După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 17 ianuarie 2020

Peter Costea 🔴 Să mă fac avocat? Felicitări lui Drew Tipton!


Pe 15 ianuarie, Președintele Trump a anunțat nominalizarea lui Drew Tipton ca judecător federal în Houston. Urmează ca în câteva luni Senatul să confirme prin vot poziția oficială a lui Drew în noua lui funcție.

Cu Drew Tipton mă cunosc de mulți ani. Avocat ca și mine, a practicat avocatura de 20 de ani, apărând unele dintre litigiile în care am fost și eu implicat împotriva giganților industriei energiei.

Drew merită felicitări și îi urez o carieră de impact. Vestea emisă de Casa Albă mi-a adus în minte cât de important este pentru creștini să devină avocați și să dețină poziții influente în societate.

Nu de puține ori am fost întrebat dacă e potrivit pentru un creștin să devină avocat. Mi se pare potrivit să răspund azi acestei întrebări, având în vedere că tocmai am intrat în al 30-lea an de avocatură.

Încurajez pe orice tânăr ori tânără creștină să se facă avocați și să aspire să dețină locuri influente în societate. Dar cu ce scop? Pentru a-și folosi expertiza și abilitățile pentru apărarea, păstrarea și promovarea valorilor și libertăților creștine. Dacă motivația exclusivă e financiară, asta inevitabil va eclipsa și dilua obligația și impactul fiecărui creștin, fără deosebire de profesie ori nivel educațional, de a-și folosi profesia pentru promovarea valorilor creștine.

Aud spunându-se din când în când „avocatura nu e pentru creștini pentru că la tribunal trebuie să minți". E bine să ne detoxificăm de aceste prejudecări care au supraviețuit în cultura noastră vreme de secole. Nu că tentația de a „minți” nu există în profesia avocățească. Ea există în toate profesiile și la toți oamenii începând cu evenimentele din Facerea 3. Poate acesta, însă, este un motiv în plus pentru ca tinerii creștini să fie prezenți în tribunale și în structurile politice unde să fie lumină și adevăr.

Revin la Drew. E fiu de pastor. O persoană conservatoare care va fi adăugată la contingentul mare de judecători federali conservatori pe care Administrația Trump i-a plasat în funcții din 2017 încoace. Statisticile indică faptul că 25% din toți judecătorii federali actuali ai Americii au fost nominalizați de Administrația Trump. Din când în când apar în fața lor cazuri extrem de importante privind valorile: avort, eutanasie, pornografie, libertățile religioase, prostituție, trafic de ființe umane, drepturile „minorităților sexuale”, drepturile parentale, libertatea cuvântului și de exprimare, căsătoria și familia naturală și alte subiecte similare.

E cert că o minte secularizată nu simte cu cei care împărtășesc valorile creștine, dar mințile conservatoare simt. De aici decurge și importanța de a avea judecători creștini.

Datele acestea statistice, cât și comentariul de astăzi, sunt relevante și pentru România și Europa. Curtea Europeană a Drepturilor Omului / CEDO, are nevoie de judecători conservatori, creștini, tradiționali, a căror gândire este mai apropiată de cea a cetățenilor de rând ai Uniunii Europene, decât cea asfixiată și inertă a seculariștilor.

Peter Costea


▲ ▲ ▲ TOPUL ZILEI al celor mai citite articole din ultima săptămână (selecție automată):

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.