După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 15 decembrie 2014

✉ Scrisoare misionară: Familia Acatrinei, Peru

Dragii noștri,

Ne aflăm deja de două săptămâni la Lima și deși credeam că vom fi mai liberi și vom avea mai mult timp de intrat pe internet, se pare că ne-am cam înșelat. De când am ajuns, am alergat dintr-o parte în alta ba la clinică să ne facem analize, ecografii, radiografii, injecții (am mers și de 3 ori pe zi)... ba făcând cumpărături pentru junglă, ba lucrând la biroul misiunii de la 9 dimineața pănă la 10 seara. Deși ne așteptam la acest ritm infernal (cel puțin în prima lună), se pare că lucrurile decurg mult mai intens decât am prevăzut noi.

Ne bucurăm să vă putem scrie câteva rânduri despre noi și despre ce s-a mai întâmplat în ultimul timp. Vă salutăm pe fiecare cu bucurie de pe meleaguri îndepartate, anticipând sărbătorirea Nașterii Domnului nostru slăvit. Toată lauda să fie a Lui, pentru ceea ce este El și pentru ceea ce a făcut și face pentru noi.

Maldonadillo
Pe anul acesta am terminat activitățile noastre de pregătire și formare a învățătoarelor de școală duminicală din Maldonadillo. Am organizat o serbare la nivel de comunitate, la care au participat mai bine de 320 de persoane, majoritatea copii. Scopul nostru a fost ca, pe lângă mesajul biblic transmis, copiii să capete interes în a participa la școala duminicală din cadrul bisericii din Maldonadillo. A fost un timp extraordinar, culminat cu servirea unei porții de cozonac și un pahar cu ciocolată caldă (așa se obișnuiește aici în perioada Crăciunului).
A rămas ca, în lipsa noastră, învățătoarele de copii să înceapă să folosească materialul pe care li l-am lăsat, obișnuindu-se cu noua modalitate de învățare a Bibliei. Anul viitor, când ne vom întoarce în Atalaya, cu ajutorul lui Dumnezeu vom relua activitățiile începute anul acesta.

Starea de sănătate
Profitând de timpul acesta din Lima, am mers toți patru la clinica unde avem asigurare și ne-am făcut diverse investigații medicale. Eu (Liviu) am cam terminat cu umblatul pe la doctori, deoarece lista mea era mai mică decât a celorlalți. Mati și Debi au suferit, în ultimul timp, de rinită alergică, iar la controalele pe care le-am făcut acum am descoperit că au ceva probleme la nivelul nasului și al sinusurilor, motiv pentru care nu pot respira bine. La început s-a crezut că ar fi polipi, dar în urma radiografiilor făcute e vorba despre altceva. Situația lui Mati e mult mai complicată decât a Deborei și, dacă săptămâna aceasta nu se îmbunătățește prin tratament, va trebui operat. Radiologul ne-a spus că această problemă de respirație i-a afectat deja vorbirea, i-a deformat partea frontală maxilară și deja îi provoacă dureri ale urechilor. Ne rugăm să nu se ajungă la operație, însă dacă aceasta nu se poate evita, îi cerem lui Dumnezeu ca totul să decurgă cu bine.

Amalia are mult de umblat pe la medici, deoarece problemele ei de sănătate au fost mult mai complexe. La examenul de traumatologie i-au găsit un mușchi al spatelui blocat și i-au făcut o infiltrație, după care i‑au cerut să facă o radiografie, deoarece are probleme cu coloana. Urmează să facă apoi o colonoscopie și o tomografie la rinichi și sperăm noi să nu mai fie și alte investigații. Partea bună e că multe dintre analizele, ecografiile și radiografiile pe care le-am făcut ne-au fost acoperite de asigurare, parțial sau integral. Tratamentele sunt mai costisitoare, însă mulțumim Domnului că și acolo avem o reducere de 30%.

Rugați-vă pentru toate aceste probleme de sănătate, deoarece în mediul de junglă și în condițiile în care lucrăm noi, acestea ne limitează într-o oarecare măsură. Știm că acestea sunt parte din existența noastră și mai știm că Dumnezeu e Suveran, de aceea căutăm să i le încredințăm Lui pe toate și să-L slujim pe El după puterea și harul primit.

Viza
În perioada aceasta ne ocupăm și de demersurile cu viza care uneori sunt destul de costisitoare și neplăcute, însă îi mulțumim Domnului că avem rezidența pe timp nelimitat, trebuind doar să facem prelungirea în fiecare an. Cu toate că în ultimul timp s-a schimbat regimul vizelor cu caracter religios și s‑au înăsprit condițiile, mulțumim Domnului că încă există libertate religioasă și noi nu suntem afectați prea mult.

Alegeri în Segadores
Ieri, în cadrul misiunii, am avut alegerea noului Consiliu Director, pentru o perioadă de 2 ani de zile. Cu prilejul acesta, toți misionarii au venit la Lima ca să poată vota sau să fie votați. Au existat câteva schimbări în cadrul conducerii misiunii, mie revenindu-mi, de această dată, funcția de vice-președinte. Urmează ca în ianuarie să avem o nouă întâlnire de evaluare și de planificare a activităților pe anul 2015, introducând anumite schimbări la nivel structural și organizatoric.

O veste tristă e că familia Capucho a trebuit să se retragă de pe câmpul de misiune din pricina problemelor de sănătate pe care Ines le are. Doctorul i-a interzis să mai lucreze în junglă din pricina mediului umed și alergen, recomandându-i o zonă de munte mai rece. Știm că toate acestea sunt atacuri din partea celui rău, deoarece e a doua familie din Segadores care abandonează lucrarea în ultimii 2 ani.

Probleme cu banca
De luna trecută banca la care avem deschise conturile (BRD) ne-a blocat accesul la tranzacții pe internet, din pricina unui nou sistem pe care l-a implementat începând cu anul acesta. Am tot sunat în țară și am vorbit cu cei responsabili de această arie, însă nimeni nu ne-a dat nicio soluție. Ca să ne mai putem gestiona conturile prin intermediul internetului, e nevoie să venim în țară, deoarece persoana împuternicită nu poate face lucrul acesta în numele nostru.

Nemaiputând intra pe internet să ne verificăm conturile sau să facem tranzacții (noi schimbăm tot ce primeam în RON sau EURO în USD, ca mai apoi din USD să îi schimbăm în moneda națională peruană), ne vedem în imposibilitatea de a vă mai putea confirma ori de câte ori ne virați bani în cont. 

Așa că rugămintea noastră mare este ca, în măsura în care vă e cu putință, toți cei ce ne susțineți, să o faceți în USD până vom reuși să ne rezolvăm problema cu cei de la BRD.
(Cont USD: RO46BRDE240SV75299172400 )

Situația aceasta este tare incomodă pentru noi din multe puncte de vedere. Rugați-vă și pentru ca Dumnezeu să ne dea banii necesari pentru a veni anul viitor în România.
Ne bucurăm să vă știm alături în toată această bătălie deloc ușoară, însă știm că  „armele cu care ne luptăm noi nu sunt supuse firii pământești, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile” (2 Corinteni 10:4).

Ne exprimăm recunoștința față de tot ce faceți pentru noi și pentru lucrarea de aici, spunând asemenea lui Pavel: „Mulțumim pentru partea pe care o luați la Evanghelie, din cea dintâi zi până acum. Suntem încredințați că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos. Este drept să gândim astfel despre voi toți, fiindcă vă purtăm în inima noastră, întrucât voi sunteți toți părtași aceluiași har. Căci martor ne este Dumnezeu că vă iubim pe toți cu o dragoste nespusă, în Isus Hristos.” (Filipeni 1:5-8)

Fie ca bucuria cerului și a Celui întâi născut din toată zidirea să vă umple ființa întreagă, pentru că Cel numit Emanuel e cu noi zi de zi, pas cu pas, până la sfârșitul veacurilor.

Salutări tuturor cu o îmbrățisare caldă, așa ca în plină vară peruană.

Cu drag,
Liviu și Amalia Acatrinei


P.S. Pentru că suntem în Lima și pentru că avem acces la internet, ne bucurăm să ne mai scrieți și să ne mai împărtășiți din trăirile voastre și, de ce nu, chiar să putem vorbi pe skype, messenger, etc.

Familia Acatrinei este membră a Bisericii Creştine după Evanghelie, nr. 4 din Iaşi. Au plecat în Peru pe termen lung în anul 2007 şi şi-au început lucrarea în tribul Asheninka, alături de familia Dumitru, tot misionari români. Sunt implicaţi în lucrarea de plantare de biserici a misiunii Segadores şi scopul lor este să ducă Evanghelia celor care nu au avut niciodată posibilitatea să audă despre Dumnezeu.
liviu_aca@yahoo.com
amy11_grace@yahoo.com
Dacă doriţi să susţineţi şi financiar lucrarea familiei Acatrinei în Peru sunt deschise următoarele conturi:

RON RO78BRDE240SV68334902400
USD RO46BRDE240SV75299172400
EUR RO22ERDE240SV87247142400

BRD, Agenţia Dimitrie Mangeron, Şos. Naţională, nr.55, Iaşi

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.