După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 10 decembrie 2014

Pastor Ovidiu Petric: China iși caută gloria în fotbal

Recent guvernul chinez a anunțat un program fără precedent în istoria sportului din țara cu cel mai mare număr de locuitori din lume.

"Deja o putere economică și militară, China, cea mai populată țară de pe glob, vrea să treacă la nivelul următor. Guvernul de la Beijing a făcut public planul prin care se dorește transformarea într-o adevarată forță fotbalistică" menționează ziare.com

Acest proiect uriaș mobilizează milioane de chinezi ce "vor fi obligați să joace fotbal, în speranța că, în cel mult două decenii, China va fi campioană mondială" afirmă aceeași sursă.

Ceea ce este de-a dreptul covârșitor în uriașul proiect al guvernului chinez este dezideratul de a avea infiinațate 20 de mii de academii de fotbal pană în 2017, iar pană anul viitor sa aibă 6 mii de antrenori calificați.

De ce tot acest efort colosal unic în istoria sportului? O spune chiar președintele Chinei, Xi Jinping: "Aceasta mutare doreste să reînvie măretia poporului, una în care accentul nu se pune pe economie sau politică, ci pe glorie în sport".

Conform ziare.com "China ocupă în acest moment locul 88 în clasamentul FIFA". Va reuși China să iși pună în aplicare planurile, să-și fructifice avantajele acestei investiții masive în sport și să atingă gloria visată?
Conform concepției creștine, gloria omului este efemeră, ba chiar gloria creștinului nu este de natură umană, nu face parte din agenda creștinului. Gloria urmașilor lui Cristos va fi atinsă la finalul vieții lor, ce e comparată cu o cursă sportivă.

Gloria creștinului este una ce dăinuie, nu dispare, nu se alternează, nu trece odată cu trecerea timpului, deoarece este de natură veșnică. Dacă gloria aceasta este incomparabilă cu ceea ce e pământesc, ce face Biserica în acest sens? Care este demersul Bisericii lui Cristos în acumularea unei abundențe de slavă eternă? Statisticile recente subliniază cu îngrijorare ca numărul misionarilor creștini din țările occidentale, altădată campioane ale pionieratului pe câmpul misionar, este in picaj. Investiția misionară creștină a scăzut drastic, pe când eforturile musulmanilor, mormonilor sau ale ateilor sunt intr-o creștere fulminantă.

Guvernul chinez este pregătit să pună la bătaie sume colosale pentru atingerea unor scopuri frivole din perspectivă creștina. Investițiile în competițiile sportive recente precum Jocurile Olimpice de Iarnă din Rusia (50 de miliarde de dolari), Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia (15 miliarde de dolari) sau cele ce se vor desfășura în viitor, Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar (buget estimat la 200 de miliarde de dolari) sunt de-a dreptul de pe altă lume. Si totuși omul e dispus să plătească un astfel de preț pentru o astfel de glorie.

Bugetul pe misiune al celor mai multe biserici a scăzut rușinos, în vreme ce bugetul pe administrație a crescut vertiginos. Din nou, ce face Biserica pentru gloria veșnică pe care o predică? In ce măsură este dispusă a plăti prețul investiției în suflete nemuritoare ale generației sale? Ce buget are biserica din care faci parte alocat proiectelor misionare locale, naționale și internaționale?

Dacă proiectele sportive ale unui guvern sunt atat de grandioase, concrete, intenționate, organizate, finanțate și supravegheate să se întâmple, cum ar trebui să arate proiectele misionare ale Bisericii lui Cristos ce pare a fi un uriaș adormit sau poate mesmerizat de o altă glorie mult inferioară față de gloria lui Cristos la care a fost chemată?

Ovidiu Petric - pastor Biserica BUCURIA Lugoj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.