După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 6 noiembrie 2019

Peter Costea 🔴 Despre parlamentarii creștini care nu promovează valorile creștine


Nu e un secret: căsătoriile homosexuale în unele state din America au fost legalizate cu sprijinul voturilor parlamentarilor creștini. New Hampshire e unul din aceste state. Îmi amintesc clar și cu stupefacție întrebarea pusă unei parlamentare din New Hampshire acum vreo 10 ani de ce a votat pentru căsătorii homosexuale având în vedere că valorile creștine resping acest stil de viață. Răspunsul ei a fost că, privind spațiul public, ea nu amestecă religia / creștinismul cu politica.

Din nefericire, ea nu e singura care gândește așa. De-a lungul anilor am întâlnit astfel de parlamentari și legiuitori și eu. Și nu puțini. Le-am pus aceleași întrebări și am primit același răspuns.

Atunci, ce-i de făcut? Dilema noastră este că ne mobilizăm să plasăm în funcții publice legiuitori creștini dar ei fie că tac chitic, ori, cu foarte puține excepții, nu iau poziții publice ori legislative pentru promovarea valorilor.

Aceasta a fost una din temele principale discutate într-un articol masiv, publicat pe 29 octombrie, de New York Times Magazine.

[Link www.nytimes.com] Articolul e lung, dar cei care aveți timp și răbdare, sunteți îndemnați să-l citiți.

Intitulat How the Trump Cabinet's Bible Teacher Became a Shadow Diplomat ("Cum învățătorul Bibliei al cabinetului Trump a devenit un diplomat din umbră"), articolul discută viața și influența lui Ralph Drollinger, fost jucător de basket în anii tinereții. La cei 65 de ani ai lui, Drollinger călătorește în toată lumea și promovează valorile biblice parlamentarilor din diferite țări ale lumii care sunt dispuși să-l asculte.

Începând din 2010, Drollinger a demarat două studii din Biblie pe săptămână în Washington, unul miercurea cu miniștrii din cabinetul Președintelui Trump, iar joia cu senatori și congresmeni. Printre miniștri veți recunoaște nume de persoane extrem de influențe, bine cunoscute și în România: Mike Pompeo (Tennessee), Ricky Perry (Texas), Mike Pence (Indiana), Ben Carson (California), Jeff Sessions (Alabama), și alții.

Pe la începutul anilor 90, Drollinger și mulți creștini din America și-au dat seama că investesc milioane de dolari și efort imens pentru a plasa în legislaturile de stat, cât și în funcții federale, creștini. Creștini care, din nefericire, odată ajunși în funcțiile dorite, au încetat să promoveze valorile creștine și ale căror creștinism s-a evaporat.

Aceasta concluzie nefericită l-a pus pe Drollinger și pe sponsorii lui să încerce o strategie diferită: să sprijine promovarea creștinilor în viața publică, dar, în plus, să mențină contact cu ei odată ajunși în funcții publice. Metoda pentru menținerea contactului a fost studierea Bibliei în grup cu parlamentarii creștini. Scopul acestor studii este nu doar rugăciunea și studierea Bibliei, dar și pentru a ține parlamentarii creștini focalizați asupra valorilor și a necesitații promovării valorilor prin funcțiile lor publice.

Aceasta viziune l-a dus pe Drollinger să fondeze Capitol Ministries. In prezent, Drollinger e activ, prin Capitol Ministries, în 24 de țări. Veți citi în articolul din New York Times ca în vară Drollinger s-a întâlnit și cu un parlamentar român pentru a începe sesiuni similare și în România, dar și în alte țări din Balcani. În schimb, Drollinger a promis parlamentarului român că îi va facilita acces la cabinetul dlui Trump.

 Fiecare dintre noi avem nevoie de focalizare pe valori. La fel și parlamentarii. Inițiativa și strategia lui Drollinger sunt lăudabile și interesante. Sperăm să fie și de folos.

Peter Costea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.