După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 17 martie 2014

Descoperire macabră la Auschwitz: ştampile cu ace

Muzeul lagărului Auschwitz-Birkenau din Polonia a obţinut, în urma unei donaţii, cinci ştampile metalice rare, prevăzute cu ace şi utilizate pentru tatuarea numerelor de înregistrare pe pieptul şi braţele prizonierilor, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, citat de AFP.

O persoană care a dorit să îşi păstreze anonimatul a donat aceste ştampile muzeului amplasat în fostul lagăr de concentrare Auschwitz-Birkenau, în apropiere de Oswiecim, un oraş din sudul Poloniei.
“Am obţinut aceste ştampile acum câteva săptămâni şi le-am confirmat autenticitatea”, a declarat Bartosz Bartyzel, purtătorul de cuvânt al muzeului.
Pe fiecare ştampilă, de forma unei plăcuţe metalice, se află o cifră formată din ace – respectiv un “zero”, doi de “trei” şi două cifre “şase” sau “nouă” – pentru a forma numerele de înregistrare ale deţinuţilor.
Prizonierii care soseau în lagăr erau tatuaţi cu cerneală mai întâi pe piept, apoi pe antebraţul stâng. Auschwitz a fost singurul lagăr nazist unde a fost practicat acest tip de identificare, a precizat Bartosz Bartyzel.
Ştampilele, descoperite în zona unde au fost evacuaţi zeci de mii de prizonieri de la Auschwitz în momentul înaintării trupelor sovietice, în ianuarie 1945, vor fi păstrate în arhivele muzeului, înainte de a fi prezentate publicului larg, într-o nouă expoziţie, care va fi deschisă în următorii ani.
Aceste ştampile sunt foarte rare, iar, în afară de cele cinci plăcuţe descoperite la Auschwitz, mai există doar una singură de acest tip identificată până acum, păstrată la Muzeul Militar din Sankt Petersburg.
Între 1940 şi 1945, un milion de evrei din Europa au fost ucişi la Auschwitz-Birkenau, alături de aproximativ 75.000 de polonezi, 21.000 de ţigani, 15.000 de prizonieri de război sovietici şi aproximativ 15.000 de prizonieri de alte origini, conform datelor oferite de muzeul lagărului.
Sursa: MediafaxAFP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.