După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 5 noiembrie 2014

Iosif Ţon: Bunătate, Adevăr și Dreptate (16)

Capitolul 4.9: Unde Il găsești pe Dumnezeu

Dar David urmărește să ne învețe să-l vedem pe Dumnezeu încă într-o serie de locuri. În primul rând, trebuie să învățăm să-L descoperim în Creația Lui: ”Cerurile spun slava lui Dumnezeu și întinderea lor vestește lucrarea mâinilor Lui. O zi istorisește alteia acest lucru, o noapte dă de știre alteia despre El. Și aceasta fără vorbe, fără cuvinte al căror sunet să fie auzit: dar răsunetul lor străbate tot pământul și glasul lor merge până la marginile lumii[...]” (Ps.19:1-6).
Și iarăși:
”Doamne, Dumnezeul nostru, cât de minunat este Numele Tău pe tot pământul! Slava Ta se înalță mai pe sus de ceruri[...]” (Ps.8:1). U
n alt domeniu în care David ne învață să vedem înțelepciunea, bunătatea și frumusețea lui Dumnezeu este în învățăturile pe care ni le-a dat El:”Legea (învățătura) Domnului este desăvârșită și înviorează sufletul; mărturia (vorbirea) Domnului este adevăratăși dă înțelepciune celui neștiutor.

Orânduirile (îndrumările) Domnului sunt fără greș și veselesc inima;
poruncile lui Dumnezeu sunt curate și luminează ochii[...]
judecățile Domnului sunt adevărate, toate sunt drepte.
Ele sunt mai de preț decât aurul, decât mult aur curat;
sunt mai dulci decât mierea, decât picurul din faguri[...]
pentru cine le păzește, răsplata este mare!” (Ps.19:7-11)

Un alt domeniu în care ne învață David să vedem bunătatea și frumusețea Domnului, este istoria. În special Psalmii 105-107 ne semnalează evenimentele din istorie în care Dumnezeu a intervenit pentru poporul Lui, și-a arătat puterea și bunătatea Lui, în ciudea neascultării și a nevredniciei acestui popor.

Într-un psalm de mare măiestrie poetică, David enumeră elemente din creație și apoi evenimente din istorie și după fiecare pune refrenul

”Lăudați pe Domnul căci este bun (tov),
căci în veac ține bunătatea (hesed) Lui” (Ps.136: 1-26).

În special, însă, David ne învață să ne uităm în propria noastră istorie, în propria noastră viață și experiență, ca să vedem bunătatea Domnului:

”Binecuvintează, suflete, pe Domnul
și tot ce este în mine să bunecuvinteze Numele lui cel sfânt.
Binecuvintează, suflete, pe Domnul
și nu uita nici una dintre binefacerile Lui!
El îți iartă fărădelegile tale,
El îți vindecă toate bolile tale;
El îți izbăvește viața din groapă,
El te încununează cu bunătate și îndurare;
El îți satură de bunătăți bătrânețea
și te face să întinerești iarăși ca vulturul” (Ps.103:1-5).

În toate aceste domenii este prezentă Persoana lui Dumnezeu, înțelepciunea Lui, puterea Lui, grija Lui, bunătatea Lui, frumusețea Lui, gloria Lui. Și totuși, nu mulți oameni văd lucrurile acestea și trec prin viață fără să devină conștienți de prezența lui Dumnezeu în aceste locuri. De ce-i așa și care este remediul la această situație? Cu întrebarea aceasta ne apropiem de cea mai revoluționară idee pe care o introduce David prin Reforma lui la Cortul lui David.

Vezi și ultimele noutăți în pagina 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.