şcolii a fost demarat împreună cu o fundaţie din Franţa, care l-a abandonat din nefericire deoarece nu tot Consiliul de Administraţie francez a vrut să sprijine/sponsorizeze o şcoală care funcţionează pe lângă o biserică! Ridicată la roşu, dar fără acoperiş, noua şcoală a rămas fără sprijin financiar. De aceea lansăm acest viodeoclip: 

Trebuie să precizăm că "şcoala" funcţionează deja în cadrul bisericii, în fiecare zi. Dimineaţa, înainte de a pleca la şcoală publică, toţi copii de rromi vin la biserică unde primesc câte un sandwich apoi sunt preluaţi de microbuz pentru a merge la cursuri, unde una dintre fetele absolvente este învăţător. După cursuri copiii vin din nou la biserică, unde sora învăţătoare şi învăţătoarea de la şcoala duminicală (care este şi un excepţional organist!) fac temele cu pruncii apoi sunt trimişi acasă! Pe lângă fetele rrome elevii mai erau îndrumaţi şi de o tânără franţuzoaică, profesoară de chimie care şi-a abandonat jobul în Hexagon ca să msioneze printre rromii din România!

Visul rromilor şi al lui Picky este să finalizeze şcoala, unde "toţi copiii din etnie îşi vor pregăti temele, vor face duş - să meargă la şcoală curaţi, şi vor mânca înainte de a ajunge acasă". Un fel de school after school. "Este singura modalitate de a scoate ţiganii din subcultura lor", zicea pastorul care vede o comunitate cu oameni de elită în următoarele două decenii: medici, avocaţi, profesori, pastori şi de ce nu... un preşedinte! "Ce, numai America să aibă un Obama?".

Unii din tinerii bisericii de rromi din Boldeşti fac parte şi din grupul coral "Qvo Vadis". 

Sunt unul dintre colaboratorii acestei biserici încă din primii ei ani de existenţă. Tinerii "Raze de Lumină  Band" slujesc alături de mine în evanghelizări. Vin în misiune oridecâte ori îi chem. Învaţă bine. Unul dintre ei a luat luna trecută nota 10 la simularea pentru bacalaureat la limba română, cea mai mare notă din liceul său, şi probabil din judeţul Prahova. Fetele sunt de o modestie mai rar întâlnită! Sunt săraci, microfoanele le joacă feste întotdeauna când avem evanghelizări sau seri de tineret, nu au o sonorizare bună, nici video-retroproiector. Şi nici măcar husă la orgă. Însă Dumnezeu i-a înzestrat cu voci superbe... Dar şi cu aripi!

Nu am făcut niciodată un anunţ umanitar pe blogul meu! Pentru ei însă... Cred că e timpul să încercăm să-i ajutăm să nu mai zboare cu aripile încărcate cu plumb! Contactaţi-i (aveţi adresele lor în videoclip) sau contactaţi-mă!

Hristos să vă fie alături pe tot drumul parcurs spre Eden!

Baptiştii se întâlnesc anul acesta în Turcia

Anul acesta Consiliul Aliantei Mondiale Baptiste se va desfasura in perioada 6-12 iulie la Izmir, in Turcia. Biserica Baptista din Izmir este slujita de catre pastorul Ertan Cevik. Uniunea Baptista din Romania este reprezentata in acest for de conducere de catre pastorii Otniel Bunaciu-presedinte si Ionel Tutac-secretar general, dar si de catre pastorul Joszef Kovacs, secretarul general al  Conventiei Baptiste Maghiare. Pentru mai multe informatii puteti vizita site-ul www.bwanet.org.        Sursa: AICI

Reportaj: Țiganii care s-au întors la Domnul

Nota Redacției: Articolul a apărut în cea mai mare revistă de cultură masculină a românilor de pretutindeni, FHM, sub semnatura domnului Iulian-Andrei Crăciun...
Grup de ziariști în jurul pastorului Oprișan, la Boldești-Scăeni. FOTO: Răzvan Baciu
Grup de ziariști în jurul pastorului Oprișan, la Boldești-Scăeni. FOTO: Răzvan Baciu
Pariem totul pe un subiect care nu pare glossy, deși e strălucitor, poate chiar orbitor, util, oricum, oricărui corporatist: lecții adevărate despre cum să îți schimbi radical viața. 
Mă sună redactorul-șef de la FHM.  Am depresie, sunt plictisit și obosit și tot ce-n minte-mi vine n-are legătură cu presa. Mă anunță că va avea loc o întâlnire cu ziariștii într-un complex intitulat Satul Prunilor, tocmai în județul Dâmbovița. PETROM organizează, vrea să cunoască niște ziariști sau ceva. Bătrân gazetar de presă scrisă, bineînțeles că urăsc bloggerii, mai ales pișcotarii. Mă duc, totuși, fără niciun chef, nu sunt eu omul care să sprijine campaniile de responsabilitate socială ale companiilor din țara noastră. Mă duc fiindcă îmi place numele acesta – “Satul Prunilor”, fiindcă am scris cândva un articol intitulat “Nunta domnului Prună”, despre nunta unui domn, intitulat, v-ați dat seama, Prună. Sunt sensibil la asemenea aspecte.
Se întâmplă, în mod surprinzător, să-mi placă anturajul. Mă las, așadar, în voia organizatorilor, a doua zi ajung într-o comunitate unde ei au ajutat, în Boldești-Scăeni, în țigănie. Îl cunosc pe pastorul Viorel “Pichi” Oprișan și pe unele dintre fiicele sale, studente la Medicină. Ne așteptau îmbrăcați frumos, ca pe niște oaspeți importanți, obicei de modă veche, de un bun-simț elementar, astăzi cam pierdut. Aflu că, de-acum, țiganii își dau copiii la școală, că s-au făcut proiecte sociale, că au câteva animale, și că măcar lapte beau pe săturate. Văd aici oameni care s-au ridicat, la propriu, din gunoaie, aflu că în locul acesta, la nici o sută de kilometri de București, s-a întâmplat un miracol, desigur ignorat. Unii țigani, tot mai mulți, s-au întors la Domnul, au devenit creștini după evanghelie. Și-au schimbat viețile, s-au căit, oameni cu ani grei de pușcărie l-au primit pe Mântuitor în inimile lor și nu mai fac fapte. Peste unul a căzut o schelă, pe când era la furat de fier, l-a încadrat practic, fără să-i smulgă un fir de păr din cap. Doar sufletul i l-a lovit. Firește că s-a pocăit.
Am un playlist la mine-n cap, pe care îl manipulez cum vreau, ca să pot trece peste întâmplările de peste zi. Îl setez pe “Ghetto Gospel”, de Tupac Amaru Shakur, în timp ce în fața ochilor am un actor tatuat, în camioneta sa din filmul “21 de grame”, convins până la măduva sufletului că “Iisus mi-a dat acest camion”. Simt acea tensiune care electrocutează, uneori, trupul reporterilor. Îmi ascut simțurile. Aici e o poveste. Aș vrea să îi cunosc pe acești țigani. Nu e timp acum. Cei de la PETROM ne sugerează să ne gândim la alte proiecte pentru această comunitate. Propun unul, mi se spune că ar fi de Cannes, și mi se dă mână liberă să-l fac. Nu-l voi face. Dar, ziarist, n-am somn, trebuie să revin aici pentru poveste. Revin.
Iată-i. În clădirea neterminată unde se vor face, nu peste mult,  evanghelizările, convocați de pastorul Oprișan, țiganii mă așteaptă. Am vorbit, în viața asta, cu președinți, cu monarhi, cu aurolaci, cu curve, cu alcoolici, cu leproși, cu bolnavi de cancer în stadiu terminal,  cu generali ai unor armate dispărute, cu nebuni, ba chiar odinioară, la o masă rituală, un negru a încercat să-mi facă legătura cu morții personali. Am intrat și în palate , și la pușcărie, încercând, întotdeauna, să mă fac, biblic, tuturor totul.
Nu credeam să fie ceva ce încă n-am auzit. Îi invit pe oamenii de la masa aceasta să se mărturisească. Cine au fost înainte, cine sunt acum. Îi întreb ce este Dumnezeu și plec acasă aflând ceea ce teologii n-au putut să-mi spună înainte: divinitatea e acolo unde afli ce este binele și ce este răul. Oameni fără liceu la bază îmi spun cât Tolstoi.
Continuarea AICI

Conferință pentru familii cu Gigi Cosman la Londra

Biserica Crestina dupa Evanghelie Betel Londra va invita la 3 seri speciale pentru familii. 
Invitat: Pastor Gigi Cosman din Cluj.  
Program:
vineri 19:30-21:00,
sambata 18:30-20:00
duminica 8:00-9:45 & 17:00-20:00
Adresa: Woodgrange Avenue, Kenton, HA3 0XF

Ziua 13 - mă rog pentru artistul preferat!

        Ne cerem iertare pentru că am înțeles târziu că muzica downloadată vă spune că vă iubim, dar vă omoară.

                  „Doamne, cerem pentru ei mereu o inimă veselă și mulțumitoare care să te laude. Dă-le inspirație pentru a compune melodii care nu doar ne încântă, ci ne transformă viața, favoare pentru a simți bunatatea ta, smerenie pentru a-i feri de cădere, călăuzire atunci când se simt singuri, resurse financiare pentru a continua să producă muzică de calitate, curaj pentru a schimba „ritmul” și mult entuziasm în drumul spre cer. Amin.”

www.radiociresarii.ro: Începând cu data de 6 ianuarie 2014, 25 de zile vă propunem 25 de categorii de oameni pe care să îi purtăm în rugăciune.  De la președinte țării, la omul de care te lovești zilnic.

Deschiderea oficială a bisericii Casa Tatălui la Londra

Deschiderea oficială a Bisericii Casa Tatălui din Londra va avea loc în data de 7 februarie 2014, ora 18:00 la adresa BURNT OAK 94-96 HA8 0BE. Vă invităm să fiți alături de noi la programul creștin din data de 07,08 și 09 februarie 2014. Vom avea ca invitați pastorii din Londra și din Romania. Lauda si Inchinarea: Rebeca Avram, Angi Covaci, Fratii Toflea Londra și  grupul din biserica locală.


Rugul Aprins Toflea: "Conferință pentru familii" la Sovata

închinare: Grupul Rugul Aprins Toflea

mesaje biblice: Cristi Talpă (20 ian.), Gabriel Zăgrean (21 ian.), 
Vladimir Pustan (22 ian.), Mircea Demian (23 ian), Nelu Brie (24 ian)

participanţi: cca 200 de familii de tofleni din toată România

motto-ul evenimentului:
Neemia 4:14 "Luptaţi pentru familia voastră şi veţi birui!"

✡ Poza și gândul zilei

Doamne, Tu eşti stânca mea, cetăţuia mea, izbăvitorul meu! Dumnezeule, Tu eşti stânca mea în care mă ascund, scutul meu, tăria care mă scapă şi întăritura mea! (Psalm 18:2)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

Cursuri de Consiliere Spirituală și Pastorală - 2014

Asociatia Consilierilor Crestini din Romania, Scoala de Formare in Consiliere Creştina, organizeaza şi în anul 2014, cursuri de consilere la nivel profesional.

Aceste cursuri se vor desfaşura la Centrul de Instruire in Consliere Spirtuală  şi Pastorală -  Şcoala Biblică" Vestea Buna" Rotbav, jud.Braşov. 
De asemenea se pot desfaşura chiar la voi în biserici, la cerere şi de comun acord cu trainerii şcolii de formare.

                            PENTRU CINE SUNT ACESTE CURSURI?
Ø Aceste cursuri sunt proiectate pentru oricine este interesat în consiliere la nivel profesional 
Ø  Cei care au nevoie de aceste cursuri :
Ø   Păstori, conducători de biserici, lideri de tineret, frați din comitete, misionari, terapeuți, asistenți sociali și medicali ,
Ø    De fapt oricine este implicat în lucrarea cu oamenii

        UNELE DINTRE SUBIECTELE ABORDATE
Ø Aptitudini și îndemânări ale consilierului ,  Conștiință de sine ;  Lucrări de grup;  Principii biblice folosite în consiliere ;    Trauma și pierderea grea ;    Modele de consiliere ; Tutelă și adopțiune ;   Depresie ;  Abuzul sexual ;  Abuzul spiritual ;  Adicții – forme ; Respingerea , Pierderea, doliu, jalea ;    Efectele bocirii şi ale doliului ; Exerciții cu roluri ; Studii de caz ,   Un proiect de grup

Ø Pentru informaţii mai detaliate despre acestea, cât şi articole in domeniul Psihologiei şi Consilierii Creştine, accesaţi site-ul nostru :  www.accro.ro

Ø Persoane de contact >Brasov -  Nelu Poenar – Tel.0744 . 370833
Ø  adrese E-mail   neludpoe@gmail.com ,  nelu_poe@yahoo.com
 Simion Emanuel - Tel.0745. 262334  emyligia@yahoo.com
    Fivi Nedelcu  Ploesti 0723-612279
    ​Teofil Gavril - Medias 0744.201601
    Cojocaru Manuela - Sibiu-0740.611222