După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 21 ianuarie 2014

Scrisoare misionară: Sami Şoldan, Mongolia


Dragi prieteni,

Îi suntem recunoscători Domnului pentru ce a făcut pentru noi în anul care a trecut şi îi mulţumim pentru toate binefacerile pe care le-a arătat faţă de noi. Iată câteva motive pentru care dorim să Îi aducem mulţumiri:

1.    Pentru Anand, un tânăr de aici, care a reuşit în cele din urmă să ajungă în România unde va fi pentru o perioadă de creştere spirituală şi echipare în vederea slujirii. Domnul ne-a binecuvântat şi, rând pe rând, a înlăturat toate obstacolele.

2.    Pentru Bajra, care tocmai s-a întors în China. Domnul ne-a dat ocazia să colaborăm şi cu fraţi din China care sunt implicaţi în acelaşi gen de lucrare în care suntem implicaţi şi noi şi anume, evanghelizare prin sport. Datorită persecuţiei împotriva creştinilor pe care autorităţile chineze încă o desfăşoară nu am putut avea discuţii prea eficiente prin intermediul emailului, dar sperăm că în acest timp cât el va fi acolo 2 săptămâni va avea posibilitatea să lege relaţii constructive. În acest timp a participat şi la un curs pentru antrenori şi a primit o diplomă de antrenor pregătit în China.

3.    Soţia fratelui Bajra, sora Tumenjargal, care este profesoară de muzică, este în Statele Unite la un concurs de muzică unde vor participa stundentii ei. Îl slăvim pe Domnul că a binecuvântat-o pe plan profesional şi în ultima perioadă a avut parte de rezultate foarte bune la concursurile la care au participat studenţii ei. Ne rugăm Domnului ca să folosească această influenţă dobândită spre gloria Sa şi spre atingerea celor nemântuiţi cu care lucrează.

4.    Întâlnirea de evanghelizare cu ocazia sărbătoririi naşterii Domnului. Au venit mai mulţi copii, tineri şi adulţi care au auzit Evanghelia. Prin harul Domnului şi generozitatea unor fraţi din România, am putut să oferim copiilor şi câte un mic cadou. Vă mulţumim tuturor celor care aţi contribuit la această evanghelizare fie dăruind pentru cadouri, fie rugându-vă pentru ca mesajul să fie roditor în inimile oamenilor.

Iată câteva preocupări pentru viitor şi motive de rugăciune:

1.    Momentan este o perioadă mai dificilă la biserică , mulţi oameni importanţi au plecat şi  întâmpinăm şi opoziţie din partea celor care ne închiriază sala. În ultimele două duminici au fost prezente la adunare doar 5 persoane, iar cei care ne-au închiriat sala au început să mă ia la întrebări cu privire la scopul “seminariilor” pe care le desfăşurăm. Deşi teoretic Mongolia este o ţară cu libertate religioasă, unii oameni pot fi foarte reticenţi. Vrem să primim lumină din partea Domnului să ştim dacă trebuie să ne orientăm spre o altă locaţie şi, dacă da, ne rugăm ca el să ofere posibilităţi, iar dacă nu, să lucreze la inima celor care ne sunt împotrivitori.

2.    Sunt 2 paşi importanţi pe care dorim să îi facem ca şi biserică în ce priveşte statutul nostru oficial. Primul are în vedere înregistrarea bisericii noastre în cadrul Alianţei Evanghelice (MEA) de aici. Sunt multe biserici cu învăţături false şi din cauza lipsei de discernământ a mongolilor care nu au un background creştin, mulţi sunt induşi în eroare. De aceea cei de la MEA au început o campanie prin care să se distingă foarte clar bisericile cu învăţături false de cele fidele învăţăturii Scripturii. Dorim să fim cooperanţi în această privinţă şi să contribuim la promovarea corectitudinii doctrinare. Pentru aceasta trebuie să elaborăm un statut şi să avem o întâlnire cu comitetul MAE. Odată ce ne alăturăm comunităţii bisericilor evanghelice putem începe procesul de înregistrare legală. Alianţa Evanghelică are o influenţă mai mare şi a asistat procesul de înregistrare pentru mai multe biserici. Pentru că este un proces care poate dura şi câţiva ani am găsit potrivit să începem să ne gândim şi la acest aspect.

3. În perioada de dinainte de vacanţa de iarnă am avut ocazia să lucrăm cu mai mulţi studenţi veniţi din diferite zone ale Mongoliei să studieze în capitală şi i-am găsit foarte deschişi faţă de noi şi faţă de mesajul Evangheliei. Spre deosebire de alţi copii şi adolescenţi care frecventează biserica noastră ei au o capacitate de înţelegere a adevărurilor Scripturii mai ridicată şi, fiind departe de părinţi, sunt mai independenţi în deciziile lor. De aceea am decis să acordăm mai multă atenţie acestei categorii. Am invitat doi dintre ei să se mute în aceeaşi clădire unde locuiesc şi eu şi în felul acesta să fie mai uşor să lucrăm împreună cu ei. Urmează după perioada de vacanţă care se va încheia în februarie să se mute. Rugaţi-vă pentru aceştia doi (Miigaa şi Jomdaan) dar şi pentru alţii cu care lucrăm.

Vă sunt nespus de recunoscător pentru ocazia de a vă avea parteneri în anul care a trecut. Domnul să vă binecuvînteze în noul an cu acelaşi interes şi entuziasm pentru lucrarea Sa.
Sami Şoldan

Samuel este originar din Vama și este absolvent al Școlii Biblice Pacea din Șelimbăr și al Școlii de misiune Kairos. După o călătorie pe termen scurt în 2010 în Mongolia, Samuel s-a hotărât să se întoarcă aici și să îl slujească pe Domnul pe termen lung.

Pentru a susține și financiar lucrarea în care este implicat Samuel Șoldan, sunt deschise următoarele conturi:

BRD RON:  RO98BRDE340SV40275453400, 
EUR: RO94BRDE340SV40275533400
Sucursala Câmpulung Moldovenesc str. Piaţa Arboroasă, nr.1
Adresa de contact: samisoldan@gmail.com



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.