După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 5 august 2020

Peter Costea 🔴 Vânătoarea creștinilor, sportul preferat al seculariștilor

Vânătoarea creștinilor este sportul preferat nu doar al islamiștilor, dar și al seculariștilor. Primii o fac din intoleranță, iar ultimii dintr-o pretinsă toleranță, motiv pentru care cei din urmă sunt mai periculoși decât cei dintâi.

Islamiștii se declară deschis inamici ai creștinilor și îi ucid cu sutele în fiecare an. Seculariștii, voalați în ipocrizie, vânează creștinii în numele toleranței, dar pentru a le ucide valorile, prin legislații, acțiuni în instanță, rezoluții și rapoarte ale Parlamentului European, dezinformare și o sumedenie de alte acțiuni perfide similare.

Vânătoarea creștinilor nu este un fenomen tocmai nou, ei fiind persecutați de cei mai tari ca ei de-a lungul istoriei. La origini, au fost persecutați de iudei, cel mai bine cunoscut dintre ei fiind Saul din Tars, cel care, înainte de a deveni Apostolul Pavel, era bine cunoscut pentru teroarea și zelul cu care prigonea creștinii. Campaniile lui anticreștine sunt bine documentate pe paginile Scripturii.

Creștinii au fost apoi vânați de autoritățile Romei, o realitate istorică și ea bine documentată în scrierile lui Tacit și ale altor scriitori antici. Iar în zilele noastre și sub ochii noștri creștinii sunt vânați de un grup mare și divers de inamici ai creștinismului, de la islamicii fanatici, până la seculariștii fundamentaliști. 

E ironic că aceste două grupuri, care cel puțin teoretic sunt la cuțite, practică același sport – vânarea creștinilor.

Astăzi încep sa discut subiectul, recomandându-vă, simultan, să citiți cartea lui Mary Eberstadt It's Dangerous to Believe: Religious Freedom and Its Enemies / E periculos să crezi: libertatea religioasă și dușmanii ei.

Subiectul pe care îl încep astăzi este extrem de vast și ușor ar putea constitui subiectul multor volume.

Câteva cuvinte despre Eberstadt. Fidelă catolicismului în care s-a născut și tradițiilor lui, Eberstadt este unul din cei mai vociferi și influenți intelectuali creștini contemporani ai Americii. Am citit până în prezent trei din cărțile ei, It's Dangerous to Believe fiind una dintre ele. Cartea a fost publicată în 2016, înainte de a începe eu să fiu activ pe Facebook, să informez creștinii privind pericolele care îi pasc. Motiv pentru care încă nu am postat despre Eberstadt și cărțile ei.

Eberstadt are o minte ascuțită, un vocabular vast, o peniță ascuțită și o abilitate analitică profundă. La fel ca Ross Douthat (un alt catolic) și Albert Mohler (neoprotestant), intelectuali creștini despre care am vorbit sâmbătă în transmisia mea live pe Facebook, Eberstadt analizează evenimentele zilei din perspectiva creștină.

Preocupată, la fel ca mulți alți intelectuali creștini, de intoleranța în creștere a seculariștilor față de persoanele care cred, în special creștinii tradiționali, Eberstadt trasează istoria virulentului anti-creștinism secularist american pe parcursul celor 20 de ani de dinainte de publicarea cărții ei.

Cartea este bine documentată și cuprinzătoare. Acoperă, fără a face deosebire, obstacolele cu care se confruntă toți creștinii, catolici, protestanți și ortodocși, în promovarea valorilor lor creștine, a moralității, a educației creștine, a sistemelor de asistență și ajutorare creștină a săracilor și a celor suferinzi, discriminarea împotriva creștinilor în educație, în învățământ, la locul de muncă, în presă.

Vă atenționez însă, de la început, că It's Dangerous to Believe nu e pentru cei temători. E în primul rând desemnată pentru cei care vor să se înarmeze cu cunoștințe și idei deosebit de valoroase pentru a lupta împotriva secularismului și a extremiștilor intoleranți care se pretind toleranți, dar în realitate doresc să ne anihileze.

Sper, în zilele și săptămânile care urmează să postez, în fragmente, o recenzie a cărții lui Eberstadt.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.