După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 21 ianuarie 2014

Gazeta de Cluj: "Mitropolia Ortodoxă acuză de prozelitism o investiţie academică penticostală"

Asociaţia Pro-Integritatea doreşte să investească 38 de milioane de euro într-o universitate în comuna clujeană Floreşti. Mitropolia ortodoxă sare la beregata consilierilor locali şi a primarului acuzând investiţia de prozelitism. Un preot greco-catolic îi acuză la rându-i pe ortodocşi de abuz şi spune că aceştia nu respectă dictoanele bisericeşti. Un avid apărător al ortodoxiei este prefectul Gheorghe Vuşcan, care recent a primit distincţia Crucea Transilvaniei de la Andrei Andreicuţ. Gazeta de Cluj vă prezintă punctul de vedere al celor mai importanţi factori de decizie.
”Este vorba de libertatea de exprimare şi fiecare confesiune poate să îşi facă ce anume îşi doreşte. Din moment ce cultul penticostal a luat această decizie bănuiesc că are şi resursele necesare. Nu prea este în regulă ceea ce fac ortodocşii. Fiecare biserică să îşi vadă de modul cum se dezvoltă”, a declarat senatorul Laszlo Attila.
“Dar nu suntem de acord cu mijloace de prozelitism camuflat care pe credincioşii noştri neavizaţi îi pot deruta. Or o universitate penticostală în Floreşti, chiar dacă facultăţile pe care le va patrona vor fi laice, ar fi un puternic mijloc de prozelitism. Iar urmările se vor vedea în viitor”, arată documentul pe care mitropolitul Andrei Andreicuţ l-a transmis primarului comunei Floreşti şi Consiliului Local din aceeaşi comună.
 Abuzul Mitropoliei Ortodoxe
“Este un abuz al Mitropoliei Ortodoxe. În România de azi nu ar trebui să îşi permită nimeni să facă acest lucru. Biserica Ortodoxă nu o să poată să oprească cultul penticostal să facă ce a propus. Apucături bizantine de Ev Mediu. Nu aşa trebuie pusă problema. Eu cred că Biserica Ortodoxă îşi poate apăra poziţiile, ceea ce a făcut până la urma în istorie prin eforturi oneste, propovăduind Evanghelia, nu restricţionând libertăţi fundamentale, care sunt de altfel şi libertăţi biblice. Ei nu îşi doresc să facă (n.r. în Floreşti) o construcţie unde va avea loc avort sistematic sau se va construi armament chimic, ci să construiască o universitate creştină. De ce nu se pun în faţă parlamentului României când se dau legi pro-abortive şi multe alte legi aberante, necreştine. De ce nu se opun acestor lucruri.
Sigur că au o mare problemă cu acest cult penticostal care este într-o creştere. Nu e nimic de rezolvat. Să caute şi să se inspire din aceste culturi protestante din felul în care ei fac caritate, din felul în care propovăduiesc cuvântul Domnului.
Acţiunea aceasta îmi aduce aminte de o zicere a fostului mitropolit, Bartolomeu Anania: cu greco-catolicii am cam terminat, ne ocupăm acum de neoprotestanţi. Cred că Biserica Ortodoxă trebuie să îşi facă cinstit meseria.
Eu apreciez ceea ce fac fraţii noştri penticostali nu doar că aş fi de acord cu o asemenea investiţie, dar chiar aş încuraja aşa ceva. E binevenită. Nu vreau ca acest lucru să fie considerată ca opinia bisericii din care fac parte, e decât opinia mea personală”, a declarat Lazăr Teodor, preotul paroh al catedralei greco-catolice Schimbarea la Faţă.
Continuare: www.gazetadecluj.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.