După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 17 decembrie 2014

Pastor Ovidiu Petric: Timișoara, locul unde LIBERTATEA încă-și terorizează oponenții

Ideea libertatii este terifianta pentru toti cei ce incearca s-o suprime. Acum 25 de ani toti abuzatorii sistemului comunist, ce subjugau națiunea romana au crezut pentru moment ca la Timișoara este doar o răzmeriță a unor golani, ce trebuie alungati ca șobolanii si totul va reveni la 'normal' cat mai repede. Ordinele dure si decisive au venit chiar din Irak, unde Ceausescu - parintele minciunii si a oprimarii adevărului - a avut o tresarire  înfricoșătoare la gândul ca ar putea pierde controlul de a dicta cum vrea el destinul României. Debandada bănățeana trebuia anihilată cu orice preț, urla dictatorul la telefon cat il tineau plămânii. Generalii dictatorului ajunsi la Timisoara, au dat piept cu zidul libertatii, înălțat in mod miraculos de popor. N-au mai putut face nimic, decat sa fie la rândul lor contaminati de ideea libertatii.

Teroarea unei societăți libere a inceput sa se instaureze in inimile celor ce doreau sa o înăbușe in constiinta unui popor încarcerat de comunism. Da, Timișoara este locul unde LIBERTATEA inca-si terorizeaza oponentii desi aceștia nu sunt putini nici azi.

Libertatea de a îndrăzni sa visezi a-ti pune ideile in practica, e atat de usor oprimata de oamenii ce nu mai au idei. Oameni ce nu mai au idei care sa fie valorificate, au doar o sete dupa banul produs, nu de o idee geniala, ci de o portita bugetară. Libertatea de a gândi si de a crede corect este forma suprema a libertatii.

Un alt oponent major al libertatii este corupția. Libertatea nu convietuieste cu corupția. Oamenii corupți nu sunt liberi si au ca scop innrobirea celor ce aspira la o lume fara corupție. Corupția este cea mai mare provocare a libertatii deoarece sistemul este unul imperfect si corupt, oricare ar fi acesta. Deci, libertatea noastra poate fi pusă in pericol la orice pas indiferent de etichta sistemului ce guvernează.

Un alt oponent terorizat de libertate este lenea cronica. Libertatea obliga. Obligația de a fi responsabil intr-o societate tot mai lipsită de aceasta latura esentiala înfloririi sale este parte a libertatii. Oamenii  lenesi nu dezvolta nimic. O societate dominata de lenesi, involueaza. Lenesi nu sunt oameni liberi. Timisoara isi dorește sa fie un loc înfricoșător si in acelasi timp, motivator pentru lenesi.

Un alt dușman geamăn al leneviei este hoția. Lenesi sunt predispusi la hotie. Pe vremea lui Ceaușescu toti furau. Unii cu plasuța, altii cu căruța, iar altii cu camionul. Libertatea născută la Timișoara ne-a provocat la munca. Libertatea nu este cadrul propice pentru nemunca, ci cadrul muncii responsabile. Doar intr-un cadru al libertatii curate, omul poate excela prin munca.

Constrângerile politice sunt fatale libertatii. La Revoluția din '89 s-a strigat pe străzile orașului Timisoara "Vrem alegeri libere". Multi înfunda azi pușcăriile din cauza ca au s-au lăsat constrânși politic. Au intrat in jocul cotizațiilor fata de partid, oricare ar fi fost acesta si chiar libertatea fizica li s-a evaporat.

Minciuna paralizeaza libertatea de a judeca obiectiv, lucid, in adevăr. Dezinformarea presei aservite va rămâne mereu un dușman ce trebuie terorizat de ideea libertatii de exprimare. A nu promova libertatea de exprimare, inseamna adâncire in robia minciunii. In Timișoara adevarul a învins minciuna acum 25 de ani si libertatea a fost sărbătorită. A nu lupta pentru aceasta valoare suprema incolțita in fel si chip de o multitudine de dușmani, inseamna a nu-i cinsti pe cei ce si-au dat viata pentru ea.

Oricine incearca sa actioneze de pe o altfel de platforma decat aceea a libertatii, este un abuzator si atentator al acestei valori fundamentale a omului: LIBERTATEA al carei sinonim poate fi si Timișoara.


Ovidiu Petric - pastor Biserica BUCURIA Lugoj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.