După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 11 decembrie 2014

Pastor Ovidiu Petric: Când copiii fac copii în România

Cazul de la Arad al fetiţei de 12 ani ce a născut recent este  cutremurător pentru unii, pentru alţii este un fapt normal pe orbita preocupărilor sexuale din generația de azi. România însă a ajuns să dețină recordul în UE la adolescente care nasc înainte să aibă 15 ani, conform statisticii prezentate recent de ONU.

"Comitetul ONU pentru drepturile economice, sociale si culturale a cerut României revizuirea legilor pentru asigurarea accesului la ingrijiri de sănătate sexuală, dar si adoptarea unei strategii naţionale în domeniu, arătând că este ţara cu cel mai mare numar de naşteri la adolescente sub 15 ani" afirmă MEDIAFAX.

Membrii ONU vin si cu o recomandare, ce este destul de impunătoare, iar în accepţiunea lor este soluţia salvatoare pentru situaţia gravă a tinerelor din România: "În recomandarile emise în 28 noiembrie, Comitetul a arătat că România ar trebui să adopte o strategie naţională privind sănătatea şi drepturile sexuale şi ale reproducerii şi să introduca în mod obligatoriu în şcoli un program cuprinzator de educaţie sexuală, pentru a reduce numarul de sarcini la adolescente" afirmă aceeasi sursa.

O fi bine, o fi rău să le vorbim copiilor despre sex la şcoală? Ajuta o astfel de strategie la combaterea numărului record de nașteri ale adolescentelor din România?

Pe de o parte avem punctul de vedere exprimat de ONU, pe de altă parte exista voci destul de puternice, care au transmis un mesaj diferit României pe acest subiect. Este vorba de sociologul german Gabriele Kuby care a venit în România pentru a-şi promova cartea proaspăt lansată "Revoluţia sexuală globală".

Conform studiilor bazate pe concepția creştină, ce vizează psihologia copilului "un copil sexualizat îşi pierde copilăria. Copilăria este prin definiţie o zonă în care copilul poate creşte şi se poate juca…Copilăria este asexuală. Iar familia are nevoie de o zonă nesexualizată. Sexul are loc între părinţi şi nicăieri altundeva în familie. Dacă această regulă cade, cade şi copilăria. Este de neimaginat ce se întâmplă în şcolile americane şi germane, în toate ţările occidentale. Dacă copii sunt obligaţi la şcoală să vorbească despre sexualitate, ceea ce se întâmplă deja, dacă se uită la  desenele din manuale, care sunt obscene şi pornografice, îşi pierd simţul ruşinii. Aceasta este foarte necesar pentru orice om, absolut necesar! Chiar şi Sigmund Freud a spus că, dacă distrugi simţul ruşinii, nu mai poţi educa oamenii" afirmă scriitoarea Gabriele Kuby.

Autoarea continuă să explice în cartea sa şi alte aspecte esentiale ce țin de o abordare sănătoasă a sexualității copiilor: "dacă ne împingem copiii în experienţe sexuale precoce, începând de la grădiniţă, dacă îi învăţăm contracepţia la şcoală şi îi pregătim pentru „prima dată”, tinerii, înainte de a se maturiza suficient încât să aibă drept de vot, vor avea o mulţime de experienţe dureroase. Şi vor începe să se îndoiască şi să-şi piardă capacitatea de a se mai ataşa de altă persoană. Ataşamentul este necesar pentru căsătorie, pentru familie. [...] Aşadar, le distrugem abilitatea de a-şi întemeia o familie, ceea ce intră în contradicţie cu însăşi dorinţa tinerilor. Toate anchetele şi sondajele arată că tinerii au ca ideal de viaţă întemeierea unei familii. Iar generaţia noastră are datoria să îi facă capabili interior şi din punct de vedere psihologic pentru a forma o familie şi a-şi folosi sexualitatea în mod corect."

Așadar conform soluției seculare sugerată de ONU, copiii trebuie expuşi cât mai devreme la informațiile de natură sexuală, despre care afirmă studiile acestei organizații globale, vor întâmpina cu success problema cu care România sau alte tări se confruntă.

Însă perspectiva biblică asupra sexualității pare a fi cu totul alta. Biblia învață abstinenţa sexuală, nu o educație sexuală în vederea unei practici sexuale reușite şi fără consecinţe grave.

Ceea ce recomandă Organizația Naţiunilor Unite în acel raport pare atractiv deoarece pare a fi o soluție de succes pe termen scurt. Copiii sunt instruiți cum să se protejeze sexual in timpul activităților sexuale, ce nu le sunt restricţionate.

Concepția biblică a abstinentei este catalogată drept obtuză, demodată şi neatractivă pentru generația de azi. Insă porunca apostolului Pavel pentru ucenicul sau Timotei "fugi de poftele tinereții" este reprezentativă pentru soluţionarea problemei rușinoase a adolescentelor din România atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung.

ONU propune Romaniei o soluție ce pare a salva lucrurile rapid, însă în realitate riscurile sunt majore chiar şi pe termen scurt pentru aceste adolescente şi pierderile sunt totale pe temen lung, pentru ca ele vizează integritatea şi statornicia familiei, ce nu au nici o șansă de supraviețuire fără atasament. 

Dar dacă informaţiile şi practicile de natură sexuală de la o vârstă precoce distrug ataşamentul, pe termen lung pierderile sunt totale pentru societate. O societate fără familii sănătoase sau cu o concepție nebiblică asupra familiei este o societate nefuncţională, condamnată la ruină.

Ovidiu Petric - pastor Biserica BUCURIA Lugoj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.