După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 12 decembrie 2013

Fotografii de arhivă DESECRETIZATE: Cel mai mare masacru împotriva evreilor din istoria României

Cercetătorii care studiază istoria Holocaustului în România au reuşit să adune într-un singur loc majoritatea fotografiilor păstrate în arhive din Statele Unite ale Americii, România sau Israel, care ilustrează cumplitul masacru din capitala Moldovei, în vara anului 1941.

Peste 100 de fotografii înfricoşătoare realizate la Iaşi în perioada 26 iunie – 2 iulie 1941 au fost adunate din arhive şi expuse public pe site-ul pogromuldelaiasi.ro, un portal dedicat recuperării memoriei celui mai mare masacru îndreptat împotriva evreilor din istoria României. Munca de documentare a început în anii 2010-2011, dar muzeului virtual îi sunt adăugate periodic noi imagini, scrie adevarul.ro.
 
"Am fost sunat recent de o doamnă din Israel care mi-a oferit 14 fotografii realizate în perioada pogromului. Vor fi adăugate şi acestea", a explicat Adrian Cioflâncă, cercetător ştiinţific la Institutul de Istorie „A.D. Xenopol“ Iaşi, coordonatorul proiectului.
 
Una dintre cele mai negre pagini din istoria României constituie în acelaşi timp şi unul dintre cel mai bine reprezentate vizual masacre din istoria celui de-Al Doilea Război Mondial. Nu se cunoaşte cu precizie cine sunt autorii fotografiilor, dar există indicii că o mare parte au fost realizate de angajaţi ai Serviciului Special de Informaţii. În plus, fascinaţi de grotesc s-au dovedit şi soldaţi sau ofiţeri ai armatei germane.
 
"Cu siguranţă, există alte zeci sau sute de fotografii realizate atunci, care fie s-au pierdut, fie n-au ieşit încă la iveală. Avem informaţii că mulţi soldaţi germani au distrus instantaneele surprinse la Iaşi în momentul intrării armatei ruse în Berlin, pentru a scăpa de dovezi incriminatoare. O parte dintre soldaţi le-au ascuns sau le-au dat spre păstrare apropiaţilor. Recent, am intrat în posesia a trei cadre de pe un film foto lăsat de un militar german, care a participat la Operaţiunea Barbarossa. Filmul a fost scos recent la vânzare pe internet“, a explicat Adrian Cioflâncă.
 
VEZI GALERIA AICI 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.