După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 28 iulie 2014

Scrisoare misionară: Familia Saitis Marcel si Ioana, Madagascar - România

Dupa 10 luni pe campul de misiune din Madagascar, iata-ne in sfarsit ACASA. Am putea sa ii spunem tot atat de bine casa din Europa, casa parintilor, casa inchiriata in Romania pentru doua luni, casa in care am reusit in sfarsit sa ne punem hainele intr-un dulap si valizele ascunse dupa usa.

Porniti intr-o luni dimineata din Antsirabe si ajunsi intr-o joi pe la ora pranzului in Cluj-Napoca, calatoria a fost palpitanta si interesanta - wow, zburam peste Desertul Sahara – dune de nisip auriu ori unde te uitai. Bine ca eram in avion si nu pe ele. Dar a fost si o calatorie obositoare.
     Filip, baietelul nostru a fost cel mai obosit dintre toti. El chiar ca a schimbat lumile. Ma intreb uneori ce poate gandi un baietel la varsta de 1 an si noua luni care cauta curtea pierduta din Africa, incercand sa iasa afara pe usa sau geamul de la balcon. 
Hei, pe acolo nu se iese afara! Hai sa iesim pe usa de la intrare!

Slava Domnului ca am ajuns acasa cu bine in Romania. Pentru doua luni a inceput freamatul unei alte lumi… lumea civilizata de acasa, cu bordurile drepte, cu strazile asfaltate, cu supermarketurile pline, cu bisericile elegante, cu oamenii imbracati frumos, cu alergari contra cronometru, cu intalniri aglomerate. Ce mai, ne place acasa ! E bine ! Dar e o alergare contra cronometru!

Inainte de a veni in Romania am avut o ultima intalnire cu pastorii din regiunea noastra si cu familiile lor. Am dorit sa ne rugam impreuna cu ei, sa isi puna mainile peste noi in vederea acestei lungi calatorii, sa ne incredinteze in bratul puternic al lui Dumnezeu pentru perioada in care vom sta in Romania.

    A fost un prilej de inchinare in cantare, in rugaciune, dar si de a ne incuraja unii pe ceilalti. Am fost impreuna aproximativ 40 de persoane cu tot cu copii – si am finalizat intalnirea noastra cu un tort malgas – fara crema, ci doar cu frisca – pe care am scris un mesaj de incurajare: Dragi pastori, fiti curajosi si alergati cu pasiune in lucrul Domnului!  
    Nu s-au asteptat la asa ceva – i-am surprins cu tortul si am vazut lacrimi in multi ochi. Au realizat ca intr-adevar ii iubim si ca eforturile pe care le facem de dragul lor este dezinteresat. Au realizat ca bisericile in Romania si Diaspora ii iubesc si le inteleg greul prin care trec in aceasta perioada, de aceea sunt alaturi de ei.

Dorim sa va multumim frumos pentru implicarea dvs in sustinerea a 12 pastori dintre ei cu suma lunara de aproximativ 18- 20 Euro. Acest lucru le-a mai usurat din povara lor si a familiilor lor, mai ales ca au si copii pentru care trebuie sa plateasca taxele scolare. Ei mi-au cerut in mod special sa multumesc Bisericii penticostale romanane din tara si Diaspora pentru tot sprijinul oferit. Proiectul se intinde pe durata unui an si noi am reusit pana acum sa ajungem cu el la jumate.

Am venit acasa sa ne odihnim. Dar nici vorba de odihna. Alergam, alergam, alergam.

    Am inceput sa 
alergam cu copiii la medic, sa le facem verificari generale. S-au mai imbolnavit prin Africa. De cateva ori. Apoi, medicii generalisti ne-au trimis la medici specialisti: oftalmologie, ortopedie, stomatologie, chirurgie, etc. Doar Ioana le stie pe toate, ca ea a alergat cu copiii de la un medic la altul. Dar multumim Domnului pentru ca avem o astfel de oportunitate, sa ne verificam starea de sanatate in vederea unei noi ,,scufundariˮ in Africa.

   Am inceput 
sa alergam prin Biserici. Am fost binecuvantati in lucrarea din Madagascar prin dragostea Bisericilor Penticostale si Baptiste de acasa si din Diaspora. Va multumim din toata inima pentru ca semanati Cuvantul prin aceasta lucrare in Madagascar. Va vizitam frati si surori cu mare drag in limita timpului nostru disponibil in Romania. Va iubim dragi frati si surori si suntem binecuvantati sa poposim impreuna cu dumneavoastra, preamarind pe Dumnezeu in Transilvania, Tara Oasului, Bistrita, Maramures, Timis, Caransebes si alte zone ale tarii sau din Diaspora.


Dumnezeu ne-a oferit mai multe oportunitati sa fim la cateva biserici in serile lor de rugaciune. Oh, ce mare binecuvantare am avut sa ne odihnim inimile in Harul lui Dumnezeu, pe genunchi, sa putem sa stam de vorba cu Marele Secerator in tihna, fara graba, in zumzetul sfant al rugaciunilor in comun, sa plangem atunci cand simtim ca povara este prea grea sau sa ne bucuram in cantarile de lauda aduse Domnului Isus Hristos. Oh, ce mare bucurie sa fii partas la partasia frateasca, sa ai parte de imbratisarile pline de dragoste a unor oameni care te-au purtat in rugaciune de-a lungul acestui an de misiune. Ce incurajati plecam din bisericile romanesti – cu adevarat aveti inimile sfintite de Hristos si ne faceti lucrul din Madagascar nespus mai usor.

     Am avut parte si de alergari cu Surprize…neplacute. Dar toate impreuna fac actiunea sa fie mai interesanta. Au fost cazuri cand a trebuit sa impingem masina la fiecare intersectie impreuna cu sotia mea, Ioana, sa fim atenti sa o lasam doar in panta cand mergeam la biserici, ca sa nu trebuiasca sa o impingem – contactul. Of, tocmai acum si-a gasit si ea sa se strice. Am gasit-o si cu o roata taiata – oameni suparati ca le-am luat locul au gasit de cuviinta sa ne dea o lectie costisitoare. Pentru noi. Dar nu le-am pus la inima…costul alergarii mai inseamna si asa ceva.
...

Am venit acasa in Romania. Este asa de bine. Cu adevarat simti un gust extraordinar al vietii sa fii cu familia, prietenii, biserica sau oamenii pe care ii iubesti. Sa traiesti oarecum mai confortabil.
  Dar ciudat, ne lipseste Africa, mirosurile de acolo, lumea aceea uitata de lume, praful si noroiul de pe strazi, strangerile de mana ale malgasilor, bisericile de acolo, evanghelizarea pe strada, orfelinatul Speranta, privirile copiilor din scoli pe care ii iubim asa de mult. Ne lipseste ,,casaˮ de acolo – un mod simbolic de a spune ,,viata din Africa.ˮ Oare incepem cu adevarat sa ii iubim pe acei oameni de ne lipsesc? Ne vom intoarce in Madagascar la inceputul lunii septembrie. Abia asteptam!

     Incet, tot cu avutul in ,,valizaˮ si pe drumuri, Domnul ne invata ca aici suntem straini si calatori, iar adevarata CASA ne asteapta in ceruri sus. Ne-am bucura sa ne gandim mai des la acea CASA, pentru ca ea este locul adevaratei odihne – odihna vietii vesnice in Hristos. Ne dorim ca toata Biserica rascumparata de Hristos prin jertfa Sa sfanta sa auda intr-o zi aceasta dulce chemare: ,,vino sluga buna si credincioasa… Intra in bucuria Stapanului tau.ˮ


           Va iubim si va pretuim, 
            Familia Saitis Marcel si Ioana, cu copiii Alessia, Ruth si Filip.

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.