După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 30 martie 2020

„Extrem de alarmant”: noi roiuri de lăcuste răvășesc Africa si Orientul Mijlociu

Videoclipul online arată milioane de lăcuste care coboară peste țara din Orientul Mijlociu, Oman, în roiuri mari de 37 de mile, continuând să invadeze Africa și Peninsula Arabică.

Dominic Abu Hana, prezentator pe un canal de știri libanez, a trimis un videoclip pe15 martie cu un potop de lăcuste în Oman. Videoclipul are acum peste 4,5 milioane de vizualizări.

Hana a numit în mod greșit insectele furnici în postarea sa, însă oficialii omani au confirmat ce a spus jurnalistul Hassan Hassan și anume că „sunt de fapt lăcustele de dimensiuni mici”.

Africa și alte părți din Orientul Mijlociu luptă împotriva invaziei de lăcuste de la sfârșitul lunii ianuarie. Insectele prezintă o amenințare majoră pentru agricultură și pentru rezervele de alimente.
„Când condițiile sunt corecte, populația de lăcuste poate exploda foarte repede. Lăcustele călătoresc după vânt și pot călători cel puțin 150-200 km pe zi ", a declarat Nasser Al Shamsi, directorul Serviciilor de Protecție a Plantelor din Oman la Ministerul Agriculturii și Pescuitului.

„O singură lăcustă feminină poate depune până la 100 până la 300 de ouă”, a spus el pentru Times of Oman. „Perioada de maturitate a larvelor din ouă este de aproximativ două săptămâni, iar problema este că atunci când eclozează, se formează un număr foarte mare de insecte. Vă puteți imagina pagubele pe care le pot provoca mii de lăcuste. ”

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură a declarat marți că situația este „extrem de alarmantă” în Kenya, Etiopia și Somalia „unde se dezvoltă o reproducere răspândită și încep să se formeze noi roiuri, reprezentând o amenințare fără precedent pentru securitatea alimentară și mijloacele de trai din sezonul următor de recoltare. ”

Se formează noi roiuri în Sudanul de Sud, Yemen și Iran. Agenția guvernamentală spune că situația este sub control în Sudan, Eritrea, Arabia Saudită, Oman, Irak, Pakistan și India.

Pandemia de coronavirus a complicat situația, deoarece încetinește livrarea de pesticide care pot ucide insectele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.