După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 13 noiembrie 2013

Biserica fără Dumnezeu atrage tot mai mulţi adepţi din rândul ateilor


Pare o glumă să pui pe picioare o biserică pentru atei şi să organizezi întâlniri în zilele de duminică, aşa cum obişnuiesc credincioşii, adunări la care să se vorbească despre ateism ca despre o altă formă de religie. Iniţiativa a prins însă în rândul ateilor din Marea Britanie, iar fondatorii au pornit într-un turneu prin SUA ca să atragă noi adepţi şi fonduri pentru dezvoltarea mai multor congregaţii.

Actorii de comedie Sanderson Jones şi Pippa Evans au pus anul trecut temelia Sunday Assembly (Adunarea de Duminică), o congregaţie dedicată celor fără Dumnezeu, unde necredincioşii se strâng pentru a asculta hituri în loc de imnuri şi vorbesc despre un alt gen de religie, a celor care nu cred în existenţa lui Dumnezeu. Adepţii vorbesc despre o formă de organizare în care ateii se pot întâlni şi interacţiona ca o comunitate, pentru a celebra viaţa aşa cum o înţeleg ei.

  Adunarea de Duminică a reuşit în decurs de numai un an de zile să atragă mii de adepţi şi, urmare a succesului înregistrat, cei doi predicatori britanici au plecat într-un turneu de recrutare în America, turneu intitulat “40 de întâlniri, 40 de nopţi”.  

Călătoria are drep scop declarat extinderea bisericii şi strângerea de donaţii în vederea susţinerii noii forme de religie, după cum a declarat Sanderson Jones în timpul unei adunări susţinute la Los Angeles, în California, chiar weekendul trecut. Adunarea de Duminică a stârnit interesul şi în timpul vizitelor pe care le-a făcut în San Diego, Nashville şi New York, unde s-au prezentat de fiecare dată câteva sute de persoane, adulţi şi copii, relatează news.yahoo.com

Citeste mai mult: adev.ro/mw3wru

Conferință de tineret la Mediaș cu Gabi Zăgrean




Sambata, 16 noiembrie 2013, 
orele 09.30 - 15.00
Mesaj biblic: Pastor Gabi Zagrean
Mai multe detalii: AICI

Nicolae Geantă la Biserica Penticostală Groși, jud. Bihor

Sursa: AICI

Campania “Ajutor într-o cutie” la Cluj

Sursa: AICI

Evenimentul Anual BBSO, ediția a 2-a


Sursa: AICI

Tabara OSCEB

Detalii: AICI

Centenar la Biserica Izbanda Bucuresti

Sursa: AICI

Pastorul Demeter Rus a plecat ACASA...

„Cei înțelepți vor străluci ca strălucirea cerului, și cei ce vor învăța pe mulți să umble în neprihănire vor străluci ca stelele, în veac și în veci de veci.”  (Daniel 12:3)
Cu inima îndurerată, dar cu speranța revederii, vă anunțăm că în data de 10 noiembrie 2013, fratele pastor pensionar Demeter Rus (născut în 3 dec. 1920), la vârsta de 93 de ani a fost chemat la Domnul. Serviciul de înmormântare va avea loc joi, 14 noiembrie la ora 13:00 la Cimitirul Baptist din Chitighaz (Kétegyháza, Ungaria).
Fratele Rus a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste din Chitighaz între anii 1957-1980 și 1986-1991, în același timp slujind și în biserica din Micherechi și Cenadul Unguresc.
Sursa: AICI

Seară culturală finlandeză la Bucureşti


Seara de tineret la Biserica Betel Rebrisoara cu pastor Adi Mocan








Duminica, 
1 decembrie 2013
ora 17.00
Sursa: AICI

Ateii își fac biserici

Zeci de mega-biserici pentru atei au început ca să apară în Statele Unite. Acest tip de reuniuni au avut un succes deosebit în Marea Britanie și acuma încep ca să atragă tot mai multe persoane cu astfel de idei în orașe precum San Diego, Nashville, Tenessee și New York.
Această mișcare a fost inițiată în Marea Britanie de către comicii Sanderson Jones și Pipa Evans, care doresc acuma ca să planteze mii de astfel de biserici în Statele Unite.Aceste biserici pentru atei au servicii similare cu cele din bisericile creștine în programele de duminică, cu muzică vioaie, aplauze și o ,,predică”. Dar atât din mesajul prezentat cât și din muzică, lipsește Dumnezeu.
După cum informează Charisma News, duminica trecută, sute de atei au umplut un auditoriu în Los Angeles pentru a inaugura cea mai nouă „biserică” fără Dumnezeu.
Ateul Elias Senn a semnalat că dimineața a fost perfectă. „Cred că imaginea care și-au făcut-o despre noi a fost o imagine care îi sperie pe oameni, tocmai pentru aceia dorim ca să dărâmăm zidurile ideilor pe care și le-au făcut în legătură cu noi”, a explicat. „Sunt foarte emoționat venind aici la această reuniune, să demonstrăm că nu este vorba de a distruge ci de a construi, de a face ceva și de a face bine”.
Pe de altă parte, Phil Zuckerman de la Pitzer College a declarat: „când în Statele Unite te gândești la religie, se vorbește de Dumnezeu, de a avea credință în Isus; dar pentru mulți semnifică comunitate, școală duminicală, oportunitatea de a se vedea unii cu alții în vestibul sau pentru a bea o cafea împreună”. „Ce se dorește aici, este un fel de comunitate morală care să conecteze cu oamenii, este vorba de a te bucura de viață, de a te bucura de morală și de etică într-un context non-supranatural”, a adăugat.
În Australia și în Canada de asemenea, au început ca să apară astfel de „biserici” pentru atei. 
Citeşte mai mult pe www.stiricrestine.ro Ateii schimbă strategia – își fac biserici - Stiri Crestine.ro 

Corul si orchestra Bisericii "Harul" din Lugoj la Biserica Baptista nr.2 din Timisoara

Duminica, 17 noiembrie, ora 18
Sursa: AICI

Conferința Femeilor Creștine la Kitchener, Canada

Sursa: AICI

Biserica Baptistă Sfînta Treime Alba Iulia – 90 de ani

Sursa: AICI

Alex Tașcu la Poarta Cerului la Timișoara

Sursa: AICI

Facultatea de teologie baptista: Sesiune de comunicari stiintifice

Facultatea de Teologie Baptista si Institutul Teologic Baptist de Grad Universitar din Bucuresti au deosebita placere de a va invita sa participati, in data de 18 noiembrie, intre orele 09.00 – 11.30, la Sesiunea de comunicari stiintifice „Tineri baptisti in Europa. Influenta factorilor sociali in prevenirea conduitei deviante”.
Evenimentul va avea loc la sediul Institutul Teologic Baptist de Grad Universitar din Bucuresti, situat in Str. Berzei nr. 29, Sector 1.
Programul Youth in Europe presupune, printre altele, realizarea unei cercetari care sa stea la baza unor programe de prevenire a consumului de droguri in randul tinerilor. Astfel, Facultatea de Teologie Baptista din cadrul Universitatii Bucuresti a efectuat o cercetare sociologica pentru a evidentia posibilele asemanari si deosebiri in domeniul consumului de substante, existente intre elevii bucuresteni din esantionul general, cu varste cuprinse intre 14 si 16 ani (2800 de respondenti) si, respectiv, elevii baptisti din acelasi segment de varsta. In cadrul acestei conferinte vor fi prezentate rezultatele initiale ale cercetarii din Bucuresti, in prezenta initiatorului Programului Youth in Europe, dl. Jón Sigfússon, Directorul Icelandic Centre for Social Research and Analysis (ICSRA) din cadrul Universitatii din Reykjavik.
Sursa:AICI

Turneu Not An Idol în România

Sursa: AICI