După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 1 februarie 2020

Ovidiu Petric 🔴 De ce ECUMENISMUL este un blestem pentru Biserica lui Cristos și nu o binecuvântare?


Ecumenismul amestecă OILE si CAPRELE

Unitatea la care face apel Mântuitorul Cristos in rugăciunea Sa consemnată in Ioan 17 eate o unitate in natură, nu o unitate numerică.

Cand Domnul Cristos face referire la unitatea credincioșilor si afirma in Evanghelia după Ioan cap. 17:
21. Ma rog ca toti sa fie una, cum Tu, Tata, esti in Mine, si Eu in Tine; ca si ei sa fie una in Noi, pentru ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis.
22. Eu le-am dat slava pe care Mi-ai dat-o Tu, pentru ca ei sa fie una, cum si Noi suntem una -
23. Eu in ei, si Tu in Mine - pentru ca ei sa fie in chip desavarsit una, ca sa cunoasca lumea ca Tu M-ai trimis si ca i-ai iubit cum M-ai iubit pe Mine.

Domnul face referire la unitatea in natură. După cum El si Tatal sunt una in natura lor, la fel trebuie sa fie unitatea credincioșilor in natura spirituală. Textul acesta e o puternica afirmație a divinității lui Cristos, mai mult decât a unei intimități in relația cu Dumnezeu Tatal. După cum Tatal este divin, la fel Fiul este divin.

Credincioșii sunt chemati de Cristos la o unitate in natura lor spirituală. Oamenii nascuti spiritual din Duhul Sfânt au parte de o unitate reală cu oameni de aceeasi natură.

Ecumenismul propune un amestec de oameni ce nu apără aceleași valori spirituale si adevăruri biblice si acest fapt afectează grav unitatea bisericii. Efectul este exact opus așteptărilor. Se postulează unitatea sub toate formele si rezultatul e o diferență majora de crez si conduită.

Oile si caprele sunt diferite, si chiar Domnul Cristos le folosește ca element ilustrativ cand menționează două destinații veșnice diferite ale oamenilor împărțiți in două categorii spirituale: cei mântuiți - oile si cei nemântuiți - caprele.


Ecumenismul estompează foamea după ADEVĂR si accentuează teama CORECTITUDINII POLITICE

Unitatea in detrimentul adevărului e o capcană spirituală fatală celor ce o caută.
Unitatea neancorată in adevăr este o iluzie a bisericii implicate in asemenea demersuri.

“Dragostea se bucură de adevăr”. Arată-mi in om ce se bucură de adevăr si eu îți voi arăta un om ce iubeste cu adevărat.
Arată-mi mai mulți oameni preocupați de adevăr si eu îți voi arăta niște oameni uniți.

Bucuria față de adevăr este zdrobită de frica de a nu supăra aproapele cu care mimezi o colaborare in spiritul ecumenic.

Nu este realizabilă unitatea in minciună. Doar adevarul este liantul veritabil al unității in Biserica lui Cristos. Nu poti sa iubești făcând abstracție de adevărul biblic.

Într-un cadru ecumenic se ajunge la obstrucționarea adevărului si la distrugerea bucuriei adevărului de frica de a nu leza părerea membrilor altor confesiuni.

Ecumenismul promoveaza o unitate superficială in detrimentul unei identității teologice biblice si clare.


Ecumenismul taie ELANUL EVANGHELISTIC si confuzează oamenii sinceri in demersul EVANGHELIZĂRII

Febra ecumenismului ruinează sănătatea Bisericii. Oamenii sunt confuzi când vine vorba de evanghelizare pe un fond de lucru ecumenic. Nedumerirea si bulversarea credinciosului entuziasmat de a da Evanghelia semenului său apare din cauza liderilor ecumenici, care pretind o unitate spirituală ce anulează nevoia de evanghelizare in acea comunitate, in care toată lumea pretinde că e bine si merge după Cristos.

Elanul evanghelistic e tăiat de spiritul ecumenic ce anulează nevoia de chemare a omului la Cristos, deoarece acesta pretinde că e deja cu Cristos fiindcă așa a fost învățat de mic in mediul religios în care a crescut.

Credinciosul evanghelic se întreabă confuz de ce mai fac evanghelizare liderii bisericii de care aparține, dacă aceștia tocmai le-au spus colegilor lor din alte biserici că toți sunt una pe calea lui Cristos.

Cum mai poti chema oamenii din alte biserici să vină la Cristos, daca tu i-ai recunoscut deja ca fiind ai lui Cristos la întâlnirea ecumenică pe care ai organizat-o?

In aceasta situație evanghelizarile protestantilor nu pot fi calificate altfel decât furt de membrii din alte biserici si ipocrizie fără scrupule față de colegii ecumenici cărora le-ai strans mâna cu o zi înainte asigurându-i că toți suntem una in Cristos si diferențele care ne despart sunt minore.

Ovidiu Petric


▲ ▲ ▲ TOPUL celor mai citite articole din ultima săptămână (selecție automată) la momentul publicării articolului de mai sus:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.