După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 22 august 2020

Peter Costea 🔴 Denigrarea mișcării conservatoare din România (I)

 

Fundația Friedrich Ebert-Stiftung, un think tank al socialiștilor germani, denigrează mișcarea conservatoare din România în ultimul ei studiu despre mișcarea conservatoare română.

Studiul este intitulat Conservatorismul Insurgent din România. Printre cei vizați suntem și noi, mișcarea conservatoare, pro-familie românească. Studiul a fost publicat în iunie, autorul lui fiind un conferențiar universitar din Iași.

[Link: www.library.fes.de/pdf-files/bueros/bukarest/16291-20200626.pdf]

Cu toate că denigrează, studiul e un plus din câteva puncte de vedere. În primul rând, studiul denotă că mișcarea conservatoare din România deține notorietate europeană, fiind cunoscută și în Statele Unite.

În al doilea rând, studiul e relevant pentru că mișcarea conservatoare din România, așa cum e ea descrisă în studiul dnei Margarit, nu include partidele politice din România care pretind a fi conservatoare ori de dreapta: USR, PNL, ALDE, PMP. Din asta putem deduce că, în opinia autoarei, aceste partide nu sunt conservatoare.

În al treilea rând, studiul e notabil pentru că este unul din puținele studii cunoscute mie care discută dreapta conservatoare din România. Din când în când, forurile europene discută diversele grupuri conservatoare din România, într-un spirit disprețuitor, dar studiile care în mod specific se focalizează asupra mișcării conservatoare din România încă sunt extrem de puține.

Iar cele care există, sunt scrise în marea lor majoritate de intelectuali de stânga și deci, dintr-un unghi părtinitor.

Părțile slabe ale studiului sunt multe. În primul rând, e ușor de intuit că autoarea studiului nu are tangențe directe cu mișcarea conservatoare din România. Cum de fapt nu are nicio persoană ori jurnalist cunoscut mie care să fi scris despre noi. Cei care scriu nu ne cunosc și nici nu par interesați să ne cunoască direct.

Preferă să preia ceea ce citesc sporadic în presă ori aud despre noi ori citesc pe siturile web, în media socială. Studii bazate pe astfel de informații și din auzite sunt deficitare din start și deloc credibile.

Atât eu, cât și colegii mei din mișcarea conservatoare suntem nedumeriți de ce jurnaliști străini ori intelectuali din alte țări ne contactează din când în când să discute cu noi în mod direct subiectul conservatorismul din România, dar cei din România nu.

Personal, de-a lungul anilor am dat interviuri la ziare prestigioase din Occident, mi-am acordat timpul studenților occidentali care făceau studii de masterat ori doctorate și doreau să obțină, în mod direct, informații despre mișcarea conservatoare din România.

Cu toate că nu eram de acord privind subiectele discutate, occidentalii mi se păreau bine informați, bine intenționați și, conform standardelor riguroase de investigații jurnalistice ori academice, țineau efectiv să cunoască detalii prin discuții telefonice directe ori prin email.

www.facebook.com/PeterCosteaEuroparlamentar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.