După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 10 martie 2014

John Piper îi imploră pe pastori să evite “seducția păcătoasă a banilor”

Situatia recent creata in jurul lui David Yonggi Cho (pastor si fondator al Bisericii Evanghelice din Coreea de Sud –Yoido) care a fost condamnat pentru delapidarea a 12 milioane de dolari din Biserica, l-a determinat pe teologul si pastorul John Piper sa ii implore pe colegii sai predicatori sa evite “seductia pacatoasa a banilor”.
El a oferit cinci recomandari pentru liderii crestini sfatuindu-i pe acestia sa nu cada in capcana adorarii si inchinarii la „zeul banilor”, ci sa-si petreaca viata in inchinare si slujire in acord cu principiile crestine care guverneaza cerurile si pamantul, relateaza The Blaze.
„Orice batjocura publica a lui Hristos, orice compromitere publica a Cuvantului Sau, a Evangheliei si a Bisericii Sale, ma intristeaza si ma obliga sa cer iertare in numele intregii lumi”, a spus Piper. „As vrea sa rog pe orice crestin si mai ales pe cei care-i pastoresc sa adere cu adevarat la principiile fundamentale ale relatiei cu Dumnezeu si cu semenii si sa incerce sa previna acele lucruri care-l dezonoreaza pe Hristos. Iubirea de bani in locul iubirii de Dumnezeu si de oameni este un pacat.”
Pastorul a oferit un model de consiliere format din cinci puncte pe care pastorii crestini ar trebui sa-l urmeze pentru a nu fi ispititi de a se inchina banilor.
1) Omorati in fasa orice dorinta de a fi bogat si de a obtine bogatii
„Isus a spus cat de dificil este pentru cei care au avere sa ajunga in Imparatia Cerurilor”, a mentionat predicatorul, amintind colegilor si liderilor crestini problemele si barierele care insotesc bogatiile personale in defavoarea relatiilor cu oamenii.
2) Daca venitul dumneavoastra incepe sa creasca, angajati un administrator
Piper sugereaza ca pastorii care au venituri in crestere sa delege gestionarea banilor, acest lucru avand rolul de a-i feri de implicare in mod direct cu banii si de a nu fi ispititi. De asemenea, Piper considera ca un pastor al carui venit a crescut considerabil, ar trebui sa doneze mai mult pentru cauze nobile.
El sustine ca „banii sunt inselatori si vicleni”, adaugand ca nu este impresionat de un pastor care da cota de 30 la suta pentru drepturi de autor dintr-un cec de milioane de dolari si nici atunci cand un predicator da zeciuiala dintr-o suma de 10 milioane de dolari. Bogatia ii duce pe oameni pe un drum periculos a declamat Piper.
3) Fiti total transparenti pentru toti cei din biserica in care slujiti Piper recomanda ca pastorii si liderii bisericii sa faca cunoscut venitul lor din toate sursele, iar documentele financiare sa poata fi consultate de orice membru al bisericii. Acest lucru ajuta la mentinerea liderilor religiosi pe drumul cel bun si responsabil. Cand vine vorba de bani, secretul nu este un lucru bun, a spus el.
4) Traiti pur si simplu pentru a arata ca aveti o comoara in ceruri si nu pe pamant
Piper a spus ca nu vrea ca oamenii si in special pastorii sa renunte total la divertisment, dar a recomandat spirit practic, echilibru si temperanta in legatura cu achizitionarea de vehicule, case, vacante si alte lucruri asemanatoare.
5) Puneti in aplicare o structura de conducere bazata pe pluralitate
In cele din urma, Piper a recomandat ca „pastorii sa nu se ridice prea mult deasupra celorlalti”. In loc sa aiba drept de veto asupra deciziilor bisericii, predicatorul a spus ca este de dorit ca pastorul sa aiba un vot comun in comitetul bisericii.
Subiectul referitor la veniturile si cheltuielile pastorilor a fost discutat frecvent in ultima vreme, iar cele mai recente stiri despre David Yonggi Cho au revigorat discutia. In octombrie anul trecut, publicatia TheBlaze a realizat un sondaj privitor la intrebarea: „Pastorii ar trebui sa locuiasca in case luxoase?”
Din cele mai mult de 16.000 de voturi online care au fost exprimate, 35 la suta din cititori au raspuns afirmativ, iar 65 la suta au spus ca pastorii nu ar trebui sa locuiasca in case luxoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.