După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 27 august 2014

Dr. Ioan Ceuţă - Centenarul Adunărilor lui Dumnezeu, 5-10 August 2014, Springfield, Missouri, SUA

La invitația Președintelui Federației Mondiale AG, Dr. George Wood, am participat în calitate de reprezentant al Adunărilor lui Dumnezeu din România la această sărbătoare.

În prima parte a sărbătorii a avut loc Summitul Global de plantare de biserici. Acest eveniment a fost deschis de Dr. George Wood, Președinte AG SUA. Pe lângă momentele de laudă și închinare conduse de echipa de la Central Assembly din Springfield, din Cuvântul lui Dumnezeu au vorbit mai mulți lideri AG.

Primul vorbitor a fost pastorul David Mohan, care este Superintendentul General al AG India, pastor principal New Life AG, în Chennai și vicepreședinte al Federației Mondiale AG. M-am bucurat să petrec timp cu el, pentru că în 2013 el a slujit păstorilor și bisericilor din România. Pastorul Mohan a început biserica în 1973, doar cu câteva persoane care s-au adunat sub un copac, astăzi biserica numără peste 40.000 de membri, iar ei în prezent construiesc un sanctuar de 50.000 de locuri. În India sunt peste 7000 de biserici AG, dar vor să planteze 25.000 de biserici până în 2020. În lume, la fiecare 39 de minute se pornește o biserică AG. El a făcut câteva recomandări legat de plantarea de biserici și a împărtășit din experiența personală celor prezenți.

Una dintre recomandările pe care vreau să le amintesc este aceea că biserica se naște prin rugăciune în urma revelației primite din partea lui Dumnezeu, dar are parte și de opoziție din partea diavolului. În orașul Chennai sunt în prezent, peste 200 de biserici AG. El afirma că biserica trebuie plantată prin puterea Duhului Sfânt și trebuie să știm că în biserică sunt oameni dificili care smeresc liderii, dar biserica plantată trebuie să dezvolte lideri. Biserica trebuie plantată conform strategiei Pauline: localizare, grup de credincioși, evanghelizare.

Pastorul Rey Calusay, Superintendentul General AG Filipine, a făcut un apel direct către lucrătorii prezenți, pentru a înțelege perioada în care noi trăim. Biserica lui Hristos trebuie să fie flexibilă (să se poată adapta noilor provocări tehnologice), bisericile și pastorii rigizi nu dezvoltă lucrarea lui Dumnezeu. În 1980, în Filipine erau 700 de biserici AG, după ce au început să mobilizeze oamenii obișnuiți din biserică, acestea au crescut cu 12% în fiecare an. Biserica nu este muzeu, dacă ești în biserică, atunci trebuie să lucrezi. Politica nu transformă națiunea, dar biserica o poate transforma. Biserica nu este formată din superstaruri, ci din galaxia oamenilor obișnuiți. Dacă vrei să ai impact atunci trebuie să te rogi, să iei legătura cu oamenii, să îi conduci la Hristos și să îi aduci împreună la întâlniri de grup. Dumnezeu poate folosi pe oricine, indiferent de handicap fizic.


Dr. Barnabas Mtokambali este Superintendentul General AG Tanzania. În prezent în Tanzania sunt 6810 biserici AG. Strategia pe care ei au folosit-o în plantarea de biserici o consider unică. În 2008 au avut loc alegerile în organizație, iar după alegeri liderii aleși s-au întâlnit timp de 62 de zile pentru rugăciune și post pentru a obține o strategie de la Dumnezeu. Și-au pus întrebările: Ce vrea Dumnezeu de la noi? și Care este planul lui pentru AG?. Apoi au făcut analiza SWOT (puncte tari, puncte slabe, oportunități și amenințări). A urmat o consultare cu 60 de lideri și au hotărât următoarele: 1. reînnoirea și revitalizarea bisericii; 2. câștigarea a 2 milioane de membri până în 2018; 3. plantarea a 10.000 de biserici până în 2018; 4. recrutarea a 10.000 de lucrători până în 2018; 5. fiecare district să aibe o școală biblică de plantare de biserici; 6. angajarea în dezvoltarea comunitară; 7. trimiterea a 20 de misionari în alte țări și formarea a 50 de biserici în diaspora. A urmat mobilizarea întregii națiuni și rezultatele nu au încetat să apară. Cei 7 pași pe care ei îi urmăresc în plantarea de biserici sunt: 1. identifică zona; 2. recrutează un plantator cu viziune; 3. pregătește şi mentorează plantatorul de biserici; 4. trimiterea (ordinarea); 5. cultivarea (lucrarea de plantare a bisericii să fie flexibilă cu adaptarea zonei, întâi trebuie să fie plantat omul și apoi biserica); 6. susținerea lucrării; 7. multiplicarea (plantatorul să deschidă o altă biserică). Rezultatele din perioada 2009-2014 au fost următoarele: 1. 491.112 membri noi; 2. 4496 biserici noi plantate; 3. 4325 noi pastori; 4. 32 de școli biblice înființate cu 3049 absolvenți; 5. s-au înființat 3 licee, 2 școli generale, peste 300 de fântâni au fost săpate și multe centre de sănătate au fost deschise; 6. 7 familii de misionari au fost trimiși.

Mark Batterson, pastor principal la National Community Church în Washington D.C., spunea că fiecare are nevoie de cineva care să creadă în el atunci când el nu are încredere în el însuși. Era foarte bucuros de prezența celor 120 de națiuni reprezentate la acest eveniment. A început biserica cu 19 persoane în 1996, iar la următoarea slujbă a avut 3 persoane, totuși în ciuda greutăților de la început, în 2001 avea 250 de membri, în 2005 avea 500 de membri. El crede că Dumnezeu poate face într-o zi cât poți face tu într-o sută de ani. El consideră că „Duhul Sfânt + cofeina fac lucruri mari”, drept urmare a deschis o cafenea. Tot profitul de la cafenea se duce către misiune. În prezent au depășit un milion de clienți și venituri de peste 1 milion de dolari.
Biserici se vor deschide în moduri la care nu ne-am gândit până acum. Astăzi biserica condusă de el a devenit o mega biserică, dar încă de la deschidere au donat mult pentru misiune. Anul trecut au donat către misiune 1,6 milioane de dolari.

Dr. George Wood a făcut o prezentare a celor 100 de ani printr-un mesaj video. El l-a prezentat pe Președintele Republicii Ghana, Excelența Sa, John Dramani Mahama, care este membru al bisericii AG din Ghana. Președintele Ghanei a transmis salutări din partea Guvernului și a liderilor naționali, el a fost ales în 2012 în funcție. A fost încântat de dezvoltarea AG mondial care a ajuns să aibe 67,5 milioane de membri. A cerut să ne rugăm pentru credincioșii implicați în politică. Dr. Wood i-a prezentat Biblia pentru o viață deplină.

Enrique Strohschein, Președintele AG Argentina a vorbit despre rolul Duhului Sfânt și al misionarilor în Argentina. În 1973, în Argentina s-au deschis porțile pentru răspândirea Evangheliei iar ei au început să opereze într-o altă dimensiune spirituală și Dumnezeu a început să le răspundă. Au plantat biserici, au pregătit noi lucrători și au trimis misionari.

Adelita Garza, pastor principal al bisericii Punte de Vida din California, o femeie necăsătorită care a pornit biserica pe care o păstorește într-un garaj. În prezentarea ei, a arătat modul în care pastorul ei a promovat-o astfel devenind plantatoare de biserici. Purta în inima ei durerea pentru națiunea americană, fiind 195 milioane de persoane nemântuite. America este a patra națiune în lume ca neevanghelizată. În 1920 erau 27 de biserici pentru fiecare 10.000 de americani, în 1950 erau 17 biserici pentru fiecare 10.000 de americani, în 1997 erau 11 biserici pentru fiecare 10.000 de americani. Bisericile înfiinţate acum mai bine de 15 ani câștigă 3 persoane la fiecare 100 de membri.

Dr. Ivan Satyavrata este pastor principal al Bisericii AG în Calcutta, biserica numără peste 4000 de membri. Sunt implicați în educație, asigură servicii sociale pentru mii de copii și pentru prostituate. În India sunt peste 7000 de biserici AG și peste 1 milion de credincioși.

Reagan Glugosh este președinte și fondator al Casei Agar în București. Proiectul pe care îl conduce este destinat femeilor abuzate, prin care peste 300 de femei au beneficiat de serviciile oferite. A fost o prezentare emoționantă însoțită de pasiunea de a salva femeile și copiii abandonați și marginalizați din România. Reagan este și lider al departamentului social din cadrul Organizației AG Europa.

Hal Donaldson este fondator și președinte al Organizației Convoy of Hope, înființată în 1994; prin ea a distribuit bunuri în valoare de peste 500 de milioane de dolari. El a făcut o prezentare istorică a organizației vorbind de binecuvântările și necazurile de care a avut parte, începând de la cumpărarea primelor camioane, a depozitelor, pâna la implicarea în sute de proiecte umanitare.

Yong Mok Cho este președinte al AG Coreea de Sud și pastor principal al bisericii Grace and Truth Church. Biserica are 300.000 de membri, 10.000 de grupe celulă (de casă), 300 de păstori și 450 de prezbiteri. Au înființat o mie de biserici și au participat la revitalizarea a 1 milion de credincioși. Biserica s-a înființat în 1982 în subsolul unui depozit. În lume sunt 30.000 de restaurante Mc Donalds, dar există 360.000 de biserici AG cu 67,5 milioane de credincioși în peste 200 de țări. Biserica păstorită de el are 40 de filiale în peste 26 de orașe. Folosind comunicarea prin satelit și cablu prin fibră optică, toți se închină în același timp. În decembrie 1951, AG SUA a trimis misionari în Coreea, în 1952 s-a înființat AG Coreea. Astăzi sunt 3000 de biserici AG în Coreea și 1,3 milioane de membri. Rugăciunea și predicarea sunt importante în creșterea bisericii. De asemenea, predicarea Cuvântului așa cum este scris în Biblie este importantă, dar și prezentarea cu putere, ungere divină, bucurie și entuziasm în inimă.

Juan Carlos Escobar este pastor principal al bisericii Next Generation în Madrid și Președinte AG Spania. Această țară este cunoscută ca fiind cimitirul pastorilor și misionarilor, deoarece Inchiziția spaniolă a limitat Reforma. AG Spania a fost înființat în 1963 la Madrid. În 1987 erau 50 de biserici AG cu participare medie de 50 membri pe biserică. El spunea că dacă vrem să se întâmple ceva, atunci trebuie să muncim. Au înființat o școală pentru evangheliști și au stabilit ca țintă plantarea a 1000 de biserici până în 2020, au pregătit 850 de plantatori de biserici și au pornit 300 de biserici. Nu contează mărimea bisericii, ci importantă e multiplicarea bisericii.

Pastorul Dr. Lazarus Chakwera din Malawi, membru al Parlamentului și lider al partidului de opoziție, are și funcția de secretar general al Federației mondiale AG. El a cerut să ne rugăm pentru cei care dețin funcții politice, dar a prezentat și tranziția de la funcţia de pastor principal, lider AG pentru Africa, la statutul de candidat pentru Președenția țării.

John Lindell, pastor principal al bisericii James River Church din Springfield Missouri, care numără 20.000 de membri, a vobit din Zaharia 4:6 despre puterea Duhului Sfânt.

Wilfredo de Jesus din Chicago, pastor al bisericii New Life Covenant Church Chicago, biserică cu 14.000 de membri, a făcut o prezentare statistică a situației actuale din lume și din biserică, încurajând audiența să nu ne fie frică să discutăm cu cei care au păreri diferite decât noi. Mesajul principal a fost să stăm în spărtură, pentru că lângă noi sunt mulți oameni răniți.

Evanghelistul Jason Frenn a vorbit despre credința care mișcă mâna lui Dumnezeu, dând exemple din activitatea desfășurată în America Latină.

Takoosh Hovsepian din Teheran este văduva pastorului Haik, care a fost Superintendentul General al AG Iran, omorât în ianuarie 1994 și găsit după două săptămâni înjunghiat de 6 ori în piept. În Iran este trezire spirituală și mii de oameni se întorc la Hristos.

Nan Soo Kim, pastor din New York, președinte al Organizației Promise Ministry și fondatorul misiunii 4/14 Window, spunea: Copiii trebuie să fie prioritatea noastră, ei sunt speranța bisericii. Cu ajutorul FIFA au organizat meciuri pentru copii pe 23 de stadioane în diferite părți ale lumii unde mii de copii și-au predat viața în mâna Domnului. Meciurile au fost urmărite de 170 de milioane de persoane și au participat 500 de mii de copii. În lume sunt 1,85 miliarde de copii sub 14 ani.

Pastor Schlapfer, Președintele AG Elveția, spunea că biserica trebuie să fie relevantă în contextul schimbării lumii. 2143 de creștini au fost omorâți în anul 2013 în lume, 150-200 de milioane de creștini sunt persecutați în toată lumea, în 20 de țări există persecuție permanentă. Creștinismul este cea mai persecutată religie în lume. El ne-a îndemnat să ne rugăm pentru biserică și membri persecutați.

Dishan Wickramaratne este Superintendentul General AG Sri Lanka, acolo au 393 de biserici AG și 1000 de grupuri celulă care funcționează. Bisericile au fost arse și pastorii omorâți, dar ei nu s-au lăsat intimidați și au mers înainte.

Jose Wellington este Președintele AG Brazilia, care numără 20 de milioane de membri. În 12 iunie 2014, în Brazilia au botezat 100.000 de persoane într-o singură zi. În 5000 de orașe, AG are peste 100.000 de biserici. Brazilia este cunoscută pentru festival și fotbal, dar e cunoscută și pentru puterea penticostală. A 24-a Conferință Penticostală Mondială va avea loc în perioada 7-10 septembrie 2016, în Sao Paolo.

Dr. Dick Brogden este plantator de biserici în Sudan și Cairo. Experiențele personale au făcut din el un apostol al lumii musulmane, creând modele în plantarea de biserici în 23 de orașe strategice. Ostilitatea nu l-a împiedicat să facă o lucrare de impact în această zonă dificilă.
Ioan Ceuţă 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.